TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Het kleurrijke Cinque Terre in Italië

‘Thursday Travel Star’ Jolanda: Ga wandelen in Cinque Terre in Italië

Ik heb ik heel veel mooie dingen mogen doen. Zoals een helikoptervlucht boven de Victoria Falls in Zimbabwe en de Niagara Falls. Wandelen in Cinque Terre in Italië is een prachtige ervaring! Zelf ga ik ook mee met de wandelvierdaagse in Marbella, Toscane en Mallorca.

Jolanda van Apollo at Home

De Thursday Travel Star van deze week: Jolanda de Koning van Reisburo Apollo at Home in Alphen aan den Rijn

Jolanda in Disney

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Van mezelf ben ik een positief persoon en tuurlijk was het heel frustrerend om alle mooie, met zorg samengestelde reizen, te moeten annuleren. Gelukkig zijn er een hoop reizen omgeboekt naar 2021. Na al het omboeken en annuleren ben ik me nog meer bezig gaan houden met mijn website, daar moest nog een hoop aan gebeuren en daar had ik nu tijd voor.

Varen met een bamboevlot in Jamaica
Varen op een vlot in Jamaica

Ook ben ik het basisprincipe van Online marketing gaan volgen en me meer gaan verdiepen in de vindbaarheid op Google. Erg interessant. Verder ben ik me gaan verdiepen in andere mogelijkheden en bijzondere reizen voor als we weer mogen reizen. Dus ik verveel me niet en zeker met alle webinars die nu worden georganiseerd kom ik soms tijd te kort.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

De afgelopen jaren ben ik specialist geworden in wandelreizen en dan vooral naar de wandelvierdaagse in Marbella, Toscane en Mallorca. Zelf wandel ik ook altijd mee dus ik kan de klanten uit eigen ervaring adviseren.

Wandelen met een groep op Mallorca
Wandelen op Mallorca

Ook ben ik een echte Disney freak dus Disneyland Paris kent voor mij geen verrassingen. West-Canada en Azië zijn voor mij wel favoriete bestemmingen. West-Canada voor de geweldige natuur en Azië voor zijn super lieve mensen, het eten en de cultuur.

De natuur van Yoho National Park in Canada, rivier in het woud
Yoho National Park in West-Canada

Een andere bestemming waar ik erg van onder de indruk ben vanwege zijn geweldige natuur is een echte eco-bestemming en alleen geschikt voor ervaren reizigers die eens wat anders willen.

Slapen op een ranch in Rupunnui in Guyana
Slapen op een ranch in Guyana

Dit is Guyana, hier ben ik zelf twee keer geweest en ik heb veel van het land gezien. In 2016 heb ik hier een website over gemaakt en die ben ik nu aan het herschrijven. Het is de bedoeling dat die half december online staat. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.ontdekguyana.nl

Klanten kunnen bij mij terecht voor reizen over de hele wereld. Door mijn 23 jaar ervaring als zelfstandig reisadviseuse heb ik al veel bestemmingen in de wereld zelf bezocht.

Wat worden volgens jou de populaire bestemmingen voor 2021?

Zelf denk ik dat gezinnen in 2021 snel kiezen voor een autovakantie naar Slovenië, Kroatië, Italië of Scandinavië. Maar de reizigers die normaal altijd al verre reizen maakten, stappen denk zodra het weer mogelijk is, weer in het vliegtuig.

Helikoptervlucht boven de Niagara Falls in Canada

Landen als Canada, IJsland, Costa Rica en Nieuw-Zeeland, waar mensen individueel rond kunnen reizen met een camper of huurauto, zijn erg in trek. Na een jaar bijna alleen maar thuiszitten zijn de mensen er ook wel weer aan toe om erop uit te gaan.

Lees meer over de Niagara watervallen en het reizen per camper door Canada en routes om te volgen door Nieuw-Zeeland.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Mijn mooiste vakantiemoment, dat is een moeilijke vraag. Tijdens studiereizen, maar ook tijdens mijn eigen vakanties, heb ik heel veel mooie dingen mogen doen. Zoals een helicoptervlucht boven de Victoriafalls in Zimbabwe en de Niagara falls bij Toronto, sneeuwscooter safari in Whistler Canada en een huskysafari in Finland.

Het hotel Marina Sands Bay in Singapore
Marina Sands Bay in Singapore met op het dak de infinity pool

Ook heb ik gevaren met een bamboevlot op de Rio Grande in Jamaica, gewandeld in Cinque Terre, logeren op een ranch in middle of nowwhere in Guyana en een nacht slapen in het Marina Bay Sands hotel in Singapore met het hoogst gelegen infinty zwembad ter wereld. En dat zijn nog maar aantal van de mooie momenten die ik de afgelopen 23 jaar heb mee mogen maken.

Een bijzonder moment was een nacht slapen in het Marina Bay Sands hotel in Singapore met het hoogste infinty zwembad ter wereld

Husky safari in Finland in winterlandschap
Op een sneeuwscooter tijdens de sneeuwscootersafari in Whistler

Welke steden zijn voor jou favoriet en waarom?

Mijn favoriete stad is Vancouver in Canada. Een heerlijke stad die je heel makkelijk lopend of met de fiets kan ontdekken. Maak kennis met de lokale lekkernijen op Granville Ilsand tijdens een foodtour, geniet van de zonsondergang bij English Bay of struin lekker door de straten van Gastown.

Straatbeeld in Gastown in Vancouver in Canada
Gastown in Vancouver

Houd je van een lekker biertje eindig dan de dag met een diner en een bierproeverij bij Steamworks Brewing Company.

Bierproeverij Steamworks Brewing Company
Bierproeverij

Mijn favoriete stad in Europa is Boedapest. Een heerlijke stad in het voorjaar. In Boedapest vind je veel schitterende gebouwen, heerlijke restaurants en je kunt genieten in één van de badhuizen.

Maak een fietstocht met een Nederlandse gids, breng een bezoek aan Centrale markt en geniet van Hongaarse delicatessen of ga eten bij de Hungarian Hell’s kitchen en geniet van live muziek en lokaal eten.

Lees meer tips over Boedapest.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

In 2021 denk ik nog wel dat mensen meer zoeken naar bestemmingen met een hoop ruimte en natuur en dichterbij blijven. Er zullen ook mensen zijn die een jaartje overslaan omdat ze door covid-19 in de financiële problemen zijn gekomen.

Rijstveld op Bali

Uiteindelijk denk ik dat met een jaar of twee toch langzaam alles weer terug gaat naar voor Covid-19. Sommige bestemmingen voeren wel strengere maatregelen door, met betrekking tot het milieu en hygiëne. Zoals het verbieden van plastic of zonnebrand wat schadelijk is voor het koraal. Wat alleen maar goed is want vooral in Azië is het plastic probleem erg groot.

Zandpaden op Gili Air in Indonesie
Gili Air in Indonesië

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Ben je op zoek naar een enthousiaste reisagent die voor je jouw droomreis regelt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Niks is mij teveel jouw reiswens is mijn uitdaging. Je hebt altijd te maken met één contactpersoon en dat ben ik. Door mijn 23 jaar ervaring heb ik veel vakkennis opgedaan en heb ik contacten over de hele wereld.

Visser op zijn boot in Vietnam

Ik doe mijn werk met veel passie, ben eerlijk en open. Op internet zie je soms door de bomen het bos niet meer en zijn er tientallen beschrijvingen van een bepaald hotel of bestemming en allemaal verschillend. Zelf bezoek ik jaarlijks verschillende bestemmingen en hotels en als ik er niet geweest ben is er wel een collega die er wel geweest is.

Dat is het voordeel van persoonlijk contact. Het maakt niet uit of je met de auto naar een camping wilt in Slovenië of een 30 daagse individuele rondreis wilt maken in Australië of Nieuw Zeeland. Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht.

Wandelen op Mallorca tijdens de wandelvierdaagse

Veel mensen denken dat persoonlijk reisadvies veel duurder is dan op internet boeken. Dat is niet zo en het voordeel van via mij boeken is dat je altijd één aanspreekpunt hebt. Ik ben aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds via Reisburo Apollo in Wormer.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Reizen is mijn passie en ik heb de mooiste baan van de wereld als we weer mogen reizen. Graag wil ik je helpen bij het regelen van jouw volgende vakantie!

“Travel is the only thing you buy that makes you richer”


Geïnteresseerd naar de reizen waarmee Jolanda je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Jolanda? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Jolanda op Facebook of Instagram.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Jolanda de Koning


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven