zondag, 29 november, 2020

Dit zijn de 8x meest instagrammable musea van Nederland

In Nederland zijn er tal van bijzondere musea te vinden die ideaal zijn om vast te leggen. Interactieve tentoonstellingen en speciale ruimtes voor het maken van Instagram foto’s zijn hier geen uitzonderingen. Van ballenbakken en spiegelkamers tot aan projecties en reuzachtige beeldhouwerken: niks is te gek. Benieuwd naar de meest instagrammable musea van het land? Je leest het hier. 

Dit zijn de 8x leukste musea waar jij de beste selfies kan maken:

1. Youseum, Amsterdam

In het grootste Instagram museum van Amsterdam ontbreekt het niet aan coole settings en elementen voor een geslaagde foto. Dit museum is namelijk zo ingericht dat je er de tofste kiekjes kan maken. Hier ben jij als bezoeker volgens het museum namelijk het kunstwerk, de artiest én de criticus. Met meer dan 30 kleurrijke en interactieve installaties kan je hier niet anders dan je camera rol vol schieten. 

Weesperzijde 150, Amsterdam

2. Voorlinden, Wassenaar

Het museum Voorlinden, gelegen in de natuurrijke omgeving in Wassenaar, mag niet missen uit dit lijstje van instagrammable musea. Hier vind je drie wisselende tentoonstellingen, en een aantal bekende permanente werken. Denk hierbij aan het befaamde zwembad waarin je als bezoeker in kan, en de hyperrealistische en reuzachtige mensenfiguren, die het ideale decor voor een Instagram foto maken.

Buurtweg 90, Wassenaar

3. Moco Museum, Amsterdam

In het Moco Museum in Amsterdam kan je haast niet anders dan overal foto’s van maken. In dit boutique museum kan je onder andere werken bewonderen van kunstenaars Banksy en Warhol. Waan je bijvoorbeeld ook door de ruimte van de Digital Immersive Art tentoonstelling. Deze tentoonstelling is zo ingericht dat het net een doolhof is van spiegels, dansende lichtjes, felle kleuren en instagrammable hoekjes. Zei iemand daar fotoshoot?

Honthorststraat 20, Amsterdam

Meer musea bezoeken in Amsterdam? Lees hier welke 11 leuke musea er in Amsterdam te vinden zijn

4. WONDR Experience, Amsterdam

Bij het roze gekleurde gebouw van Wondr kan je als volwassene weer even in de huid van een kind kruipen. Want hier ontbreekt het niet aan speelse elementen: van met confetti bestrooide glijbanen en bakken gevuld met spekjes tot aan een funhouse om in te dansen. Een bezoekje aan dit museum staat garant aan een jolige middag met genoeg content om te creëren voor je Instagram account.

De Meeuwenlaan 88, Amsterdam

5. Kröller-müller Museum, Otterlo

Gelegen in het prachtige natuurpark de Hoge Veluwe, ligt het bijzondere Kröller-müller Museum. Hier is een unieke collectie aan kunstwerken te vinden, waaronder werken van Van Gogh, Picasso en Mondriaan. Daarnaast heeft het museum een van de grootste beeldentuinen van Europa, waar diverse Instagramwaardige plekken en sculpturen te vinden zijn. 

Houtkampweg 6, Otterlo

6. The Upside Down, Amsterdam

Dit jaar opende The Upside Down haar deuren: het grootste interactieve museum van Europa. In dit museum, opgezet door infleuncer en presentatrice Anna Nooshin, reis je als het ware door haar fantasiewereld. Het museum bestaat uit maar liefst 25 ruimtes met elk de meest bijzondere elementen. Hier kan jong en oud zich vermaken- én uiteraard de tofste foto’s maken. 

Europaboulevard 5, Amsterdam

7. Kunsthal, Rotterdam

In de Rotterdamse kunsthal zijn diverse tentoonstellingen te zien. Van schilderijen van oude meesters tot aan moderne kunst over de pop cultuur: de Kunsthal in Rotterdam heeft het allemaal. Ontdek het moderne gebouw en struin langs de tofste ruimtes en kunstwerken. Ook leuk: in de Kunsthal kan je nu ook je eigen kunstwerk maken en achterlaten. En dat kan natuurlijk niet ontbreken van de gram

Westzeedijk 341, Rotterdam

8. NXT Museum, Amsterdam

Net geopend in het bruisende Amsterdam is het NXT Museum. Dit is het eerste Nederlandse museum dat volledig toegewijd is aan mediakunst. Met multi-zintuigelijke installaties worden je zintuigen geprikkeld en beleef je ruimtes in een compleet nieuwe en bijzondere manier.

Asterweg 22, Amsterdam

Wist je dat Rotterdam nog veel meer leuke musea heeft? Lees hier welke toffe musea in Rotterdam je kan bezoeken.

Hier zijn de meest instagrammable musea van Nederland te vinden:

Heb jij een van deze instagrammable musea wel eens bezocht?

Fotocredits header: Youseum Facebook

Sarah Kiani
Sarah Kiani
Hi! Mijn naam is Sarah en ik ben 22 jaar oud. Mijn grote passie is reizen, en hierover schrijven vind ik net zo leuk; van onontdekte wijken tot aan lokale hotspots. Als ik niet aan het reizen of schrijven ben, kun je me vinden in gezellige koffietentjes en vintage kledingwinkels.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.