TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
waarom naar costa rica

5x waarom je naar Costa Rica zou moeten gaan

Costa Rica, letterlijk ‘Rijke Kust’. En het verdient deze naam dubbel en dwars. De tropische natuur van het land is prachtig en meer dan een kwart van de flora is beschermd natuurgebied. Maar niet alleen de natuur is prachtig. Dit is 5 x waarom je naar Costa Rica moet gaan.

Costa Rica mag je eigenlijk niet overslaan

De mogelijkheden zijn in het Centraal-Amerikaanse land zijn eindeloos, van avontuur en relaxen tot de mooiste natuur en meest ongerepte stranden. Voor ieder wat wils.

De mooiste landschappen en stranden

Maar liefst 26 procent van het land is beschermd gebied. De bekendste vulkaan van het land, Arenal, is momenteel zelfs actief. Je krijgt het idee alsof je in een ansichtkaart bent beland. De rivier, Rio Celeste met het meest helder blauwe water mag je ook niet zeker niet missen. Verder telt Costa Rica zo’n 1280 kilometer aan kustlijn. De ongerepte witte stranden als Playa Tortuguero en Playa Manuel Antonio zijn een must voor de nodige ontspanning. Klinkt geweldig, toch?

Pura Vida!

Het gezegde “Pura Vida” is in heel Costa Rica te horen. Het wordt gebruikt als een begroeting of een uitdrukking van blijheid en betekent letterlijk “puur leven”. Deze positieve en levendige sfeer is in het hele land te voelen. Overal waar je komt, zal je met een glimlach worden verwelkomd door de lokale bevolking. Costa Rica is dan ook het meest ‘gelukkige land’ ter wereld volgens de Happy Planet Index van 2018.

Dit kunnen we ook zeker aanraden: een reis naar Cuba of een reis naar Mexico.

Ga op safari

De luiaard, het langzaamste zoogdier ter wereld, kan door heel Costa Rica gespot worden. Als je in de auto zit of door de jungle loopt, is de kans heel groot dat je deze dieren ziet relaxen in de hoge bomen. Het Manuel Antonio Park en het Tortuguero National Park, thuis van de zeeschildpadden, zijn de bekendste parken in Costa Rica. Op safari door het regenwoud kom je verschillende soorten dieren tegen zoals, de krokodillen, diverse soorten apen en zo’n 900 vogelsoorten, waaronder de welbekende en kleurrijke toekan.

Ontdek de mooiste hotels in Centraal-Amerika.

Voor ieder wat wils

Surfers, duikers en vissers voelen zich direct thuis in de natuur van dit mooie land. Het binnenland is ideaal voor de zogenaamde “thrill seekers”, met de jungles die meer dan geschikt zijn om doorheen te tokkelen en de rivieren die perfect zijn voor wildwateravonturen. Iets minder avontuurlijk ingesteld? Costa Rica telt meerdere kuuroorden voor een ultiem verwenmoment. Ook wel lekker.

Rondreizen door Costa Rica | FOX.nl

Your eco footprint

Het land is koploper geworden in duurzaam toerisme. Het land heeft het Certification for Sustainable Tourism (CST) ontwikkeld dat als doel heeft om het milieu te begunstigen en de maatschappij te ondersteunen. Elektriciteit wordt voor 99 procent uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. Dieren worden beschermd, opgevangen en verzorgd. De hotels zijn kleinschalig en voornamelijk in de vorm van lodges die bijna allemaal een eco-label hebben.

En, zin om naar Costa Rica te gaan? Wij in ieder geval.

Vergeet niet om naar deze natuurparken in Costa Rica te gaan.

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven