dinsdag, 30 november, 2021

7x typisch Spaanse bezienswaardigheden in Valencia

Ben jij van plan een stedentrip te maken naar Valencia of heb je nog een klein beetje overtuiging nodig om deze stad op jouw bucketlist te zetten? I got you!
Valencia is een bruisende stad die vol staat met prachtige bezienswaardigheden, maar waar ga je naartoe voor een proefje van de traditionele Spaanse cultuur.
Ik heb voor TripTalk uitgezocht welke typisch Spaanse bezienswaardigheden er te vinden zijn in Valencia. 

Deze bezienswaardigheden in Valencia moet je gezien hebben!

Die massa’s mensen in lange rijen voor de toegang van een Valenciaanse trekpleister, daar ben je natuurlijk echt een keer klaar mee. Dat begrijp ik! Een veel leuker idee is juist het typische Spanje opzoeken tijdens jouw stedentrip naar Valencia. Ben jij opzoek naar een prachtig uitzicht, een stukje geschiedenis of juist ontspanning, Valencia heeft het allemaal!
Hieronder vind je de typisch Spaanse bezienswaardigheden in Valencia die je niet wilt missen. Ga jij mee cultuur happen?

Lees ook: welke bezienswaardigheden in Sevilla je gezien moet hebben

Mercat Central, de grootste overdekte markt in Europa

Marktjes met tientallen kraampjes vol met dingen als schoenen, speelgoed en fruit, je kent ze vast wel. Deze ‘Mercat’ is iets anders dan degene die jullie kennen. Het verschil met de bekende marktjes is dat deze niet buiten is, maar juist binnen. Deze markt heeft plek voor bijna 1000 kraampjes, wat deze de grootste overdekte markt in Europa maakt. Natuurlijk erg gaaf als jij kan zeggen dat je hier bent geweest, want dit is zeker eén van de leukste bezienswaardigheden in Valencia.

Terwijl je lekker aan het rondneuzen bent in deze enorme markt, zal het je zeker niet ontgaan dat het hier heerlijk ruikt. Dat is niet gek want deze honderden kraampjes zijn stuk voor stuk gevuld met heerlijke Spaanse delicatesse. Reusachtige inktvissen, groente, noten, vissen, fruit en specerijen worden hier namelijk dagelijks vers aangevoerd. Je zult er trek van krijgen! Een aanrader: breng pas na de lunch een bezoekje aan deze markt vol lekkernijen.

Mercat Cental, overdekte markt Valencia
Unsplash/ Juan Gomez

De architectuur van dit pand zal niet aan je voorbijgaan, een tip van mij: ga in het midden van de markt staan en kijk omhoog, dit plaatje wil je vastleggen. Een prachtige koepel, die beschilderd is met citroen en sinaasappel kransen zal je hier te zien krijgen en vergeet niet even te kijken naar de glas in lood ramen, bijzonder mooi! 
Ook de buitenkant van het gebouw is een opvallende verschijning, hier zal je niet zomaar voorbijlopen!

Openingstijden Mercat Central:
Maandag t/m zaterdag: 07:00 – 15:00 

Smalste huisje in Europa

Er zijn veel landen met kleine en smalle huisjes, maar waar ligt nu echt het aller smalste huisje van Europa. Het antwoord is Valencia met een huisje van 1 meter en 7 centimeter breed dat dus niet veel groter is dan een voordeur. Het smalste huisje ter wereld is zelfs nog 7 centimeter kleiner, dat scheelde dus niet veel. Je kunt het huisje vinden op Plaza Lope de Vega. Er woont nu niemand meer in, dus het huisje is overgekocht door de buren aan de rechterkant, de bar: Tasquita La Estrecha.

Tip van mij: ga na het zien van het huisje even langs bij dit kleine barretje en geniet van een heerlijk koud glaasje Sangria en een typisch Spaanse tapa. Buen provecho!

Een leuk feitje, voorheen woonde er een gezin in dit kleine, smalle huisje. De dochter droeg tijdens haar communie een prachtige witte jurk, helaas paste deze niet door de piepkleine deur van het smalle huisje. Het meisje moest zich toen buiten op straat omkleden.

Smalste huisje van Europa. in Valencia
Smalste huisje van Europa/ foto: Senna Oppermann

Bezoek ook deze bezienswaardigheden in Costa Dorada.

Plaza de la Virgin

Plaza de la Virgin is een prachtig plein in het centrum en zeker een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia. In het midden van dit Romeinse plein bevindt zich de fontein Fuente del Agaua de la Acequia uit 1967. Ga gerust even ontspannen op het randje zitten en geniet van al het fraais om je heen.
De fontein symboliseert met haar acht naakte vrouwen de kanalen (de acequias) die voortvloeien uit de Turia rivier. Op Plaza de la Virgin zijn ook voldoende gezellige terrasjes te vinden om tijdens jouw culturele tocht door deze stad even de voeten te laten rusten en lekker in het zonnetje neer te strijken.
Je hebt vanaf dit plein onder andere een prachtig zicht op de oude Gotische kathedraal van Valencia: ‘Catedral de Santa María’, de klokkentoren: El Micalet, watertribunaal: El tribunal de las Aguas en het paleisgebouw.

Plaza de la Virgin
Unsplash/William Carletti

Tip: bezoek Valencia in de maand maart, want dan zijn er grote feesten in de stad. Leukk om mee te maken! Dit feest in Valencia heet Las Fallas.

Catedral de Sante María (Kathedraal van Valencia)

De eerste stenen van de kathedraal (Catedral de Santa María) werden al in 1262 in Valencia gelegd. De kathedraal waar de Valencianen overigens enorm trots op zijn, wordt in de volksmond ‘La Seu’ genoemd en is vooral ook bekend omdat het de bewaarplaats is van de heilige graal. 
De kathedraal is een opvallende mix van romaanse, barok en gotische bouwstijlen en telt drie ingangen. Het is zowel van binnen als buiten schitterend, dus loop hier zeker even naar binnen om een kijkje te nemen tijdens een typisch Spaanse kerkdienst. Om snel een glimp op te vangen van het prachtige gouden altaar en heilige Mariabeeld of misschien even een kaarsje op te steken.
Wil jij zien hoe deze prachtige stad er van boven af uitziet, ga dan naar de aangrenzende klokkentoren El Micalet. 

Openingstijden Kathedraal van Valencia:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:30 
Zon- en feestdagen: 14:00 – 18:30
Prijs: € 7,00 per persoon (€ 5,50 pp voor kinderen van 3 – 12 jaar, studenten en 65+)
Inclusief een audioguide in het Valenciaans, Spaans, Engels, Italiaans, Frans, Duits, Japans of Russisch.

EL Micalet 

Tussen 1381 en 1492 werd er gebouwd aan deze achthoekige klokkentoren gelegen op de Plaza de la Reina. De toren heeft in totaal 13 klokken die ieder een eigen naam hebben. Deze worden af en toe nog wel gebruikt voor speciale gelegenheden. Ben je op zoek naar de perfecte fotospot en heb je nog wat energie over, beklim dan alle 207 treden van de klokkentoren ‘El Micalet’. Eenmaal de top bereikt, houdt je camera dan stevig vast, want je bevind je op een hoogte van 50 meter. Deze toch naar boven is het meer dan waard, want dit plaatje wil je vastleggen! Het geeft je een fenomenaal uitzicht over Valencia.

Het plein waaraan de toren El Micalet ligt in Valencia
De toren el Micalet / foto: Jeroen – TripTalk

Openingstijden El Micalet: 
April t/m oktober
Maandag t/m zondag: 10:00 – 19:30 
November t/m maart
Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 18:30 
Zaterdag: 10:00 – 19:30
Zondag: 10:00 – 13:00 en 17:30 – 19:00
Prijs:€ 2,00 per persoon (€ 1,00 pp voor kinderen tot 12 jaar, journalisten en mindervaliden)

La Lonja de La Seda

La Lonja de La Seda is een indrukwekkend architectonisch bouwwerk uit 1482 en werd daarom in 1996 op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Dit bouwwerk dankt haar naam voornamelijk aan de rijke handel in zijde die hier gedurende de 15e eeuw door kooplui in Valencia werd gedreven. 
Loop door de ingang en je komt terecht op de mooie binnenplaats waar de zoete geur van citrusvruchten door een tuin vol sinaasappelbomen ‘La patio de los Narangos’ je tegemoetkomt. Je kunt hier de drukte van de stad ontvluchten. 

Binnen in het pand is het leuk om de grappige beeldjes met engelen, vrouwen en demonen eens goed onder de loep te nemen.
Vanaf de binnenplaats is het mogelijk om via een oude trap een kijkje te nemen op de 1e verdieping, hier ligt een bijzondere vloer die je een optische illusie bezorgt. 

Tip van mij: maak een leuke foto met deze gekke vloer, hier kan een uniek en grappig beeld uit komen. 

Openingstijden La Lonja de La Seda:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 19:00
Zondag: 10:00 – 14:00
Gesloten: 1 en 6 januari, 1 mei en 25 december
Prijs: € 2,00 per persoon (gratis tot 7 jaar)

Palacio de correos y telegrafos

Wil je liever een ansichtkaartje sturen naar het thuisfront in plaats van een appje… dat kan! Loop naar binnen bij het historische postkantoor ‘’Palacio de Correos Y Telegrafos’’ en vergeet niet omhoog te kijken naar de prachtige koepel die zich in het midden van dit pand bevindt. Je moet jezelf wel even op de knieën werpen om dit plaatje vast te leggen, want om deze koepel er helemaal op te krijgen is zeker niet eenvoudig. Good luck!

Openingstijden Palacio de Correos y Telegrafos:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 20:30
Zaterdag: 09:30 – 14:00

Palacio de correos y telegrafos
Wikipedia/ Diego Delso

Kaart typisch Spaanse bezienswaardigheden in Valencia


Wil jij nog meer tips voor Valencia? Check dan ook deze artikelen:
7 x Typisch spaans eten in Valencia
10 x Kunst en cultuur spots in Valencia
Dagtrip de bergen in buiten Valencia


Handige links voor je reis naar Valencia
1. Boek je vliegticket naar Valencia online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een hotel in Valencia
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel.
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)


Heb jij nog andere leuke tips voor Valencia?

Laat het mij weten in de reacties!

Foto credits header: Unsplash/Jonny James

Senna
Hallo reisliefhebbers, Mijn naam is Senna, en ik volg de opleiding Creative Business aan het HVA in Amsterdam. Mijn passie voor lezen, schrijven en fotograferen heeft mij het besef gegeven om zelf écht onderdeel te willen uitmaken van een avontuur en daar reis ik graag een stukje verder voor! Veel leesplezier!
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.