TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Het Dromoland Castle in Ierland

Romantische getaway in Ierland: 5 tips voor een verrassende Valentijn

Verras jouw geliefde met een bijzondere bestemming: romantisch Ierland! Struin langs de woeste westkust om je vervolgens op te warmen bij de haard en een drankje te drinken in de lokale pub. Ontdek de romantische kastelen op de mooiste plekjes, waar je eindeloos kunt toeren over landelijke weggetjes en waar de vriendelijke Ieren je altijd gastvrij onthalen.

5 tips voor romantisch Ierland

Ontdek jij binnenkort het romantische Ierland? Hier vijf suggesties op een rij, voor Valentijnsdag en alle andere romantische momenten.

Ontdek veelzijdig Belfast

Wie zich graag laat verrassen door een nieuwe stad, mag Belfast in Noord-Ierland niet missen. Een stad met een rijke historie, maar ook de ‘hometown of Titanic’ met het gelijknamige museum, beroemd om de unieke food-scene en steeds weer anders met de dynamische kunstwereld rond de kathedraal.

Winkelstraat in Belfast
Winkelstraat in Belfast / Fotocredit: Kaeli Hearn – Unsplash

Ga voor cocktails en een romantisch verblijf naar The Merchant Hotel met zijn art-deco kamers, restaurant in Victoriaanse stijl en een rooftop gym.

Interieur kamer Merchant Hotel in Belfast
Romantiek ten top in deze kamer van het Merchant hotel!

De ruige schoonheid van de Connemara?

Majestueus verrijst het vijfsterren hotel Glenlo Abbey boven de stille wateren van Lough Corrib. Het hotel dateert uit de 18e eeuw en mixt historische charme met moderne elegantie. Het ligt op een steenworp van de geliefde streek Connemara en het stadje Galway is maar 3 km verderop.

Kamer van het Glenlo Abbey Hotel
Slapen in een hemelbed met een mooi uitzicht als je wakker wordt

Heel bijzonder bij dit hotel is de plek waar je kan dineren. Bij het hotel staan namelijk 2 echte treinwagons omgebouwd tot een romantisch restaurant. Hier wil je dineren!

Diner in treinwagon Glenlo Abbey Hotel in Ierland
Dineren in de treinwagon

Golfen, wandelen, en genieten van de ruige Ierse kust. Bovendien heeft de Claddagh-ring, de oorspronkelijke trouwring met twee handen die een hart vasthouden, waarschijnlijk zijn oorsprong in het vissersdorp Claddagh aan Galway Bay. De originele makers Thomas Dillon’s is nog steeds in Galway gevestigd.

Liever wat zuidelijker? Check onze 5 tips voor romantische Spaanse dorpjes

Het echte kasteelgevoel in Dromoland Castle

Voor een verblijf in romantisch Ierland is dit wel het summum. Slapen in een hemelbed? Dineren onder de kroonluchters? Whiskey bij de open haard? Dromoland Castle in Newmarket-on-Fergus heeft het allemaal. Check, check en check!

Waan jezelf als een echte kasteelheer en kasteelvrouw!

Vanaf het moment dat je er over de drempel stapt, waan je je in een andere wereld. Ontspanning in de spa, een rondje op de golfbaan, boogschieten of een ontmoeting met een valkenier maken het plaatje af.

Kamer Dromoland Castle Ieland
Romantischer in bad kan bij niet! / Fotocredit: Dromoland Castle
Dineren in Dromoland Castle in Ierland
Dineren onder de kroonluchters / Fotocredit: Dromoland Castle

Lees ook: meer tips om te doen in Ierland

Een verblijf in Dromoland Castle is fantastisch zoals je ziet, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Denk aan minimaal € 500,- / nacht. Kost wat, maar je leeft maar één keer zullen we maar zeggen! En heel belangrijk: de herinnering is blijvend!

Slapen in een vuurtoren

Een uniek aspect van Ierland zijn de talloze vuurtorens die de kuststrook sieren. Je vindt ze op de meest bijzondere plekjes, soms ver van de bewoonde wereld. Waar je ook bent, het uitzicht is altijd adembenemend. In een aantal vuurtoren zijn hotelkamers ingericht. Romantiek ten top. Fanad Head Lighthouse is een van de meest populaire locaties in het graafschap Donegal aan het uiterste puntje van de Wild Atlantic Way.

Interieur vakantiehuis Fanad lighthouse Ierland
Eén van de appartementen van Fanad Head Lighthouse / Fotocredit Booking.com
Omgeving buiten van Fanad lighthouse Ierland
En van dit uitzicht kun je genieten bij de Fanad Head Lighthouse / Fotocredit Booking.com

Nog verder naar het noorden? Ook IJsland is romantisch!

De tijd van leven in Dublin

De Ierse hoofdstad prijkt op menig bucketlist. Je vindt er historie, kunst, cultuur, muziek en natuur. Denk aan Trinity College, St. Stephen’s Green, talloze pubs en fijne restaurants. De sfeer is ontspannen en gastvrij. En pak je de metro dan zit je in dertig minuten aan de prachtige kust met pittoreske dorpjes.

Dineren in de tuin bij het Merrio hotel in Dublin
Dineren aan de rand van de tuin in het Merrion hotel / Fotocredit Booking.com

Het Merrion Hotel in het centrum van de stad is een van de meest luxueuze vijfsterren hotels van Dublin. Met een spa, achttien m zwembad, fitness en het 2 Michelinsterren Restaurant Patrick Guilbaud heb je alles wat nodig is voor een romantische ‘break’.

Ook leuk: het mooie West-Ierland.

De 5 tips voor romantisch Ierland op de kaart


Handige links:
1. Boek je vliegticket naar Ierland online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een hotel in Ierland.
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel.
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)


Wat was jouw ultieme ervaring in Ierland?

Fotocredit header: Dromolandcastle.ie

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven