TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
de mooiste parken en tuinen in den haag

De 6 mooiste parken en tuinen in Den Haag

Wandelen in Den Haag? Dan is er keuze genoeg. De politieke hoofdstad van ons land heeft namelijk tal van prachtige parken en tuinen. Want behalve aan het strand en in de duinen, kan je ook in de binnenstad heerlijk wandelen. Benieuwd naar de leukste bossen om doorheen te struinen en de mooiste mystieke plekjes om te ontdekken? Lees dan hier wat de mooiste parken en tuinen zijn in Den Haag.

Heerlijk wandelen in Den Haag doe je in deze parken en tuinen:

Landgoed Clingendaal

Landgoed Clingendael is een van de bekendste stukken groen in Den Haag. Dit prachtige landgoed heeft een rijke geschiedenis. Waar het gebied in de 16e eeuw een buitenplaats was met een boerderij, werd de plek vanaf de 17e eeuw bewoond door adele families. Vanaf deze periode is het landgoed ontworpen volgens Engelse landschapstijl en zijn er meerdere gebouwen geplaatst. Zo is het landhuis dat in de 17e eeuw is gebouwd nog steeds de bewonderen.

Wat te doen in Den Haag? We hebben nog meer tips!

De laatste adele familie die het landgoed bewoonde verkocht het stuk land in 1954 aan de gemeente van Den Haag. Vanaf deze periode werd de plek voor publiek toegankelijk gesteld. Daarbij vestigde het internationale kennis- en studiecentrum Clingendael zich er in 1982. Landgoed Clingendael is het hele jaar lang vrij toegankelijk voor bezoekers. 

Bezoek de mooiste natuurgebieden van Nederland of ga eens voor een trektocht in Nederland.

Japanse tuin

In Landgoed Clingendael ligt de Japanse tuin, wat opzichzelf al een attractie is. Deze bijzondere tuin is het beroemdste gedeelte van het landgoed en is maar acht weken in het jaar geopend voor gasten vanwege de kwetsbaarheid van de tuin. Deze mystieke plek is de grootste en oudste Japanse tuin van heel Nederland en tevens ook een rijksmonument. In de historisch rijke tuin is genoeg te bewonderen: van zeldzame bomen en planten tot aan authentieke ornamenten, bruggetjes en riviertjes. De tuin is geopend in mei en juni, en in oktober. 

Voor of na je wandeling heerlijk brunchen? Doe dat bij een van de instagrammable brunch hotspots in Den Haag of check deze hippe restaurants in Den Haag.

Westbroekpark

Het Westbroekpark is wederom een prachtig Haags park om verschillende activiteiten te beleven. Naast dat het een populaire plek is voor diverse evenementen, zoals foodfestivals, is het ook een heerlijk park om te wandelen of neer te struinen in het gras. Wat je niet mag missen in dit park is de rozentuin: dit is het Internationaal Rosarium en is aangelegd in 1960. Er is daar een variëteit aan prachtige soorten rozen te bewonderen. Daarbij heeft het park mooie vijvers, bijzondere bomen en uitgestrekte weides. Ook heeft Westbroekpark diverse eetgelegenheden: in het park ligt namelijk een Chinees wokrestaurant en een theesalon.

Hier moet je zijn voor een romantisch weekend weg in Nederland.

Paleistuin

Een van de minder bekende parels is Den Haag is de Paleistuin. De Paleistuin heeft haar magische naam niks voor niks te danken aan de locatie: de tuin ligt tussen Paleis Noordeinde en de Prinsessewal in Den Haag. De tuin loopt door tot de Koninklijke Stallen. In het park staan diverse belangrijke gebouwen, zoals het Koninklijk Huisarchief. Tijdens een wandeling door het park kom je langs verschillende kunstwerken, waaronder bijzondere beeldhouwwerken. Het park is sinds de 20e eeuw een stadspark dat publiekelijk toegankelijk is. Ook leuk: Wist je dat in 1783 vanuit de tuin voor het eerst in Nederland een luchtballon is opgelaten? 

Lees ook over de mooiste parken en tuinen van Rotterdam zijn en ontdek nog meer natuur!

Landgoed Ockenburgh

De rijke geschiedenis van het prachtige landgoed Ockenburgh, gelegen tussen Kijkduin en Loosduinen, gaat al eeuwen terug. Zo zijn er bijvoorbeeld opgravingen gevonden van de bronstijd en zijn er zelfs restanten van een Romeins fort gevonden. Later, rond 1840, kreeg het landgoed het huidige ontwerp en werd het ontworpen in een formele classicistische landschapsstijl. Sinds 1990 is het landgoed een beschermd natuurmonument. Bewonder de prachtige Villa Ockenburgh, die midden op het landgoed staat, en wandel, fiets of paardrijd het landgoed door. Vergeet ook niet het hyacintenbos, waar in april vele wilde hyacinten bloeien. Het landgoed is daarbij dichtbij de kust, dus ideaal als je na wat groen de zee op wilt zoeken. 

Lees hier meer tips voor een vakantie aan de Nederlandse kust en tips voor de herfstvakantie in Nederland.

Park Sorghvliet

Park Sorghvliet is een bezoekje waard als je heerlijk wilt wandelen en wilt genieten van de natuur die Den Haag te bieden heeft. Er zijn diverse plantensoorten te vinden en je geniet er van de flora en fauna van het gebied. Tevens staat daar ook het Catshuis, de ambtswoning van de minister-president. Wandel onder de prachtige oude poorten en langs de paars gekleurde velden van hyacinten en kom helemaal tot rust. Wel heb je een kaartje nodig voor het park: toegangskaarten zijn wel beperkt. 

Benieuwd naar de leukste stukjes natuur in de hoofdstad? Dit zijn de leukste parken in Amsterdam.

Hier zijn de parken en tuinen van Den Haag te vinden:


Dit vind je misschien ook leuk:

Welke van deze parken en tuinen in Den Haag zou jij het liefst willen bezoeken?

Header foto credits: Unsplash (c) Domenik Kowalewski 

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven