TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
natuurwonderen in Centraal-Amerika

7x natuurwonderen in Centraal-Amerika waar je naartoe wilt

Van Costa Rica, Belize tot Guatemala; alle landen hebben stuk voor stuk een enorme rijkdom aan natuur. Hier zeven beschermde natuurwonderen in Centraal-Amerika die natuurminnende reizigers niet mogen missen.

Deze natuurwonderen in Centraal-Amerika horen op je bucketlist

Duiken bij Caribisch Útila in Honduras

Het eiland Útila heeft zandstranden uit het boekje en een van de grootste koraalriffen in de wereld, de tweede grootste na het Barrier Reef in Australië. Naast zonnen en relaxen kun je er uitstekend duiken, Útila werd in 2017 door de UN uitgeroepen tot beste duikspot ter wereld. Al duikend ontdek je de schoonheid van de Arrecife, een unieke plek met gezonken piratenschepen en mysterieuze grotten. Kers op de taart zijn de dieren die je onder water treft zoals de machtige walvishaai.

Rode kikkers bij Bocas del Toro in Panama

Bocas del Toro heeft alles wat je van een Caribische bestemming verwacht. Zon, stranden, kristalhelder water en een ‘muy bien ambiente’. Bezoek vooral het eiland Cayo Zapatilla, een stukje paradijs omringd door wit zand en kokospalmen. Een andere topper is Playa Estrella, bekend om de vele zeesterren die je al snorkelend ziet. Tot slot is daar Playa Rana Roja, het strand van de rode kikkers. Niet te missen als je in Boca del Toro bent.

Bocas del Toro in Panama (c) Unsplash / Facundo Ruiz

Kom tot rust bij deze mooiste stranden in Centraal-Amerika.

Schildpaddenparadijs Tortuguero in Costa Rica

Nationaal Park Tortuguero, een beschermd natuurgebied, met eindeloze rivieren en tropisch regenwoud is adembenemend mooi. Het is vooral bekend als verblijfplaats van vier van de acht zeeschildpadsoorten op aarde. De dieren komen naar Tortuguero om eieren te leggen, iets wat je tijdens een nachtelijke tocht kunt meemaken. Foto’s maken is dan uiteraard verboden, dit zou het proces verstoren. Ze zijn ook onderdeel van de Big 5 in Costa Rica. Daarnaast kun je het natuurpark in Costa Rica verkennen met hikes door de jungle of al kajakkend door de rivieren. Hoewel de schildpad de koning van Tortuguero is, telt het park ook 400 bomensoorten, 2000 plantensoorten en ongeveer 500 verschillende diersoorten, van krokodillen, lippenberen tot loth bears tot de gevreesde jaguar.

Lees hier nog meer over het mooie Costa Rica.

Waterpracht van Lago Atitlán in Guatemala

Lago Atitlán ligt in het hart van Guatemala en is een wonderschoon stukje aarde, waar de Mayacultuur en natuur samenkomen. De intens blauwe kleur van het meer maakt indruk, net als de drie vulkanen rondom (de vulkanen San Pedro, Atitlán en Tolimán) en de 12 dorpjes aan die zijn neergestreken langs de oevers. Bezoek deze dorpjes per boot vanuit Panajachel en vaar bijvoorbeeld naar het intieme San Cruz la Laguna of ga wandelen en bedwing La Ruta de los Volcanes.

Lago Atitlán in Guatemala, (c) Unsplash / John Cameron

Bezoek meer vulkanen in Midden-Amerika.

Idyllische avonturen bij Cayo Miskitos in Nicaragua

Cayo Miskitos is een archipel voor de kust van Nicaragua, bestaande uit ongeveer 70 formaties, van eilandjes tot koraalriffen. Op de meeste eilandjes staan houten huisjes, gebouwd door de inwoners van het gebied, veelal vissers. Cayo Miskitos betekent echt avontuur in het idyllische Caribische landschap. Hier geen massatoerisme of grote hotelketens maar leven met de natuur en de vissers die er wonen. Zij vertonen graag hun viskunsten en laten je delen in hun cultuur.

Ook mooi om te bezoeken: de Atacama Woestijn in Chili.

Great Blue Hole in Belize

Dit beeld is geen onbekende: het is de Great Blue Hole in Belize. Een immense donkere, blauwe cirkel in het midden van de zee van ongeveer 300 meter breed en zeker 120 meter diep. Ooit een kalksteengrot waarvan het dak instortte, nu een spectaculaire onderwatergrot. Om overheen te vliegen per helicopter of om in te duiken voor wie zeer ervaren is.   

Slapen doe je in deze kleurrijke hotels in Centraal-Amerika.

Zilte duinen van Baní in de Dominicaanse Republiek

Op het schiereiland Las Calderas ligt een heuse Caribische woestijn: de Dunes of Bani, een uniek natuurfenomeen en beschermd gebied. De duinen zijn soms wel 35 meter hoog en het zand is fijn en donker van kleur, vanwege de kwarts die er via rivieren naartoe wordt gebracht. Vanaf de hoogste top zie je het strand van Las Salinas en krijg je een beeld van het unieke landschap. Bij Las Salinas, de naam zegt het al, tref je een van de zoutste wateren in de regio en dus wordt er hier zout gewonnen die in de restaurants op tafel staat.

Hier zijn de natuurwonderen te vinden:


En welke natuurwonderen in Centraal-Amerika zou jij willen zien?

Ga je naar Costa Rica? Dan wil je deze natuurparken niet missen.

Fotocredits header: Unsplash / Lisa Kessler

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven