zaterdag, 23 januari, 2021

10 tips voor Barcelona van local Jon

In 2017 verhuisde Jon van der Eerden naar Barcelona, de stad waarop ze jaren geleden verliefd werd vanwege de heerlijke lifestyle. Op haar online platform By Tales (bytales.com) inspireert ze Barcelona-bezoekers ‘where to go’ & ‘what to do.’ Wij vroegen naar haar beste tips in deze prachtige stad.

De tips voor Barcelona van Jon:

Beste koffie

“Koffiebar Satan’s Coffee Corner, waar ze overigens ook kleine ontbijt- en lunchgerechten serveren, is mijn favoriete plek voor een specialty koffie of chai-latte.”

Hip hotel

“Casa Bonay is niet alleen een fijn verblijf, maar ook een gezellig plek om wat te drinken in het weekend. Er worden leuke events georganiseerd, zoals de film- en taco-avond op dinsdagen en in het weekend kun je genieten van diverse DJ’s. Pluspunt: koffiebar Satan’s grenst aan dit hotel.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Casa Bonay (@casabonay) op

Neerstrijken

“Parc de Ciutadella is na twee jaar nog steeds favoriet. Zo gezellig om op een zondag met een kleedje neer te strijken. Zoek een plekje tussen de palmbomen en parkieten en zie al het leuks voorbij komen: yogi’s, muzikanten, verkopers, families en sporters. Geen gebrek aan vermaak.”

Hotel nodig? We hebben de 10 best beoordeelde hotels in Barcelona voor je een rijtje gezet!

Lekker groen

“De groene omgeving van Montjuïc is heerlijk om in rond te dwalen. Begin of eindig bij de fonteinen en ontdek de vele kanten die deze omgeving je laat zien.”

Beetje Kiwi

“Weg van de drukte, in de rustige en industriële wijk Poble Nou vind je het gezellige Kiwi-cafe Little Fern. Heerlijk om hier te ontbijten, koffie te drinken met een boekje erbij of te genieten van een gezonde (vega) lunch.”

Mooiste uitzicht

“Hoger gelegen aan de stadsgrenzen ligt het magische Tibidabo. Omringd door natuur heb je boven op de berg de allermooiste uitzichten over de stad. Eenmaal terug in de stad blijft Tibidabo altijd een herkenningspunt.”

4 x tapas in Barcelona

 • La Bodega d’en Rafel
  “Een echte traditionele Catalaanse bodega, altijd vol met locals. Probeer hier een mix van traditionele tapas zoals pimiento de padron, croquetas en patatas bravas.
 • Palosanto Raval
  “De gerechten om zeker te proberen: artichokes en ceviche en vergeet daarbij niet om een kannetje witte Sangria te bestellen.
 • Elsa y Fred
  “De Korean BBQ en de tartaar zijn voor vleeseters een echte aanrader. Maar eigenlijk is alles hier lekker, ook rond Brunch tijd serveren ze heerlijke opties.
 • Bar del Pla
  “Wat je bij Bar del Pla zeker zou moeten proberen zijn de champignons met wasabi.”

Zo, dat waren de tips in Barcelona van local Jon. Heb jij ook leuke tips die je met ons wilt delen?

banner Prijsvrij
Redactie TripTalk
Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.