TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
mooiste wandelroutes in West-Canada

De mooiste wandelroutes in West-Canada

Het westen van Canada is geweldig om te bezoeken. Besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bossen en niet te vergeten; wild life! Ik reisde alleen door Canada, maar besloot het hiken met een groep te doen. In mei ontwaken de beren en voor iets meer veiligheid is het verstandig om in de bergen te hiken met een gids of in een groep. In de periode dat ik er was, waren er al diverse beren en poema´s gespot en ik vond het risico te groot om alleen de bergen in te gaan. De mooiste wandelroutes in West-Canada zet ik hieronder op een rij.

Voordat mijn driedaagse hiketour in de Rocky Mountains begon, besloot ik drie dagen in Calgary te blijven. Ik was hier eigenlijk één dag te lang, want Calgary is niet echt een grote stad met veel bezienswaardigheden. Ik besloot daarom veel te wandelen en te genieten van de zon. Langs Bow River is er een wandelroute uitgestippeld, die je langs de mooiste parken van Calgary brengt. Genoeg tijd om hiervan te genieten.

Calgary canada

Als je nieuwsgierig bent naar de allereerste bergen, ga dan naar Calgary Tower. De lift brengt je in een mum van tijd naar boven en daar geniet je, bij helder weer, van een prachtig uitzicht over Calgary en de besneeuwde bergtoppen.

Dit zijn leuke steden om te bezoeken in Canada.

Hier vind je de mooiste wandelroutes in West-Canada

Moraine Lake, Banff

Moirane Lake was het eerste meer dat ik in West Canada bezocht. We kwamen tegen de middag aan bij het grootste meer van Banff en besloten een mooie wandeling te maken. Ik keek toen al mijn ogen uit. Zulke mooie landschappen zie je niet dagelijks, dus hier wil je dan ook optimaal van genieten. Dat kan met een heerlijke picknick aan het meer. Er staan genoeg tafels waar je kunt genieten van je lunch en even de rust kunt pakken om te genieten van het uitzicht.

Moraine Lake wandelroutes in West-Canada

Lake Louise, Banff

Na Moraine Lake reden we verder naar Lake Louise. We hadden prachtig weer, waardoor we steeds een stukje hoger klommen voor een nog mooier uitzicht. We klommen zo hoog dat we op een gegeven moment een stukje door de sneeuw moesten, maar het uitzicht was het meer dan waard. Waar het water onder aan de berg leek op een normaal meer, werd de kleur steeds helderder des te hoger je kwam. Met aan de top een prachtige turquoise kleur. Het leek zo onwerkelijk, maar is denk ik het mooiste wat ik ooit gezien heb!

Lake Louise wandelroutes in West-Canada

Lake Louise ligt in Banff National Park en je kunt hier overnachten in het Fairmont hotel. Je wordt wakker met een prachtig uitzicht op het meer. Uiteraard zit hier een behoorlijk prijskaartje aan, maar gewoon genieten van een dagje Spa in het Fairmont is ook geen verkeerde keus.

Lake Louise

Mistaya Canyon & Columbia Icefields

Een echte aanrader is een stop te maken bij Mistaya Canyon en Columbia Icefields. Mistaya Canyon staat bekend om zijn waterval die langs de vele rotsen naar beneden komt. Er zit zo’n snelle stroming in dat het vergelijkbaar is met een wasmachine die aan het centrifugeren is. Pas dus goed op als je naar beneden klimt om dichtbij de waterval te komen.

Colombia Icefields

Na een uurtje rijden waren we aangekomen bij Columbia Icefields. Wat een ervaring om op een glacier te staan! Met een truck wordt je de glacier opgereden. Als je bovenop staat, kun je je bijna niet voorstellen dat je op een glacier staat. Zorg wel dat je goede schoenen aan doet en een zonnebril meeneemt. Je loopt tenslotte op ijs en als het zonnetje schijnt, kun je zonder zonnebril niet optimaal genieten van de besneeuwde bergen.

Colombia Icefields

Lees hier over een vakantie naar British Columbia.

Kamperen in de bossen

Onderdeel van de driedaagse tour was een nacht kamperen in de bossen. Gelukkig niet in tenten, maar in houten huisjes. Deze huisjes waren uitgerust met een bed, weinig elektriciteit en helaas geen douche of toilet. Buiten waren er houten hokjes waar we naar de toilet konden, maar een douche was er niet.

Of wat dacht je van met een camper door Canada reizen?

Er was beperkt water aanwezig, dus dit mochten we allen gebruiken voor het poetsen van onze tanden. ’s Avonds genoten we van een zelf gemaakte maaltijd en muziek bij het kampvuur. Even back to basic, genieten van al het moois wat we deze dag gezien hadden. Eén van mijn leukste avonden in Canada.

Valley of the Five Lakes, Jasper

Valley of the Five Lakes is ideaal als je niet van veel wandelen en klimmen houdt. Er is een route uitgestippeld waar je niet bij hoeft te klimmen en waar je in ongeveer 1,5 uur langs de vijf meren loopt. Niet elk meer is even mooi, maar dit is een ideale stop om even te genieten van de rust en hopelijk wat wild te zien.

Valley of the 5 Lakes
Valley of the 5 Lakes

Ik moest er eventjes op wachten, maar toen ik terugliep naar de auto stond ik dan eindelijk oog in oog met een eland. Naast de poema één van de gevaarlijkste dieren in de Rocky Mountains. Ik vond elanden er altijd leuk uitzien, maar ik wist niet dat ze zo groot waren. Snel even wat foto’s geschoten en daarna snel weer in de auto gesprongen op weg naar de volgende stop; Peyto Lake.

Jasper wandelroutes in West-Canada

Sla ook deze must-visits in Canada niet over tijdens je reis.

Peyto Lake

Voordat ik mijn weg naar het zuiden van West-Canada vervolgde, bezocht ik Peyto Lake. Hiken naar Peyto Lake is naast Lake Louise één van de mooiste wandelroutes in West-Canada. Je loopt via Icefields Parkway naar deze prachtige plek. De blauwe kleur van het water komt door rotspoeder dat ontstaan is door een erosie in de gletsjer. Dit rotspoeder zorgt voor het prachtige blauwe water. Een geweldige plek om even tot rust te komen.

Peyto Lake wandelroutes in West-Canada

Kelowna

Na de Rockies was het tijd om via Kelowna door te reizen naar Vancouver. Kelowna is een klein stadje dat een perfecte tussenstop is. Je kunt kanoën, een bootje huren of een bezoek brengen aan de vele wijnvelden. Ik besloot het laatste te doen, want als je een wijnliefhebber bent, is dat zeker een aanrader.

Kelowna

Ook leuk in Canada: een bezoek aan de stad Ottawa. Sla de bezienswaardigheden niet over!

Vancouver

Mijn laatste stop van deze geweldige reis was Vancouver. Een stad waar je per fiets Stanley Park ontdekt. Er is een goed fietspad aangelegd waardoor je langs het strand af en toe naar een zijstraat uitwijkt om het park te bewonderen.

Stanley Park vancouver

Grouse Mountain, Vancouver

Een van de meest populaire wandelroutes in West-Canada is in Vancouver, namelijk Grouse Grind. Het is een steile helling van 17° en bestaat uit 2.830 trappen. Deze hike is misschien niet de mooiste, maar zeker één die je toe moet voegen aan je bucketlist. Het stond niet in mijn planning om Grouse Mountain te beklimmen, maar ik ben door een gezellige Engelse groep overgehaald de volgende dag met hun mee te gaan. Het was de pittigste hike die ik ooit gemaakt heb, maar zeker de moeite waard! Bij de eerste traptreden staat een bord met de tekst; ‘Legs you got this’. Op dat moment vroeg ik me af waar ik aan begonnen was, maar ik was klaar om het avontuur aan te gaan.

Of ga op camper avontuur in Yukon, Canada.

De traptreden bestaan uit normale treden, maar ook uit rotsen en houten planken. Het was super gaaf om deze hike te doen! We deden er ruim 1,5 uur over, doordat we ook een aantal keer pauze genomen hadden en genoten van het uitzicht. Toen we boven waren stond ik direct oog in oog met een grizzlybeer. Deze leven daar en het was geweldig om eindelijk een grizzly van dichtbij te mogen zien. Vergeet daarnaast niet te genieten van het prachtige uitzicht over Vancouver als je de top bereikt hebt.

Grouse Mountain grisly

Met de gondola wordt je weer veilig naar beneden gebracht. Uiteraard kun je de gondola ook naar boven pakken, maar dat is natuurlijk niet zo leuk als het beklimmen van dé populairste wandelroute van Vancouver.

De laatste dag besloot ik mijn dag in te vullen door Gastown, Granville Island en de haven te bezoeken. Vergeet in Gastown niet de stoomklok te bewonderen. Hij wordt aangedreven door een stoommachine waardoor de klok elk (half)uur stoom blaast.

Ik heb helaas geen tijd gehad om Vancouver Island te bezoeken. Ik had net twee dagen langer in Canada moeten verblijven om een bezoek te brengen aan dit eiland. Er schijnt zoveel mooie natuur te zijn en in Fortino heb je de meeste kans om orka’s te spotten. Voor mij staat Vancouver Island op de planning voor mijn volgende trip naar Canada. Waarschijnlijk een campertrip langs de mooiste plekjes van het westen. Wat heeft West-Canada mijn hart gestolen. De natuur is prachtig, de mensen zijn geweldig en er is nog zoveel moois te zien.

Dit zijn mooie camperroutes door Canada.

Hier vind je de mooiste wandelroutes in West-Canada:


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

En, welke van deze wandelroutes in West-Canada zou jij willen bewandelen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven