TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
koloniaal erfgoed bezienswaardigheden peru

5x koloniaal erfgoed bezienswaardigheden in Peru

Naast de Inca-stad Machupicchu, het tropische regenwoud en de indrukwekkende Andes, is ook het koloniaal erfgoed een belangrijke trekpleister om Peru te bezoeken. Steden als Cusco, Arequipa en hoofdstad Lima zijn rijk aan kathedralen, paleizen en andere bouwwerken uit het koloniale verleden. Naast de bekende hoogtepunten is een veel groter aantal minder bekende gebouwen, die een afspiegeling zijn van het rijke historische verleden. Maak kennis met vijf bezienswaardigheden in Peru van koloniale historie en architectuur.

Deze bezienswaardigheden van koloniaal erfgoed in Peru wil je bezoeken:

Hacienda San José in Ica

De geschiedenis van deze oude ‘haciënda’ neemt je mee door de tijd en geeft je een inkijkje in de gebeurtenissen op het Peruviaanse platteland door de eeuwen heen. De uitgestrekte gebouwen van de Haciënda San Jose in Ica (Vallei van Chincha) dateren van 1688 en vertellen het verhaal van het leven op een suikerplantage, de afschaffing van de slavernij en een lange familietradities.

Hacienda San José bezienswaardigheden peru

Die beleving wordt nog eens extra versterkt wanneer je een nacht op de haciënda verblijft. Dat kan, er is inmiddels een kleinschalig boutique hotel gevestigd. Tijdens een rondleiding bezoek je onder meer het hoofdgebouw, de kapel en de catacomben.

Alvast in de stemming komen voor je reis? Dit zijn de lekkerste Peruaanse gerechten om thuis te maken!

Klooster van Santa Catalina in Arequipa

Dit ommuurde klooster is een van de hoogtepunten van de stad Arequipa, en is rond 1580 opgericht door de weduwe Maria de Guzman. Alleen vrouwen werden toegelaten als non, en dan vooral de vrouwen van de rijkste families. De nonnen werd een lijst gegeven met 25 items die ze mee moesten nemen, waaronder een standbeeld, schilderij, lamp en kleding. Vandaar dat je in het klooster nog veel mooie spullen kunt bewonderen. Santa Catalina is een enorm complex met huizen, overdekte wandelgangen, pleinen, kloostertuinen en een kerk.

Santa Catalina

Het klooster wordt nog bewoond door een klein aantal nonnen, verder is het vrijwel volledig te bezichtigen. Voor de bouw is, net als voor veel andere gedecoreerde façades in de historische binnenstad, gebruik gemaakt van een zacht lavagesteente ‘sillar’.

Bezoek ook deze Instagram-waardige plekken in Peru.

Iglesia San Francisco en de catacomben van Lima

Deze kerk (en klooster) uit de 16e eeuw in het historische centrum van Lima is niet alleen boven de grond boeiend, maar er is minstens net zoveel te ontdekken in de catacomben onder het gebouw. Hier, in de ondergrondse gewelven daterend uit de koloniale tijd, is een historische begraafplaats ontstaan, waar meer dan 25.000 mensen zijn begraven.

San Francisco in Lima bezienswaardigheden peru

In het verleden is in het historisch centrum een uitgebreid netwerk van ondergrondse begraafplaatsen aangelegd. Soms waren deze, zo wordt gezegd, met elkaar verbonden door tunnels. Er wordt ook gesproken van geheime gangen die verbonden waren met de kathedraal en het tribunaal van de Heilige Inquisitie. De catacomben zijn te bezichtigen, maar de geheime gangen niet. Tip: doe deze bezichtiging met een gids! De gids vertelt talrijke duistere verhalen en legendes.

Dit wil je nog meer doen in Peru.

Convent van Santo Domingo in Lima

De indrukwekkende roze basiliek en het klooster van Santo Domingo gelden als een van de meest bijzondere religieuze bezienswaardigheden van Lima, Peru. De bouwwerken zijn oorspronkelijk na 50 jaar bouwen voltooid in de 16e eeuw, maar in de eeuwen daarna uitgebreid en verbouwd. Het eerste gebouw werd ook nog eens volledig verwoest door een aardbeving in 1678.

Bewonder de verschillende architectuurstijlen, de patio’s, de overdekte wandelgangen met de barokke schilderingen en betegelde muren, de rijke decoratie in de kerk, het altaar en de enorme bibliotheek van het klooster. De bibliotheek telt ongeveer 25.000 boeken!

Santo Domingo in Lima bezienswaardigheden peru

Actief zijn? Dit zijn de beste surfspots in Peru!

Qoricancha in Cusco

De stad Cusco is een groot museum waarvan de hele historische binnenstad op de werelderfgoedlijst staat. Het bijzondere van deze stad is het rijke Inca én koloniale verleden. Qoricancha is gevestigd op de plaats waar ooit de gelijknamige tempel stond, die gold als een van de belangrijkste tempels in het Inca-rijk.

Qoricancha in Cusco

De tempel werd gebouwd door de Inca Pachacuteq voor de Inca-god Inti. Het grootste deel van de tempel werd verwoest na de 16e-eeuwse oorlog met de Spaanse conquistadores. Kolonisten haalde de tempel uit elkaar haalden om er hun eigen kerken en woningen te bouwen. Veel van het steenwerk werd gebruikt als fundering voor het zeventiende-eeuwse Santo Domingo klooster. Het museum in het klooster is een reis door de tijd en toont onder meer overblijfselen van Inca tempels en het Inca-rijk, maar biedt ook plaats aan hedendaagse lokale en internationale kunst.

Of wat dacht je van een reis naar Colombia?

Hier vind je deze bezienswaardigheden in Peru:

Bijzonder overnachten in Peru doe je hier.


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk:

Welke bezienswaardigheden in Peru wil jij zien tijdens je reis?

Beeld en informatie via CommuniGate PR

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven