TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Blik oo het strand van Ameland

Rust vinden op vakantie: het lukt met deze tips

Een vakantie is bedoeld om te ontspannen. Merk je dat je dat moeilijk vindt? Dat is heel begrijpelijk: onze levens zijn tegenwoordig erg druk en we moeten continu ‘aan’ staan. Zie op vakantie die knop maar eens om te zetten, hier hebben veel mensen moeite mee. Toch zijn er bepaalde oplossingen te vinden voor dit probleem, die we in dit artikel aan je voorschotelen.

Vakantie vieren op een rustige bestemming

De beste manier om rust te vinden tijdens je vakantie? Ga naar een rustige locatie toe. Een stedentrip of een toeristische locatie maakt dat je veel prikkels binnenkrijgt. Hoewel dat heel leuk kan zijn, maakt dit het tegelijkertijd moeilijk om tot jezelf te kunnen komen. Kies liever een wat meer verlaten bestemming. Je hoeft niet direct in een hutje op de hei te gaan zitten, er is ook een middenweg.

De bekende vuurtoren op Ameland
Vuurtoren van Ameland / Foto: sedaris – Pixabay

Op vakantie in Nederland? Check deze tips voor een vakantie in Nederland of check deze leuke accommodaties voor een staycation in Nederland.

Denk aan een vakantie op de Waddeneilanden! Veel mensen vinden dit dé perfecte bestemming om op adem te komen. Ga comfortabel slapen in een hotel Ameland, in een kamer die van alle gemakken is voorzien. Hier kun je ook meteen genieten van een smakelijk diner in het restaurant Ameland. Mocht je geen zin hebben om de deur uit te gaan, zit je dus gewoon goed. Zo leg je jezelf absoluut in de watten!

In je eentje op reis gaan

Je kunt je hoofd het best leegmaken door in je eentje op reis te gaan. Zo hoef je immers niet verplicht gezellig of energiek te doen. Het kan als een grote stap voelen om alleen op pad te gaan, maar vaak valt dit juist in de smaak. Je kunt de reis helemaal naar wens inrichten en doen waar jij zin in hebt. Wil je eens een dag uitslapen tot in de middag? Geen punt. Wil je urenlang een boek lezen? Je hoeft je aan niemand te verantwoorden.

Blik op een meer op Sumatra in Indonesie
Foto: iqbal nuril anwar – Pixabay

Op die manier kun je echt luisteren naar jouw wensen, die maken dat je de rust vindt. Vind je het toch wat ver gaan om in je eentje een vakantie te boeken? Reis dan met een klein gezelschap – zoals alleen je partner, of een goede vriend(in). En geef ook gerust aan dat je af en toe eens een momentje voor jezelf wilt pakken: dat moet gewoon kunnen.

Lekker chillen op een strand? Check de mooiste stranden van Curaçao, de leukste stranden aan de Algarve of de leukste stranden van Tenerife.

Geen afleiding door telefoon of laptop

Mobiele telefoon op strand
Foto: spx9design – Pixabay

Telefoons en laptops vormen de grootste afleiders tijdens een vakantie. Nu is het toch wel handig om een mobiel bij je te hebben, maar je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld je mail en social media te muten of zelfs helemaal van je telefoon te verwijderen. Zo weet je zeker dat je niet in je mailbox duikt! Het is prettig om je hier op vakantie niet druk om te hoeven maken, dat zie je wel weer als je thuiskomt.


Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: Foto: sedaris – Pixabay

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven