TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
tips canada

5 tips van Canada lover Anne-Laure

Anne-Laure reisde meer dan tien keer naar Canada en mag zich dus met recht een Canada-lover noemen. Van ziplinen in Whistler en cultuursnuiven in Toronto naar surfen in het kleine Tofino, Anne-Laura deelt haar beste tips in Canada.

Dit zijn de leukste tips van een Canada-kenner

Vancouver

Vancouver is de hoofdstad van British Columbia, aan de westkust van Canada. Het is een grote, kosmopolitische stad, die toch niet groot aanvoelt. Het Stanley Park is een must-see, leuk om lopend, per fiets of zelfs op skeelers te ontdekken. Een andere plek die ik superleuk vind is Granville Island, met een artiestenwijk en food court. Je weet hier niet wat je ziet en wilt alles proeven.

Whistler

Wie wel wat adrenaline kan gebruiken raad ik het zipline-circuit bij het Lost Lake aan. Afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt (en wat je aandurft) zijn er verschillende parcours om uit te kiezen. Je wordt door de boomtoppen en de bergen geleid, van waaruit het uitzicht prachtig is. Het is trouwens ook een fijne plek voor een flinke hike. Wie nog meer sensatie zoekt, kan hier ook bungeejumpen.

Lost Lake

Tofino

Tofino is een klein surfersdorp aan de westkust van Vancouver Island, aan het eind van Route 4 van het Pacific Rim National Park. In de omgeving, tussen Tofino en Ucluelet, zijn veel stranden te vinden. Doordat ze veel van elkaar verschillen, is er overal wat anders te doen, zoals SUP’en, kajakken en walvissen kijken. Zelf heb ik er veel gefietst, erg leuk om te doen, zeker als je even geen wateractiviteit wilt doen. De dag eindig je met een bierproeverij bij de brouwerij van Tofino.

Ik raad aan ze vanuit de lucht te ontdekken met een helikoptervlucht…

Niagara Falls

Beroemd, maar zeker indrukwekkend om te zien: de Niagara Falls. Ik raad aan ze vanuit de lucht te ontdekken met een helikoptervlucht. Wie niet bang is voor natte voeten kan op de Maid of the Mist stappen, een boot die je zo dicht bij de watervallen brengt als maar kan. Zo voel je hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. Maak het helemaal compleet met een ‘Behind the Falls’-tour, hiermee ga je onder en achter de falls. Zo heb je ze van alle kanten bekeken.

Niagara Falls

Toronto

Toronto wordt ook wel de kleine Big Apple genoemd. Het is een gezellige, moderne stad in Ontario, op anderhalf uur van de Niagara Falls. Geschiedenis, cultuur, natuur, Toronto heeft alles. Stap op de Hop-on-hop-off-bus om alle attracties te ontdekken en ga vooral ook te voet door de stad. Leuk is ook de CN Tower, waar je op 346 meter over een glazen vloer kunt lopen, een uitdaging. Wil je meer sensatie? Probeer dan de Edge Walk eens.

Lees hier wat je allemaal kunt doen in Toronto.

Heb jij tips voor Canada die je graag wilt delen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven