TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
kleurrijke plekken in india

9x must-visit kleurrijke plekken in India

Vrouwen in felgekleurde sari’s, monniken in oranje gewaden en het witte marmer van Taj Mahal: alle kleurschakeringen kom je tegen tijdens een reis door India. We nemen je mee op een kleurrijke tocht door India. Van tempels tot aan markten. Dit zijn kleurrijke plekken in India die je niet wilt missen tijdens je reis.

Bezoek deze kleurrijke plekken in India:

Blauwe stad Jodhpur

De blauw geverfde huizen in Jodhpur doen je herinneren aan het vroegere Indiase kastenstelsel: de welvarende Brahmins verfden hun huizen blauw om zich te onderscheiden. Tot op heden is dit zo gebleven. Niet alleen vanuit traditie, maar ook omdat het blauw beschermt tegen termieten en de zon.

blauwe stad india
(c) Unsplash – Digjot Singh

Jodhpur is een van de bezienswaardigheden in Rajasthan.

Poederroze gastvrijheid van Jaipur

De stad Jaipur kreeg een poederroze bad in de 19e eeuw toen India nog een Britse kolonie was. Om Edward, de Prins van Wales, tijdens zijn bezoek in 1876 te eren, werd de hoofdstad in het roze gehuld. De kleur werd gezien als de kleur voor gastvrijheid.

Jaipur in India
(c) Unsplash Ibrahim Rifath

Lees ook: dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Beijing.

Witte romantiek in Udaipur

Udaipur staat bekend als de witte stad door de vele witte gebouwen. Bijzonder in deze stad is het vrouwenpark Saheliyon-ki-bari, aangelegd voor de 48 vrouwen van de koning die zich hier vrij en blij konden bewegen. Door het vele water wordt de stad ook wel het Venetië van het Oosten genoemd.

Udaipur
(c) Unsplash – Yash Savla

Sinaasappeloranje Nagpur

In Nagpur, metropool in het hart van India, hoor je overal de kreet: ‘Nagpur ke Santre le lo!’ (koop Nagpur sinaasappelen). De citrusvrucht heeft de stad beroemd gemaakt met als resultaat de bijnaam Orange City. Ook de oude Tekadi cha Ganpati tempel in de stad is oranje gekleurd. 

Dit zijn dé treinreizen door Zuid-India die je wilt maken.

Regenboogkleuren bij het Holifeest

Met het Holifeest wordt het begin van de lente, maar ook het zegevieren van het goed over het kwaad, gevierd. Een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond maart plaatsvindt. Wereldwijd staat het bekend om de poeders in knalkleuren waar de feestvierders elkaar mee besmeuren. Ook in andere werelddelen is het kleurenspektakel opgepikt, onder andere met de Color Run.

kleurrijk holifeest india
(c) Unsplash – Debashis Rc Biswas

Of wat dacht je ervan om te reizen naar Sri Lanka? Of een reis naar Zuid-Korea?

Veelkleurige Meenakshi tempel in Tamil Nadu

Als een ware paradijsvogel trekt de Meenakshi tempel in Tamil Nadu de aandacht. De tempel heeft veertien torens met duizenden stenen figuurtjes, goden, dieren en demonen in de meest heldere kleuren. Het is een van de vele vrolijke bezienswaardigheden in India.

Fleurige gebedsvlaggetjes in de Himalaya

De Indiase Himalaya is een droom voor bergbeklimmers, wandelaars en outdoorfans. Wie hier ooit is geweest ontkomt niet aan de fleurige, rechthoekige gebedsvlaggetjes. Ze wapperen op bergpassen, hangbruggen en in tempels en zijn bedrukt met gebeden en mantra’s. De wind zou de gebeden en mantra’s laten opstijgen naar de goden, die voorspoed brengen aan familie, vrienden en zelfs vijanden.

Misschien is een reis naar Mumbai ook iets wat je wilt doen in India. En denk ook eens aan het spotten van tijgers in India!

De stoffenmarkt in Delhi

In India kun je eenvoudig een pak of sari op maat laten maken in de kleuren en stoffen die jij wilt. Onder andere op de Khan Market in Delhi vind je goede kwaliteitsstoffen en heel betaalbare ontwerpen. In heel India zie je dan ook mensen in uitbundig gekleurde kleding rondlopen.

delhi market kleurrijke plek india
(c) Unsplash – Raghu Nayyar

Wat dacht je van fietsen door Zuid-India, of een rondreis door Noord-India?

De kleurrijke markt in Varanasi

India is een van de beste streetfood bestemmingen in de wereld. Ieder stad of kleinere plaats heeft markten waar je lekkere curry’s en chaat kunt eten. In de kleurrijke stad Varanasi staat een van de grootste groentemarkten van Azië: hier word je getrakteerd op de kleuren van meer dan 20.000 verschillende soorten medicinale kruiden en poeders.

markt kleurrijke plekken in india
(c) Unsplash – Akhil Sandran

Hier vind je deze kleurrijke plekken in India:


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Welke kleurrijke plekken in India zou jij willen bezoeken?

Fotocredits header: Pixabay – AdventureTravelTrip

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven