TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
surfspots in peru

5x de beste surfspots in Peru die je niet wilt missen

Met een ruim 2400 kilometer lange kustlijn is Peru een surfwalhalla. Vooral de gouden stranden in het noorden van het land zijn hemels voor surfers. Beginners staan hier voor het eerst op het water en internationale profs oefenen er voor wedstrijden. Het hele jaar door is de Peruaanse kust gezegend met de perfecte surfgolven. En dus, 5 x de beste surfspots in Peru voor als je een golf wilt pakken.

Dit zijn dé surfspots in Peru

Órganos

Dé surfspot van Peru is Órganos, waar de hoge golven met veel kracht op de koraalriffen breken. En dat op een plek waar het nooit kouder wordt dan 20°C en de Stille Oceaan het hele jaar zo’n 26°C is. Hier is het altijd surfweer. Misschien is Órganos iets te heftig voor beginners, maar voor enigszins geoefende surfers is het prima te doen.

Lees hier meer over een reis naar Colombia, een van de buurlanden van Peru.

Máncora

Rijd vanuit Órganos zo’n 15 km via de Panamericana Norte naar het noorden en je treft nog zo’n tropisch paradijsje: het populaire Máncora. De surfcondities zijn hier vergelijkbaar met die in Órganos, dus reken er standaard op heerlijk warm surfweer. De golven zijn in Máncora echter iets minder woest dan in Órganos, dus deze plek is beter geschikt voor beginnende surfers.

surfspots in Peru
Surfer op het strand in Peru, (c) Unsplash

Cabo Blanco

Ten zuiden van Órganos ligt Cabo Blanco. De ‘Witte Kaap’ is een uitgelezen plek voor gevorderde surfers, want de golven kunnen hier metershoog zijn en breken vlakbij het rif. Ook hier kunnen zij zich het hele jaar door uitleven of oefenen voor wedstrijden, maar de beste condities zijn er tussen oktober en januari. Zowel de buiten- als watertemperatuur is in Cabo Blanco iets lager dan in Órganos of Máncora. Je vindt hier behalve fanatieke surfers en sportvissers, minder ‘gewone’ strandtoeristen, maar dit is volgens velen juist de charme van deze plek: even helemaal alleen met de ruige zee. Echt een van de must surfspots in Peru.

https://www.instagram.com/p/B33HxqbpCCV/

Het eten in Peru is ook heerlijk. Haal de smaak van Peru alvast in huis met deze super lekkere Peruaanse gerechten en check de 6 top bezienswaardigheden van Peru die je gezien moet hebben!

Lobitos

Wie verder naar het zuiden rijdt, komt aan in Lobitos. Ook deze surfspot is niet aan te raden voor beginners, maar des te spannender voor gevorderden. Dé drie surfstranden zijn hier Lobitos, Piscinas en El Hueco. Hoewel het er doorgaans tropisch en droog is, kan de temperatuur erg uiteenlopen. In de zomer (onze winter) worden regelmatig temperaturen van wel 35°C gemeten, maar het kan er ook zomaar 12°C zijn. Volgens de profs zijn de golfcondities het meest ideaal van april tot en met september.

surfspots in Peru
Surfers in het water, (c) Unsplash

Bijzonder overnachten in Peru doe je hier.

Huanchaco

Niet alleen in Noord-Peru kun je goed surfen, ook meer naar het zuiden zijn perfecte surfstranden te vinden. Huanchaco in Midden-Peru is zo’n plek, met een enorme variatie aan golven, waardoor het zowel voor beginners als voor meer geoefende surfers een verrassende ervaring blijft. Naast de vele surfers biedt het gezellige strand van Huanchaco nóg een bezienswaardigheid: de caballitos. Al 4000 jaar worden deze kleine, rieten vissersbootjes op dezelfde manier handgemaakt. Volgens de locals waren dit de eerste ‘surfplanken’ ter wereld en de jonge generatie weet ze nog altijd als zodanig te gebruiken.

Hier zijn de surfspots te vinden:


En, welke van deze surfspots in Peru zie jij wel zitten?

Strandlover? Dan zijn dit tips voor leuke strand- en wateractiviteiten in Zuid-Afrika.

Fotocredits header: Morre Christophe, Unsplash

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven