TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Twee meiden aan het zonnen op het strand

Badmode trends voor 2021

Het is weer lente en ieder jaar komen rond deze tijd de nieuwste badmode trends om de hoek kijken. Het lijstje van badmode 2021 trends is er dus ook eentje die je niet mag missen! 

Strapless, triangle top, monokini’s of gewoon een traditionele bikini. Wat zou de nieuwe badmode trend van 2021 worden? We nemen je in dit artikel mee door een stukje geschiedenis en eindigen met onze verwachting voor de badmode trends voor dit jaar. 

Hoe is de badmode voor vrouwen ontstaan? 

Wanneer we denken aan badmode voor vrouwen, dan denken we natuurlijk direct aan een badpak en bikini. Maar hoe is deze ontstaan en wat zijn eigenlijk de laatste trends? 

Modellen met oude bikinis
Foto: Museums Victoria – Unsplash

In het begin van de 19de eeuw, was het helemaal niet zo vanzelfsprekend om naar het strand te gaan en lekker te gaan zwemmen. Toen werd je gemaand om lange outfits te dragen die vooral niet teveel huid lieten zien. Mannen en vrouwen zwommen ook nog apart en werden bijvoorbeeld per badkoets de zee in gereden. 

Shinen met je bikini op de mooiste stranden aan de Algarve of op deze leuke stranden op Curaçao.

Maar wanneer ontstond dan het eerste badpak?

Vrouw in badpak op strand
Foto: MAX LIBERTINE – Unsplash

We nemen je even mee terug in de tijd naar het jaar 1907, het jaar waarin zwemster Annette Kellerman besloot haar huidige badpak, eigenlijk gewoon een badjurk, te herstylen naar iets praktischers om in te zwemmen. Namelijk een badpak, zonder mouwen en sleep echter wel met pijpen, ook wel een one piece bathing suit genoemd. 

Van badpak naar bikini

1946, het jaar waarin de eerste moderne bikini werd geïntroduceerd. Maar beelden van een soort bikini zijn er eigenlijk al sinds 1400 v Christus, al waren die toen in de vorm van sportieve outfits voor atletische activiteiten. 

Bikini kleedt een schaduw op het strand
Foto: Roland Klampfer – Pixabay

De naam bikini refereert naar het atol waar rond die tijd de eerste atoomproeven werden gedaan. De maker hoopte dat zijn product in zou slaan als een bom, maar hoopte waarschijnlijk op een meer positieve ontvangst. De bikini werd in verschillende landen verboden en ook het Vaticaan sprak zich uit tegen deze vorm van badmode.

Het hele jaar door naar het strand kan op deze stranden van de Canarische Eilanden of deze stranden op Tenerife.

Sinds de introductie van het badpak en de bikini zijn er natuurlijk de nodige trends geweest en zijn er ook varianten die simpelweg ieder jaar weer terugkomen. De bandeau bijvoorbeeld is er eentje die je ieder jaar ziet terugkomen. 

Badmode 2021 vrouw in bikini bij zwembad
Foto: Pham Trung Kien – Pixabay

Door de jaren heen zagen we bijvoorbeeld:

  • 90’s style badpakken en bikini’s met een hoge taille. 
  • Strapless bandeau bikini’s
  • Tankini, met of zonder beugel. 

Op deze stranden op Mallorca is het ook lekker chillen of wat denk je van deze stranden in Italië?

Al meer dan 100 jaar sinds het eerste badpak en 74 jaar sinds de eerste bikini, wat denken wij dat de badmode trends kunnen gaan worden voor 2021?

1. Dierenprintjes

Op 1! Hoe kan het ook anders, dierenprintjes! Deze trend is de afgelopen jaren bijna een zekerheidje geworden wat betreft de badmode looks. Tijger of panter, deze printjes helpen je modieus te flaneren op het strand.

Stranden aan de Middellandse zee of naar verre tropische bestemmingen? Check waar je op vakantie kan in 2021!

2. Sportieve badpakken

Badmode 2021 vrouw in badpak in zee
Foto: Tyler Nix – Unsplash

Steeds meer dames gaan voor een stoere en sportieve look voor op het strand. Sportieve badpakken hebben dan ook vaak een surfy achtige look. 

3. Tie dye

Misschien heb je er weleens over gehoord, tie dye. Origineel oorspronkelijk stamt het uit de tijd van de T’ang dynastie in China, maar sinds 2020 weer helemaal trendy. Tie dye is een techniek waarmee je verf op een bepaalde manier aan een stof toevoegt. Bijv door het te knopen, vouwen, rollen, kan je ervoor zorgen dat er een bepaald patroon op de stof ontstaat. 

Badmode trend, tie dye voor bikini
Foto Astrid Schaffner -Pixabay

Tie dye stelt je dus in staat om jouw badpak of bikini helemaal uniek te maken. Heb jij dus nog een, oude, witte bikini liggen die jij helemaal jouw eigen stijl wilt maken? Probeer dan eens het tie dyen uit. 

4. Hoge taille 

Een van de badmode trends, hoog opgesneden badpak
Foto: Andre Maliik – Unsplash

Hoge taille badpakken en bikini’s maken de afgelopen tijd weer een opmars, net als in de jaren 90. De ideale manier om jouw benen langer te laten lijken!

5. Scallop Bikini’s

Dan tenslotte nog de Scallop bikini! Een naam die je wellicht nog niet eerder voorbij hebt zien komen, maar de bikini is je vast al eens opgevallen. Scallop bikini’s hebben als eigenschap dat ze halve rondjes rondom de rand hebben zitten, die de bikini’s een leuk en speels design geven.

Dit zijn de mooiste stranden in Centraal-Amerika of check deze stranden van Mexico.

De inspiratie voor ons badmode trendlijstje hebben we opgedaan op: Hunkemöller, Decathlon, Annadiva, Tie-dye.

Fotocredit header: Pixabay


Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven