vrijdag, 14 mei, 2021

Vijf tips voor IJsland van lover Flora van Ralen-Joosten

IJskoude gletsjermeren vol ijsbergen, piepkleine dorpjes vol papegaaiduikers en prachtige plekken om een duik te nemen. IJsland- expert Flora van Ralen- Joosten van Askja Reizen deelt haar vijf tips voor een onvergetelijke reis door IJsland. Ken jij de tips al?

Deze tips voor IJsland wil je weten:

Jökulsárlón

“Een bekende en drukbezochte plek, maar zeker één van mijn favorieten, is het ijsbergenmeer Jökulsárlón. IJsbergen in alle kleuren blauw en wit breken van de gletsjer af en drijven rond in het meer. Lopend langs het meer zie je enorme ijsbergen drijven, je hoort ze kraken en tegen elkaar aan botsen. Het mooiste stukje vind ik bij het zwarte strand. De ijsbergen drijven af naar de zee en spoelen weer aan op het strand. Je kunt hier langs de ijsbergen lopen en niet stoppen met foto’s maken!”

tips voor ijsland
IJsbergen in het ijsbergenmeer Jökulsárlón (c) Unsplash / Valeriia Bugaiova

Borgarfjordur Eystri

“In de oostfjorden, ver van de grote weg, ligt het kleine plaatsje Borgarfjördur Eystri, ook wel Bakkagerdi genoemd. Er wonen ongeveer 130 mensen en ik vond het heel bijzonder om te zien hoe deze mensen leven in zo’n kleine plaats. In de haven wonen van mei tot en met half augustus de papegaaiduikers. Deze zwart- witte vogels met oranje snavels zijn geweldig om te zien.”

Lees hier over een reis door IJsland, en ga mee op ontdekkingstocht.

Strandir

“West-IJsland is een gebied dat minder bezocht wordt, maar het is zeker niet minder mooi! De grote punt in het noordwesten heet de Westfjorden. Het mooist vind ik de omgeving van het plaatsje Drangsnes. Hier vind je de Godafoss, een verscholen waterval die in een kloof valt. Er loopt een eenzame zijweg, heel bijzonder als je van rustige plekjes houdt. Hoge kale bergen, veel vogels, misschien zie je een eenzame poolvos, fraaie watervallen, enkele oude kerkjes en vervallen haringfabrieken. Het is een grillige kust met veel drijfhout.”

Godafoss waterval in IJsland (c) Unsplash / Landon Arnold

Badderen

“Als ik naar IJsland ga, heb ik standaard mijn zwemkleding in mijn koffer zitten. Niks fijner dan een warm bad buiten terwijl het lekker koud is. Goed of slecht weer, je kunt eigenlijk altijd wel zwemmen in IJsland. In bijna ieder gehucht is er een openluchtzwembad, maar er zijn ook grotere spa’s en op sommige plekken kun je middenin de natuur een bad nemen. Het zwembad met het mooiste uitzicht vind ik Infinity Blue, het zwembad van Hófsos in Noord- IJsland. Vanuit het bad heb je een fabelachtig uitzicht over het fjord en de bergen. Altijd als ik in de buurt ben probeer ik even tijd vrij te maken om wat baantjes te trekken. Al is het maar vijf minuten, omdat ze eigenlijk gaan sluiten.”

Reykjanes

“Op het schiereiland Reykjanes liggen de luchthaven en de Blue Lagoon maar ook schitterende en onbekende natuur. Je rijdt hier door lavavelden en langs een ruige kust. Op de uiterste zuidwestelijke punt van het schiereiland staat de fotogenieke vuurtoren, Reykjanesviti. Golven slaan hier tegen de rotsen aan, er nestelen veel vogels in de zomer. Vlakbij de vuurtoren liggen hete bronnen. Het zijn de grootste borrelende modderpoelen van IJsland, je ziet hier het water koken en de grond leven.”

Mensen zwemend bij Blue Lagoon (c) Unsplash / Jeff Sheldon

Hier wil je zijn in IJsland:

Heb jij nog must-know tips voor IJsland?

Opzoek naar nog meer IJsland tips? Die hebben we.

Redactie TripTalk
Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.