TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Met gezin een helikoptervlucht maken boven New York

‘Thursday Travel Star’ Pauline: Met een helikoptervlucht heel Manhattan overzien!

New York, wat een geweldige stad waar alles kan! Fietsen door Central Park en naar Harlem, enorme contrasten, maar een super ervaring. Op Times Square kijk je iedere avond je ogen uit. Maar ook een bezoek aan een gospel kerkdienst op zondagochtend is een belevenis!

ZRA Pauline

De Thursday Travel Star van deze week: Pauline Schildkamp van Mijn Reiskennis in Den Haag

Pauline met gezin in Nieuw-Zeeland

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Vanaf half maart tot en met eind augustus ben ik druk bezig geweest met het annuleren en wijzigen van de geboekte reizen. Heel veel klantcontacten dus. Daarna ben ik vooral bezig geweest met het terugvragen van de betalingen aan hotels, airlines en touroperators.

Heel af en toe kwam er een nieuwe boeking binnen, maar vanaf eind september bleef het stil. Normaal gesproken begint dan de verkoop voor de volgende zomer. Ik begrijp natuurlijk dat iedereen zich nu  terughoudend opstelt.

Pauline bij de olympische ringen

Ik ben niet het type dat graag stil zit, ik moet iets om handen hebben en ben in mijn kennissen- en vriendenkring op zoek gegaan naar een leuke, tijdelijke job. Vanaf half oktober ben ik aan het werk bij de Gemeente Den Haag en help met het voorbereiden van de verkiezingen op 17 maart. Ook een uitdagende job, met veel overeenkomsten als zelfstandig reisadviseur.

Pauline in traditionele Japanse kleding
Pauline bij berg in Japan

Gelukkig komen ook weer voorzichtig de eerste aanvragen binnen, zoals een grote groep voor een zakenklant naar André Rieu in Maastricht. Leuk hoor, een terras-arrangement met overnachting. Ik weet zeker dat als de vaccinaties zijn begonnen en het aantal besmettingen langzaam terugloopt, de vraag naar vakanties weer gaat beginnen en de klanten mij weer weten te vinden 🙂

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Eigenlijk alle verre bestemmingen zijn mijn specialisme, maar ook binnen Europa weet ik natuurlijk de mooie plekjes te vinden. Ik heb veel van de wereld mogen zien, maar mijn studiereis naar Japan heeft heel veel indruk gemaakt. Dit land zou ik sowieso iedereen adviseren! Je reist hier individueel per trein, maar zo strak geregeld dus goed te doen. En de mensen zijn zo behulpzaam.

Pauline bij tempel in Japan

Ik verkoop veel reizen naar Azië, Afrika en rondreizen door USA en Canada. Ook ben ik een groot fan van Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn honeymoon was naar Australië en een paar jaar later hebben we met onze oudste zoon een prachtige rondreis met de camper door Nieuw-Zeeland gemaakt.

Pauline met zoon bij meer in Nieuw-Zeeland

Een camper rondreis heb ik in 2019 ook nog door het westen van Canada gemaakt. Deze landen zijn zo geschikt om met een camper rond te reizen, midden in de natuur, zo cool!

Pauline in een camper in Canada

Er komen regelmatig klanten voor een leuke rondreis binnen Europa, hier kan ik ook blij van worden. Bijvoorbeeld in Kroatië, IJsland, maar ook door Italië en Spanje. Ik stel vooral heel graag leuke en originele reizen samen voor mijn klanten.

Wat worden volgens jou de populaire bestemmingen voor 2021?

Pauline met gezin op excursie met quads

Qua verre bestemmingen zal het in 2021 nog wel lastig worden denk ik. Klanten zullen toch nog wat voorzichtiger zijn.

Klanten kiezen nog meer voor vakanties binnen Europa en willen dan verblijven in villa’s of privé-woningen, dus ook nog wat minder verplaatsingen.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Twee jaar gelden naar Bali met het hele gezin. Daar hebben we onder andere in Lembongan gedoken met z’n vieren, dat was een hele bijzondere ervaring. Maar ik heb zoveel fantastische ervaringen …

Twee jaar geleden naar Bali met het hele gezin. Daar hebben we o.a. in Lembongan gedoken met z’n vieren,  dat was een hele bijzondere ervaring.

Duiken in Bali

Vietnam met de indrukwekkende tunnels uit de oorlog, de prachtige rijstvelden en de boottocht op Halong Bay. Maar ik kan ook enorm genieten als we met het gezin skiën. Eigenlijk geniet ik altijd en overal met het juiste gezelschap.

Met gezin in Vietnam

Ga je op reis naar Bali? Check onze tips voor restaurants op Bali!

Welke steden zijn voor jou favoriet en waarom?

New York, wat een geweldige stad waar alles kan. Fietsen door Central Park naar Harlem, enorme contrasten, maar een super ervaring. Op Times Square kijk je iedere avond je ogen uit. Maar ook een bezoek aan Gospel Kerkdienst op zondagochtend is een belevenis.

Fietsen met gezin in New York

Met een helikoptervlucht kun je heel Manhattan overzien, is echt dé ervaring van ons allemaal en zeker een aanrader. Om de kosten nog een beetje te drukken kun je in deze buurt vanuit Battery Park de Staten Island Ferry nemen, vanaf de ferry zie je het Vrijheidsbeeld zo goed.

Zicht op Manhatten vanuit de helikopter

Een wandeltocht over High Line Park, een verhoogde treinrails in Manhattan van het Meatpacking District naar Hudson Yards, is echt een leuke afwisseling met de drukke straten.

Lees ook welke wijken in New York je niet mag missen en wat je zeker moet doen in New York.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Dat denk ik niet. Ik denk dat we nog meer dan voorheen zullen beseffen hoe fijn het is om de wereld te ontdekken. Daarnaast vergeten mensen ook weer snel nare dingen. Het komende jaar en wellicht ook nog daarna zullen mensen nog even de kat uit de boom kijken, maar ik denk echt dat iedereen weer gewoon als vanouds op reis gaat.

Meer tussen de bergen

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Ik kan nagenoeg alle bestemmingen uit eigen ervaring verkopen, daarmee kan ik mijn klanten overtuigen om de juiste keuzes te maken. Ook weet ik waar je de beste reizen tegen de beste deals kan boeken, klanten betalen dus nooit te veel en ik ontzorg ze volledig.

Gezellig eten met gezin in Vietnam

Dus alles wordt geregeld en meestal is het ook nog voordeliger als je bij mij boekt. Ik ben zeer klantgericht en bied (te 😊) veel service. Daarnaast ben je verzekerd tegen eventuele financiële risico’s omdat ik ben aangesloten bij de ANVR en SGR.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Dream now, travel later” komt gelukkig steeds dichterbij. Ik heb gelukkig nog veel contact met mijn klanten en het wordt mij steeds duidelijker….. zodra we weer kunnen/mogen reizen genieten we hier meer van dan ooit tevoren! 


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Pauline je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Pauline? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Pauline op Facebook.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Pauline Schildkamp


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven