woensdag, 23 juni, 2021

Waarom je in Canada op wintersport wilt

Sneeuwzekerheid, champagne-poeder en ontelbaar veel verschillende en uitdagende pistes. Canada is de (onbekende) droom van iedere wintersporter. Een wintersportbestemming waar niet vaak aan gedacht wordt en dat is meer dan zonde. Dit is waarom!

In Canada op wintersport is een een absolute go

Canada is een bestemming waar iedere wintersporter zijn geluk niet op kan. Het belangrijkste om te weten over wintersport in Canada is dat het land sneeuwzeker is. Er valt jaarlijks tenminste zeven meter sneeuw in de bergen en in sommige gebieden valt er tot wel twaalf meter per winter.

Alsof dat nog niet genoeg is, valt er bijna geen regen, wat ervoor zorgt dat je hier de beste poedersneeuw ter wereld vindt. De pistes liggen daarnaast tussen gebergtes met een hogere boomgrens dan in Noord-Amerika en Europa, waardoor je tussen de imposante bergpieken en prachtig besneeuwde bomen skiet.

Ook de wachttijden bij de liften en de drukte op de pistes in de Canadese skigebieden zijn een verademing vergeleken met de Alpen. Sommige skigebieden voelen bijna verlaten waardoor je regelmatig alleen bent op de piste. De sfeer is daardoor ontspannen en gemoedelijk.

Wintersport in Canada

De bevolking is vriendelijk, het serviceniveau zeer hoog en oprecht. Het is bijna onmogelijk hier een plastic glimlach tegen te komen.

Hondensleetochten en cat skiing

In Canada is er meer te doen dan van de piste afscheuren en ’s avonds de après-ski op-zoeken. Denk eens aan hondensleetochten, sneeuwscootertours, bungeejumpen en ziplining. Daarnaast vind je er uitdagende plekken voor tree skiing, heli skiing en cat skiing. En om te relaxen is er de Scandinavie Spa, zodat je zonder spierpijn terug de piste op of naar huis kunt.

Veel plezier bij je wintersport in Canada!

We hebben ook tips voor camperroutes door Canda.

Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.