5x musea in Los Angeles om te bezoeken

Wat ik zo fijn vind aan LA is dat je er alles wel kunt vinden. Zon, zee, strand. Maar ook hiken, shoppen, lekker eten en genoeg kunst. Dus als je er voor een langere tijd bent, kun je alles een beetje afwisselen. Zin in een museum dagje in LA? Dat kan. Want er zijn genoeg leuke musea in Los Angeles. Dit zijn een paar van mijn favorieten:

Deze musea in Los Angeles moet je niet overslaan

Genoeg kunst te vinden in Los Angeles. Van modern tot aan klassiek.

MOCA

Dagje naar Down Town LA? Dan kan een bezoekje aan een museum eigenlijk niet missen. Eet eerst wat lunch bij Grand Central Market, en ga daarna door naar MOCA. Of andersom. Je vindt hier vooral hedendaagse kunst. Altijd handig om wel van tevoren te kijken wat voor expo’s er zijn. Ook goed te combineren met The Broad, wat aan de andere kant van de straat ziet.

Ook leuk: ken je deze must-visit musea wereldwijd al? Of deze leuke musea in Amsterdam?

The Getty Center

Je kunt hier heen, puur voor de kunst. Maar de locatie zelf is ook geweldig. The Getty Center ligt op een heuvel, waar je met een soort van treintje heen wordt gebracht. Loop door de tuinen, geniet van het uitzicht, de architectuur én kunst. Wat wil je nog meer? Je denkt vast dat het niet beter kan, maar dat kan wel. Toegang is ook nog eens gratis. Ja, echt.

getty center museum los angeles
Het mooi museum: Getty Center (c) Door Janne – Triptalk

The Broad

Ook dit fotogenieke museum is een van de must visit musea in Down Town Los Angeles. Het gebouw zelf valt al super erg op. Modern, groot, en wit. Leuk contrast met de kleurrijke die je binnen kunt zijn. Ook hier weer: hedendaagse kunst. In de collectie vind je werken van Koons, Kruger, Basquiat en nog meer grote namen. Wat extra fijn is aan dit museum: het is gratis. Zorg wel dat je vooraf online een tijdslot boekt, anders kan het zijn dat je lang moet wachten. Niet gedaan? Je kan altijd langslopen om te kijken of er een rij staat. Misschien heb je geluk.

Ga ook naar een van deze rooftopbars in Los Angeles.

The Getty Villa

Je hebt The Getty Center, maar ook The Getty Villa. The Getty Villa vind je in de buurt van Malibu. Bij een bezoek aan dit mooie huis heb je even het gevoel ergens in Italië te zijn, en dat is niet mis. Hier vind je dan ook veel klassieke kunst. Houd je daar niet per se van? Het gebouw en de tuinen zijn al reden genoeg om hier heen te gaan. En ook The Getty Villa is gratis te bezoeken. Lekker rondstruinen, kunst kijken en genieten. Perfect middagje, toch?

Getty Villa museum Los Angeles
Leuk om te bezoeken in Malibu: The Getty Villa (c) Door Janne

MAF

De broers Paul en Maurice Marciano hebben jaren kunst verzameld, en delen hun collectie met de wereld bij The Marciano Art Foundation. Het grote gebouw is gratis te bezoeken. Ook hier is het handig om online alvast een tijdslot te boeken, zodat je zeker weten naar binnen kunt. En, kijk online even of er iets is wat je graag wilt zien. Tenminste, dat vind ik zelf altijd fijn. Maar jezelf laten verassen is natuurlijk ook leuk.

Bekijk de video van mijn reis naar Los Angeles voor meer tips:

Hier vind je deze musea in Los Angeles


Naar welke musea in Los Angeles zou jij willen gaan?

Janne Biersma
Janne Biersma
Kom je mij ergens tegen, dan is de kans groot dat ik met een (analoge) camera in m’n handen sta. Fotografie is namelijk een van mijn grootste passies. Daarnaast houd ik ervan om nieuwe plekken te ontdekken. Van vegan lunch spots tot aan bijzondere musea.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.