vrijdag, 9 december, 2022

7x musea in Los Angeles om te bezoeken

Wat ik zo fijn vind aan LA is dat je er alles wel kunt vinden. Zon, zee, strand. Maar ook hiken, shoppen, lekker eten en genoeg kunst. Dus als je er voor een langere tijd bent, kun je alles een beetje afwisselen. Zin in een museum dagje in LA? Dat kan. Want er zijn genoeg leuke musea in Los Angeles. Dit zijn een aantal favorieten.

Deze musea in Los Angeles moet je niet overslaan

Genoeg kunst te vinden in Los Angeles. Van modern tot aan klassiek.

MOCA

Dagje naar Down Town LA? Dan kan een bezoekje aan een museum eigenlijk niet missen. Eet eerst wat lunch bij Grand Central Market, en ga daarna door naar MOCA. Of andersom. Je vindt hier vooral hedendaagse kunst. Altijd handig om wel van tevoren te kijken wat voor expo’s er zijn. Zo weet je alvast een beetje wat er op je te wachten staat. Wil je het combineren met een ander museum in Down Town Los Angeles? Het museum The Broad ligt aan de andere kant van de straat.

Ook leuk om te lezen: ken je deze must-visit musea wereldwijd al? Of deze leuke musea in Amsterdam?

The Getty Center

Je kunt richting The Getty Center gaan puur voor de kunst. Maar stiekem is de locatie zelf ook al reden genoeg om die kant op te gaan. The Getty Center ligt op een heuvel, waar je met een soort van treintje heen wordt gebracht. Loop door de tuinen, geniet van het uitzicht, de architectuur én kunst. Wat wil je nog meer? Je denkt vast dat het niet beter kan, maar dat kan wel. Toegang is ook nog eens gratis. Ja, echt.

getty center museum los angeles
Het mooi museum: Getty Center (c) Door Janne – Triptalk

Dit museum is ook online te bezoeken. Benieuwd welke musea nog meer? Bekijk ook lijstje met musea die een virtuele tour hebben.

The Broad

Ook dit fotogenieke museum is een van de must visit musea in Down Town Los Angeles. Het gebouw zelf valt al super erg op. Modern, groot, en wit. Leuk contrast met de kleurrijke kunst die binnen in The Broad hangt. Ook hier gaat het vooral om hedendaagse kunst. In de collectie vind je werken van Koons, Kruger, Basquiat en nog meer grote namen. Wat extra fijn is aan dit museum: het is gratis. Zorg wel dat je vooraf online een tijdslot boekt, anders kan het zijn dat je lang moet wachten. Niet gedaan? Je kan altijd langslopen om te kijken of er een rij staat. Wie weet heb je geluk.

Ga ook naar een van deze rooftopbars in Los Angeles.

The Getty Villa

Je hebt The Getty Center, maar ook The Getty Villa. The Getty Villa vind je in de buurt van Malibu. Bij een bezoek aan dit mooie huis heb je even het gevoel ergens in Italië te zijn, en dat is niet mis. Hier vind je dan ook veel klassieke kunst. Houd je daar niet per se van? Het gebouw en de tuinen zijn al reden genoeg om hier heen te gaan. En ook The Getty Villa is gratis te bezoeken. Lekker rondstruinen, kunst kijken en genieten. Perfect middagje, toch?

Getty Villa museum Los Angeles
Leuk om te bezoeken in Malibu: The Getty Villa (c) Door Janne

MAF

De broers Paul en Maurice Marciano hebben jaren kunst verzameld, en delen hun collectie met de wereld bij The Marciano Art Foundation. Het grote gebouw is gratis te bezoeken. Ook hier is het handig om online alvast een tijdslot te boeken, zodat je zeker weten naar binnen kunt. En kijk vooral ook even online of er iets is wat je graag wilt zien. De website heeft een duidelijk overzicht met de huidige exposities. Maar jezelf laten verassen is natuurlijk ook leuk!

Of ga naar de andere kant van Amerika en lees onze tips voor een citytrip naar New York.

LACMA – Los Angeles County Museum of Art

Bij Los Angeles County Museum of Art kun je terecht voor een goede portie moderne en hedendaagse kunst. De uitgebreide vaste collectie wordt aangevuld met interessante tijdelijke collecties die om de aantal maanden worden gewisseld. Het is niet het meest goedkope museum, een kaartje kost je 25 dollar. Mocht je er niet voor kiezen om naar binnen te gaan? Dan is het kunstwerk met oude stads lantarenpalen buiten het museum ook zeker een bezoekje én foto waard. Let op: op dit moment zijn ze bezig met het verbouwen van het museum. De bedoeling is dat ze hier in 2024 klaar mee zijn.

lacma museum in los angeles
(c) Unsplash – Joe Byrnes

Boek een van deze leuke hostels in Los Angeles.

Griffith Observatory

De meeste mensen bezoeken Griffith Observatory in Los Angeles niet per se voor het museum, maar voor het mooie uitzicht dat je vanaf hier hebt. Een perfecte plek om de zon te zien ondergaan. Maar mocht je het leuk vinden, dan kun je ook het gebouw in, waar een museum op je staat de wachten. Je leert hier meer over het sterrenstelsel en de aarde en haar soort grondstoffen en mineralen in het algemeen. Een bezoekje aan dit museum in Los Angeles is dus de ideale combinatie van dingen leren maar óók genieten van de omgeving.

zonsondergang Griffith Observatory
(c) Zonsondergang vanaf Griffith Observatory – Janne

Bekijk de video van mijn reis naar Los Angeles voor meer tips:

Hier vind je deze musea in Los Angeles:

Hier vind je een hotel in Los Angeles:

Booking.com

Handig voor je reis:
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Boek een taxi vanaf je huisadres naar het vliegveld van vertrek

Dit vind je misschien ook leuk:

Naar welke musea in Los Angeles zou jij willen gaan?

Janne Biersma
In de zomer van 2021 verruilde ik Amsterdam voor het fijne Madrid, iets waar ik tot nu toe 0 spijt van heb! Kom je mij tegen, dan is de kans groot dat ik met een (analoge) camera in m’n handen sta. Fotografie is een van mijn grootste passies. Daarnaast houd ik ervan om nieuwe plekken te ontdekken. Van vegan lunch spots tot aan bijzondere musea.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.