TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Reisverzekering

Partner nieuws

Waarom mag een reisverzekering niet ontbreken? 

Sta je op het punt om te reizen en heb je nog geen reisverzekering via Univé afgesloten? Deze verzekering mag eigenlijk niet ontbreken tijdens de voorbereidingen van de reis. Toch heeft lang niet iedereen deze afgesloten. Het geeft immers extra kosten die je maandelijks moet kunnen dragen. Zowel voor de langere reizen als een weekendje weg kan deze namelijk grote voordelen opleveren.

Een van de eerste redenen is voor het dekken van onverwachte medische kosten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs op vakantie kan er veel gebeuren. Heb je bijvoorbeeld een gebroken been door wintersport of een bergwandeling, dan moet je naar het ziekenhuis. En deze kosten zijn vaak erg hoog. Het is dan fijn om te weten dat je geholpen wordt bij het betalen van de rekeningen. 

Fotograferen in de woestijn
(c) Neom Ax

Diefstal of verlies van bagage 

De reisverzekering is er ook voor het verliezen van bagage of tijdens diefstal. Als je aankomt op jouw vakantiebestemming en de koffer niet op de band ligt, brengt dit veel stress en paniek met zich mee. Want hoe ga je je eigenlijk kleden? Je mist direct heel veel. Vanaf het eerste moment sta je al voor hoge kosten om alles te vervangen en te voorkomen dat je jouw vakantie niet voort kan zetten.

Bagage verliezen
(c) Unsplash – Ashim D Silva

De reisverzekering zorgt dat je een bedrag krijgt om jouw kleding en waardevolle spullen te vervangen. Ook als jouw spullen gestolen worden, kan je met behulp van de verzekering zorgen voor een vervanging. De emotionele waarde kan je niet vervangen, maar je zorgt wel voor meer gemakken. Je kan jouw reis weer voortzetten zonder dat je veel stress krijgt. 

Tip: 25x tips voor een vakantie naar Ibiza.

Annuleren of vroegtijdig afbreken van de reis

Wanneer je reist, wil je het liefste dat je jouw vakantie ook daadwerkelijk voort kan zetten. Toch kan het zijn dat je moet annuleren of vroegtijdig afbreken. Hier komt de annuleringsverzekering van pas. Er gebeuren altijd dingen waar je geen controle over hebt. Een ernstige ziekte, een sterfgeval in de familie of een andere noodsituatie leiden ertoe dat je niet meer op vakantie kan gaan of juist vroeg naar huis moet gaan.

Reisverzekering bij vroeg stoppen van vakantie
(c) Unsplash – Anete Lusina

De verzekering kan deze onvoorziene gebeurtenissen dekken en voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan bij het annuleren. De verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld de kosten van niet-terugbetaalbare vluchten, accommodaties of andere onderdelen van de reis die al betaald zijn. 

Lees ook: 28 tips voor jouw ultieme vakantie.

Schade niet op jou verhaald

Een laatste reden om een verzekering af te sluiten voor jouw reizen is vanwege de aansprakelijkheid en eventuele reisbijstand die je nodig is. Het kan zijn dat je betrokken raakt bij een ongeval en je hierbij aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. De schade aan derden wil je het liefste niet zelf betalen. De verzekeraar keert een vergoeding uit voor deze aansprakelijkheid en voorkomt dat je financiële problemen krijgt.

De reisbijstand is er voornamelijk voor de hulp die je nodig hebt op jouw reisbestemming. Mocht je bijvoorbeeld medische zorg nodig hebben, dan kan een expert zorgen dat je deze zorg ook daadwerkelijk krijgt. 

Dit vind je misschien ook leuk:

Headerafbeelding: (c) Unsplash – Natalya Zariskaya

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven