TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
tips voor istanbul

5 tips voor Istanbul van local Ilse

Voor haar studie vertrok Isle Marije van Luijk voor zeven maanden naar Istanbul. “Een stad die Europees aanvoelt, maar waar verschillende culturen samenkomen.” Ze deelt de fijnste plekken en tips voor Istanbul die zij er ontdekte.

5 x local tips voor Istanbul

Ontbijt

“In Turkije is ontbijt iets waar je de tijd voor neemt. Bij Café Privato krijg je een heerlijk Turks ontbijt en als het zonnig is, probeer dan een plekje in hun mini-tuintje te pakken. Dan heb je ook nog eens uitzicht op de beroemde Galata Tower.”

Doen

“Ga met de lokale boot op een zonnige (door de weekse) dag naar de Prinseneilanden. Bemachtig een plekje buiten op de boot en geniet van het uitzicht en het zonnetje op je gezicht. Na een uur varen kom je aan op de Prinseneilanden waar je een fiets kunt huren, wandelen of jezelf kunt laten vervoeren met een typische paard-en-wagen.”

Lees hier meer over Turkse koffie en thee.

Lunch

“Bij Kahve ,6 in de hippe buurt Cihangir, serveren ze een heerlijke biologische lunch. Tip: Ze hebben een schattig klein terrasje, geniet daar vooral even van de rust.”

tips voor istanbul
Straatje in Istanbul met restaurantjes (c) Unsplash / Orkhan Farmanli

Wijk

“Cihangir: Dit is de wijk waar je zeker een middag doorheen kunt slenteren, want het staat bekend om haar prachtige huizen, antiek zaakjes en ontelbaar veel cafés en restaurants in Istanbul. Drink een cocktail op het pitoresk ingerichte dakterras van Kat.5 en je hebt een prachtig uitzicht over de Bosporus.”

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Istanbul? Wij hebben de tips. Sla ook deze parken in Istanbul niet over.

Diner

“Limonlu Bahçe, de naam verklapt het al een beetje: de citroentuin. Dit restaurant zit goed verstopt, het lijkt alsof je een appartement inloopt en op het moment dat je je afvraagt of je wel goed loopt, beland je ineens in een ware oase.”

Hier vind je de spots in Istanbul:


Woon jij op dit moment ook in het buitenland of kom je elk jaar weer op dezelfde plek als echte ‘lover’? Laat het ons weten en wie weet delen we ook jouw tips in deze rubriek.

We hebben ook nog tips van andere locals.

Fotocredits header: Unsplash / Anna

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven