10 x leuke tips voor Dublin City, van varen tot aan bier

Hoe kun je Dublin in tien dingen samenvatten? Nog best een opgave, want de stad biedt veel galerijen van onschatbare waarde (die trouwens gratis zijn), het beroemde Book of Kells, een toast op Arthur Guinness en heerlijke ‘pie’s’ als avondeten. Bij Tourism Ireland, het verkeersbureau van Ierland, vonden we tien tips voor Dublin City, die ervoor gaan zorgen dat je de stad op een leuke en unieke manier leert kennen.

Deze tips voor Dublin zorgen voor een unieke ervaring

Nog geen goed beeld van wat je allemaal kunt doen in Dublin? Wat dacht je van dit:

Bestudeer het ‘mooiste boek ter wereld’

Bewonder de details van het beroemde Book of Kells in Trinity College. Dit rijk geïllustreerde manuscript van de evangeliën dateert uit de 9de eeuw en is echt een wonder van de vroeg christelijke kunst, uitgevoerd door vaste monnikenhanden. Heel bijzonder om dat in het echt te zien.

Trinity College Library (c) Unsplash / Dave Herring

Guinness Storehouse

Na de zeven verdiepingen van het Storehouse, waarin je alles te weten komt over ‘the Black Stuff’, kan je genieten van een panoramisch zicht over de stad op de bovenste verdieping van de Guinness Storehouse. De Gravity Bar is als een glazen vogelnest, met de meest geweldige uitzichten.

Temple Bar

Kunstenaars, musici en schrijvers stichtten Temple bar, een enclave voor bohemiens, in de jaren 80. Tegenwoordig is het een netwerk van autovrije kasseistraten, een waaier van kunstzinnige cinema, galerijen, muziek en theaters. Lunchtip: probeer een Beef & Guinness Pie in de Merchant’s Arch.

Nooit zonder verhaal

Yeats, Wilde, Stoker: in een stad die gonst van de literatuur, schuilt achter elke hoek wel een verhaal. Breng een toast uit tijdens de Dublin Literary Pub Crawl, een door acteurs geleide rondwandeling langs de literaire plekken van Dublin. Zo combineer je een avondje uit met literatuur. Prima combi.

Vaar door Dublin Bay

Bekijk Dublin vanuit een ander perspectief: de zee. Deze 90 minuten durende tocht brengt je van Howth, een iconisch havenplaatsje, naar Dun Laoghaire, een zeilcentrum. Reken op een heerlijk zeebriesje en mooie eilandjes. Extra punten voor het spotten van een Dublinse dolfijn.

Howth (c) Unsplash / Savino Minerva

Bekijk onbetaalbare schatten

De galerijen en musea van Dublin herbergen schatten die onbetaalbaar zijn en je kunt ze gratis bezoeken. Laat je ontroeren door veenlijken uit de ijzertijd, ontdek een meesterwerk van Caravaggio en staar naar een duizelingwekkende gouden halsband uit de bronstijd.

Dit is er allemaal te ontdekken in het oosten van Ierland.

Swift en gezang in St Patrick’s

Een rondleiding door St Patrick’s Cathedral (vernoemd naar de patroonheilige van Ierland) leert je dat de schrijver van Gulliver’s Travels, Jonathan Swift, hier 32 jaar lang deken was en er ook begraven ligt. Combineer je bezoek met een lunchconcert, zodat je daar ook van kunt genieten.

Zoete klanken in de thuisstad van U2

In Dublin klinkt altijd muziek. Traditionele muziek ontsnapt uit O’Neills en Oliver St John Gogarty’s. Whelan’s is het podium voor de beste (gratis!) indiebands en op woensdag is er een ‘silent disco’ voor de dansliefhebbers.

Naar de gevangenis

Kilmainham Gaol is een belangrijk aandenken aan Ierlands reis naar onafhankelijkheid. De indrukwekkende expositie en rondleidingen geven een duidelijk beeld van de politieke en andere gevangenen die tussen deze stenen muren leefden.

Fietsstad

Beleef Dublin met de City Bike Tours of ga er zelf op uit en huur een Dublin Bike. Met het 3-Day Ticket voor 2 euro kun je drie dagen onbeperkt gebruik maken van de fietsen, waarbij de eerste dertig minuten gratis zijn (exclusief servicekosten, check voor meer informatie). Leuke manier om de stad te verkennen.

Hier de kaart van Dublin met de spots:


En, al zin om richting Dublin City te gaan?

Fotocredits header: Unsplash / Gregory DALLEAU

Voor meer informatie over Ierland kijk je op www.ireland.com/nl

Merel
Merel
Hello! Ik ben Merel. Ik heb al heel wat leuke reisjes van mijn bucket list kunnen afstrepen maar heb nog veel wensen ;-). Europa of verre bestemmingen, ik ontdek graag nieuwe toffe plekjes die ik graag met jullie deel!

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.