TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Hangout bar aan het strand van Bonaire

‘Thursday Travel Star’ Angélique: Heerlijk verblijven op de eilanden in de Cariben

Een van mijn mooiste vakantiemomenten was toen ik een zeiltocht maakte in de Cariben van Grenada naar St. Lucia. ’s Avonds kijken naar de ontelbare sterren en alleen het geluid van de wind en de zee. Fantastisch!

Foto Angelique

De Thursday Travel Star van deze week: Angélique Ruyssenaers van TUI at Home in Soesterberg

Beeld met bloemen op Bali

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

In het begin van de eerste lockdown was ik druk bezig om mijn klanten vanuit het buitenland weer veilig naar huis te krijgen. Telefonisch en per app had ik dagelijks contact met ze om ze op de hoogte te houden over hun mogelijke terugvlucht. Wat was ik iedere keer weer blij als mijn klanten weer veilig op Schiphol aan kwamen. Daarna helaas een periode druk geweest met annuleren en omboeken.

Tempel met blauwe lucht in Bangkok in Thailand
Tempel in Bangkok

Maar in de periode vanaf juni hadden veel klanten van mij zo veel zin om weer op vakantie te gaan. Dus dat was weer een heerlijk gevoel om daar mee bezig te zijn. Uiteraard is het voor mij wel prioriteit om alle benodigde informatie te verzamelen en met mijn klanten te delen voor ik ze op reis laat gaan. Denk aan de PCR-testen en QR codes die voor sommige landen vereist zijn.

Keukentje op straat in Thailand
Koken op straat in Thailand

Helaas nu met de 2e lockdown zijn de landen weer op slot. Ik probeer mijn klanten te blijven inspireren via social media en volg webinars om op de hoogte te blijven van alles wat speelt in de wereld. En gelukkig komen er voor de zomer ook al weer nieuwe aanvragen binnen voor onder andere bedrijfsuitjes en andere mooie reizen.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Door mijn 22 jaar ervaring in de reiswereld heb ik al zo veel mooie bestemmingen mogen zien. Eén favoriete bestemming heb ik niet. Iedere bestemming heeft voor mij wel iets bijzonders. Zo vind ik het heerlijk om in de Cariben te verblijven en heb daar dan ook al veel eilanden gezien. Waaronder Cuba, Aruba, Bonaire & Curaçao, Jamaica en nog veel meer.

Muzikanten op straat in Jamaica

Maar ook Azië vind ik prachtig. Fantastisch die mooie beelden, de groene natuur, de geuren en het lekkere eten. Maar vergeet ook Europa niet. Afgelopen jaar ben ik naar Santorini in Griekenland geweest. Dit eiland stond altijd al op mijn Must See lijstje. En juist nu omdat het overal een stuk rustiger was, ben ik daar heen gegaan. 

Dorpje op Santorini bij zonsondergang
Santorini

Onwijs mooi om daar ’s avonds te genieten van de prachtige zonsondergang. Normaal lopen er zo veel toeristen rond, maar nu had ik de kans om mooie foto’s te schieten zonder dat er iemand in de weg liep.

Bij een typisch huisje in Puglia
In Pugilia

Begin oktober heb ik een kort bezoek gebracht aan de regio Puglia in het zuiden van Italië. Prachtige gebouwen, hoge kliffen, olijfbomen. Ik houd er altijd van om veel van een bestemming te zien. Dus heerlijk met een auto er op uit, genieten van alle prachtige plekjes en dan ’s middags lekker lunchen op een leuk terras.

Lees ook: de leukste stranden van Curaçao en zeilen bij de San Blas eilanden.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Ik verwacht dat dit jaar nog veel mensen in Nederland en Europa zullen verblijven zoals Griekenland, Italië  en Spanje. Ook heb ik een grote vraag naar Dubai. En ik denk dat later in het jaar, als veel mensen zijn gevaccineerd, we weer verder de wereld in zullen trekken.

Angelique in bij huis in Griekenland
Angelique op muurtje in Griekenland

Maar alles is natuurlijk afhankelijk van het verloop van COVID en de keuzes van het kabinet om landen weer open te stellen.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Door het vele reizen heb ik zo veel mooi momenten gehad waardoor het moeilijk kiezen is, maar een paar voorbeelden:

’s Avonds kijken naar de ontelbare sterren en alleen het geluid van de wind en de zee. Fantastisch!

  • Een van mijn mooiste vakantiemomenten was toen ik een zeiltocht maakte in de Cariben van Grenada naar St. Lucia. ’s Avonds kijken naar de ontelbare sterren en alleen het geluid van de wind en de zee. Fantastisch. Onderweg mooie eilanden aangedaan zoals Mustique. Zo beleef je reizen op een hele andere manier. Dit gebied heeft zulke mooie groene eilanden, zeker een aanrader.
Zeilen in de Caribbean

  • Het bezoeken van een schooltje in Gambia. Kinderen die blij zijn met je flesje water en ballonnen die we hadden meegenomen. Super lief!
Kinderen bij schooltje in Gambia
Schooltje in Gambia
  • Fins Lapland. De uitgestrekte vlaktes, een tocht met de huskey’s. Alleen het gehijg van de honden en verder alleen het geluid van de wind en de sneeuw, slapen in een ijshotel.
Met sneeuwscooters in Fins Lapland
In Fins Lapland
  • Als liefhebber van reizen vond ik het fantastisch om op Maho Beach op Sint Maarten te staan en de laagovervliegende vliegtuigen te zien. Je had mij daar wel de hele dag neer kunnen zetten.
Vliegtuig landt bij strand Sint Maarten
Strand bij Sint Maarten
  • Tijdens een studiereis naar Las Vegas & de Nationale Parken. We kwamen tijdens een studiereis net op tijd aan om te genieten van de zonsondergang in de Grand Canyon. Die overweldigende natuur, magisch!
Angelique in de Grand Canyon
In de Grand Canyon

Als ik er over na denk zijn er zoveel mooie reizen die ik heb gemaakt. Heel bijzonder!

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Een van mijn favoriete steden is Dubai. De combinatie van het strand, de oude stad, de shopping malls, en het verblijven in de woestijn. Een heerlijke combinatie van diverse mogelijkheden. Ik raad dan ook zeker aan om een aantal nachten op verschillende plekken te verblijven.

Pool met uitzicht op de woestijn Dubai bij zonsondergang
Genieten vanuit het eigen privézwembad in Dubai

Tip: verblijf in Al Maha Desert Resort & Spa in de woestijn. Luxe tenten in de stijl van de Bedoeienen met eigen privézwembad. Een 6* sprookje in een beschermd natuurreservaat. Stel je voor, het is donker, je ligt in je privézwembad en je hoort alleen het geluid van krekels en kijkt naar boven en ziet de ontelbare sterren. Heel romantisch!

Maar ook Singapore vond ik een heerlijke stad. Superschoon en zeker een aanrader als stopover voor een vakantie naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland. Een speciaal drankje is daar de Singapore Sling.

Las Vegas bij zonsondergang
Las Vegas bij zonsondergang

Las Vegas was ook heel bijzonder. Overal casino’s, de show met Hans Klok, En helemaal fantastisch dat je de stad uit rijd en binnen een paar uur midden in de Nationale Parken staat.

Binnen Europa vond ik Rome heel bijzonder. Mooie imposante gebouwen waar je je bij af vraagt hoe ze dat ooit hebben kunnen bouwen. En begin 2020 ben ik een paar dagen naar Dublin geweest. Leuke compacte stad waar je zeker een drankje moet doen in de Temple Bar.

De beroemde Trevi Fontein in Rome
Trevi fontein in Rome

Maar welke stad je ook aan doet, mijn tip is toch zeker om indien mogelijk een fietstour te boeken. Zo ervaar je een stad op een andere manier en kom je op plekken waar je anders niet komt.

Lees ook deze tips voor een stedentrip naar Rome en tips voor een trip naar Dubai.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ik denk dat het besef alleen maar groter geworden is dat vakantie zo’n grote rol in ons leven speelt. De noodzaak van een vakantiegevoel is alleen maar toegenomen. Iedereen heeft zo’n behoefte om weg te gaan. Voor de één betekent dat plat op een bedje en genieten van de zon en voor een ander is dat weer andere culturen leren kennen, in onverwachte situaties komen, je horizon verbreden.

Landschap in Cuba
Landschap in Cuba

Ook zal de vraag naar flexibele voorwaarden groot zijn. De mogelijkheid om bij een negatief advies in verband met COVID je geld terug te krijgen in plaats van een voucher is gelukkig weer van toepassing. Maar ook om je bestemming of datum nog tot kort voor vertrek te kunnen wijzigen. Verder zal de vraag naar duurzaam toerisme nog verder toenemen.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Niets is zo fijn als 1 vast aanspreekpunt te hebben. Ik ben 24/7 bereikbaar en ben nu ruim 22 jaar werkzaam in de reiswereld.

Reisadviseur Angelique

Ik zet graag dat stapje extra voor je, help je waar ik kan om jou de reis te bezorgen die aansluit bij jouw wensen. Mijn werk stopt niet bij het maken van de reservering, maar ook tijdens je reis ben ik bereikbaar.

Eigenlijk stopt mijn werk pas als jij tevreden weer thuis komt. Tevens heb ik de titel beste Zelfstandige Reisadviseur van de Provincie Utrecht 2020 gewonnen, omdat dit werk mijn passie is en ik graag jouw persoonlijke contactpersoon ben voor al jouw vakanties.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Soms krijg ik de vraag wat mijn fee is als je via mij een reis boekt. Die bereken ik echter niet. Ik word achteraf betaald door de reisorganisatie als mijn klanten op reis zijn geweest en alles netjes is afgehandeld. Dus meer service, maar dan zonder extra kosten.

Beach club Hang Out Bar Bonaire
Bonaire

Misschien dat de naam anders doet vermoeden, maar bij mij kun je niet alleen reizen van TUI boeken, maar ook van heel veel andere mooie reisorganisaties én ben ik met TUI at Home aangesloten bij het ANVR en SGR.

Ten slotte:

Toen ik een half jaar oud was ging ik al met mijn ouders naar Oostenrijk. In een houten kistje tussen de voorstoelen van een VW busje. Toen kon dat nog 😉 En op mijn 6e vierde ik mijn verjaardag in Indonesië. En dat reizen ben ik mijn hele leven al aan het doen. De keuze voor mij om als Persoonlijk Reisadviseur aan de slag te gaan was dan ook snel gemaakt.  Ik houd van het persoonlijke contact en ga graag op zoek naar de mooiste bestemmingen op deze wereld.

Tempel op Bali in het meer
Tempel op Bali

Door het reizen weet ik dat niets vanzelfsprekend is. Er zijn mensen die het lang niet zo goed hebben, maar wel met een glimlach je welkom heten in hun land.

Daarom is het belangrijk om ook in deze tijd positief te blijven, als zij het kunnen, kunnen wij het ook…


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Angélique je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Angélique? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Angélique op Facebook, Instagram of Linkedin.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Angélique Ruyssenaers


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven