Uitkijken over ruige vlaktes, genieten van warmwaterbaden, wandelingen maken door uitgestrekte natuurgebieden. Het kan allemaal in IJsland. Natuurlijk kan dit in je eentje, maar samen is natuurlijk veel leuker. Vergeet dan ook niet om dit land mee te nemen in je to-visit lijst samen met je lief, want romantisch in IJsland? Dat kan zeker.

Zo maak je het romantisch in IJsland

IJsland heeft veel te bieden, en ook genoeg wanneer het op romantiek aankomt.

Lunch voor 2

Niets is leuker dan samen in de auto stappen en helemaal op te gaan in de natuur van Langjökull. Dit is de op één na grootste gletsjer van IJsland. Rij vervolgens iets voorbij Húsafell en regel een tussenstop bij Hotel Húsafell. Bij dit hotel kun je romantisch lunchen. Terwijl jullie genieten van het eten, kijken jullie uit over de ruige, toffe omgeving.

Het Noorderlicht

Het natuurverschijnsel dat iedereen in zijn of haar leven een keer met eigen ogen gezien wil hebben is het Noorderlicht. In IJsland kan dit. Het lichtfestijn kan het beste worden gezien in een schone omgeving, en laat de lucht in IJsland nu net brandschoon zijn. Tijdens de wintermaanden kun je op zoek gaan naar dit feestje van kleuren tijdens een donkere nacht. Zoek zelf je plekje op om de groene, blauwe of paarse kleuren in de lucht te spotten.  

romantisch in IJsland
Het Noorderlicht in IJsland, (c) Jonatan Pie

Relaxen in wellness

Vakantie is natuurlijk pas vakantie als er kan worden uitgerust. Bijvoorbeeld in het warmwaterbad van Krouma. Relax in de ontspanningsruimte bij de open haard, nadat je eerst je bloedsomloop op gang hebt gebracht in het koude bad. Natuurlijk kun je hier ook de sauna in om nog wat verder in de rustige vakantiesferen te komen.

Wandelen onder een fonkelende sterrenhemel

Na je relaxte dag in de wellness klaar voor wat actie? Trek dan vooral je wandelschoenen aan. Vertrek samen richting Heiðmörk voor een wandeling onder een uitgestrekte hemel met ontelbaar veel stralende sterren. Dus kijk goed omhoog, en wie weet spot je ook het Noorderlicht.

Neem je partner mee, en maak het romantisch in IJsland.

Ps: we hebben nog meer leuke lijstjes met tips voor IJsland:

  • Een lijstje de highlights van IJsland
  • Tips voor als je zelf met de auto op pad gaat
  • Welke roadtrips door IJsland tof zijn om te volgen
  • En een rij goedkope tips voor een dag Reykjavik

Fotocredits headers: (c) Unsplash

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in