TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Youseum Instagrammable Musea

De 8x meest instagrammable musea van Nederland

In Nederland zijn er tal van bijzondere musea te vinden die ideaal zijn om vast te leggen. Interactieve tentoonstellingen en speciale ruimtes voor het maken van Instagram foto’s zijn hier geen uitzonderingen. Van ballenbakken en spiegelkamers tot aan projecties en reuzachtige beeldhouwerken: niks is te gek. Benieuwd naar de meest instagrammable musea van het land? Je leest het hier. 

Dit zijn de 8x leukste musea waar jij de beste selfies kan maken:

1. Youseum, Amsterdam

In het grootste Instagram museum van Amsterdam ontbreekt het niet aan coole settings en elementen voor een geslaagde foto. Dit museum is namelijk zo ingericht dat je er de tofste kiekjes kan maken. Hier ben jij als bezoeker volgens het museum namelijk het kunstwerk, de artiest én de criticus. Met meer dan 30 kleurrijke en interactieve installaties kan je hier niet anders dan je camera rol vol schieten. 

Weesperzijde 150, Amsterdam

Overnachten in de hoofdstad doe je bij een van deze unieke hotels in Amsterdam.

2. Voorlinden, Wassenaar

Het museum Voorlinden, gelegen in de natuurrijke omgeving in Wassenaar, mag niet missen uit dit lijstje van instagrammable musea. Hier vind je drie wisselende tentoonstellingen, en een aantal bekende permanente werken. Denk hierbij aan het befaamde zwembad waarin je als bezoeker in kan, en de hyperrealistische en reuzachtige mensenfiguren, die het ideale decor voor een Instagram foto maken.

Buurtweg 90, Wassenaar

Lees hier waar je moet zijn voor een romantisch weekend weg in Nederland.

3. Moco Museum, Amsterdam

In het Moco Museum in Amsterdam kan je haast niet anders dan overal foto’s van maken. In dit boutique museum kan je onder andere werken bewonderen van kunstenaars Banksy en Warhol. Waan je bijvoorbeeld ook door de ruimte van de Digital Immersive Art tentoonstelling. Deze tentoonstelling is zo ingericht dat het net een doolhof is van spiegels, dansende lichtjes, felle kleuren en instagrammable hoekjes. Zei iemand daar fotoshoot?

Honthorststraat 20, Amsterdam

Meer musea bezoeken in Amsterdam? Lees hier welke leuke musea er in Amsterdam te vinden zijn of kies voor een weekendje Amsterdam!

[content-egg module=Bolcom]

4. WONDR Experience, Amsterdam

Bij het roze gekleurde gebouw van Wondr kan je als volwassene weer even in de huid van een kind kruipen. Want hier ontbreekt het niet aan speelse elementen: van met confetti bestrooide glijbanen en bakken gevuld met spekjes tot aan een funhouse om in te dansen. Een bezoekje aan dit museum staat garant aan een jolige middag met genoeg content om te creëren voor je Instagram account.

De Meeuwenlaan 88, Amsterdam

Leuk om te doen: een citytrip naar New York.
Kunst kijken vanuit je bed? Bezoek deze musea met een virtuele tour.

5. Kröller-müller Museum, Otterlo

Gelegen in het prachtige natuurpark de Hoge Veluwe, ligt het bijzondere Kröller-müller Museum. Hier is een unieke collectie aan kunstwerken te vinden, waaronder werken van Van Gogh, Picasso en Mondriaan. Daarnaast heeft het museum een van de grootste beeldentuinen van Europa, waar diverse Instagramwaardige plekken en sculpturen te vinden zijn. 

Houtkampweg 6, Otterlo

Bezoek ook deze mooie natuurgebieden in Nederland en check onze tips voor een herfstvakantie in Nederland.

6. The Upside Down, Amsterdam

Dit jaar opende The Upside Down haar deuren: het grootste interactieve museum van Europa. In dit museum, opgezet door infleuncer en presentatrice Anna Nooshin, reis je als het ware door haar fantasiewereld. Het museum bestaat uit maar liefst 25 ruimtes met elk de meest bijzondere elementen. Hier kan jong en oud zich vermaken- én uiteraard de tofste foto’s maken. 

Europaboulevard 5, Amsterdam

Lees ook: alle tips voor een vakantie naar Gran Canaria!
Lekker naar de zon? Denk dan eens aan een vakantie naar Kaapverdië.

7. Kunsthal, Rotterdam

In de Rotterdamse kunsthal zijn diverse tentoonstellingen te zien. Van schilderijen van oude meesters tot aan moderne kunst over de pop cultuur: de Kunsthal in Rotterdam heeft het allemaal. Ontdek het moderne gebouw en struin langs de tofste ruimtes en kunstwerken. Ook leuk: in de Kunsthal kan je nu ook je eigen kunstwerk maken en achterlaten. En dat kan natuurlijk niet ontbreken van de gram

Westzeedijk 341, Rotterdam

Wist je dat Rotterdam nog veel meer leuke musea heeft? Lees hier welke toffe musea in Rotterdam je kan bezoeken.

8. NXT Museum, Amsterdam

Net geopend in het bruisende Amsterdam is het NXT Museum. Dit is het eerste Nederlandse museum dat volledig toegewijd is aan mediakunst. Met multi-zintuigelijke installaties worden je zintuigen geprikkeld en beleef je ruimtes in een compleet nieuwe en bijzondere manier.

Asterweg 22, Amsterdam

In deze steden moet je zijn voor een leuk weekend weg in Nederland.
22x de leukste stranden op Lanzarote.

Hier zijn de meest instagrammable musea van Nederland te vinden:


Dit vind je misschien ook leuk:

Heb jij een van deze instagrammable musea wel eens bezocht?

Fotocredits header: Youseum Facebook

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven