TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
tips maken fotoboek

Partner nieuws

Zo maak je gemakkelijk en snel een prachtig fotoalbum

We hebben allemaal herinneringen die we graag dichtbij en persoonlijk willen houden. Foto’s zijn de perfecte manier om precies dat te doen – een moment in de tijd vastleggen en het voor altijd bij je houden. Maar wat gebeurt er als je honderden foto’s hebt, of zelfs duizenden? Hoe kies je welke je wilt afdrukken en welke je in een mooi fotoboek wilt plaatsen? Een manier om je foto’s te ordenen is door een fotoboek te maken. Fotoboeken zijn gemakkelijk te maken en kun je binnen no-time in elkaar zetten. Tenminste, als je deze tips volgt! 

1. Plan vooraf 

Vaak beginnen we vol enthousiasme aan ons eigen fotoboek, maken het dan niet af en kijken er vervolgens niet meer naar om. Zonde! Het maken van je eigen fotoboek is namelijk de moeite waard. Het is verstandig om van tevoren alvast goed na te denken over het thema van je fotoboek. Wil je graag een fotoalbum maken van afgelopen vakantie? Een bijzondere gebeurtenis of juist de alledaagse dingen? Het kan allemaal! 

Lees hier tips voor geld besparen op reis.

2. Foto’s selecteren

Al die duizenden foto’s op je telefoon of camera dus, maar hoe kies je nu welke je graag in je fotoboek wilt hebben? Om tijd te besparen is het verstandig om vooraf al een mooie selectie aan kiekjes te verzamelen. Het uitzoeken van je foto’s kost namelijk de meeste tijd. Een tip is om een map aan te maken op je computer en vanaf daar alle foto’s te verzamelen.

travelhacks reisleven

Of je nu foto’s vanuit je telefoon, camera, cloudopslag of tablet verzameld, zorg ervoor dat je 1 plek hebt waar je deze kunt opslaan. Dit scheelt een hoop tijd én gedoe! Ben je tijdens het uitzoeken een paar echte favorietjes tegengekomen? Je kunt naast je fotoalbum ook een poster printen of een collage maken, zodat je deze iedere dag kunt zien schitteren op je favoriete plek in huis. 

Dit zijn de safari fototips voor het perfecte plaatje.

3. Ontwerp je fotoboek digitaal

Hoe graag we soms ook oldskool willen blijven door een fysiek plakboek in elkaar te knutselen, het scheelt een hoop gedoe wanneer je kiest voor een digitale versie. Je hebt tegenwoordig verschillende opties om eenvoudig een online fotoboek te maken. Vaak zit er ook nog een programma bij, waarbij er stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je snel een fotoboek kunt maken. Kies een leuk thema, een paar gave kleuren en wat leuke stickers en binnen enkele uurtjes kun jij een nieuw fotoboek bestellen. Dat smaakt naar meer, toch?


Dit vind je misschien ook leuk:

Fotocredits header: (c) Unsplash – Sincerely Media

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven