4x hostels in Los Angeles voor een fijn verblijf

Reis je alleen, heb je een budget, en wil je graag ook nieuwe mensen leren kennen? Dan zijn hostels dé oplossing. De prijzen voor 1 nacht in een hostel liggen in Amerika toch wel net even wat hoger dan in bijvoorbeeld Azië. Je zit al snel rond de 30/40 dollar per nacht. Maar laat dit je niet afschrikken. Hotels zijn nog duurder. Maar bij welke hostels in Los Angeles moet je dan zijn voor een gezellige vibe, leuke activiteiten of juist een toplocatie?

Slaap in een van deze hostels in Los Angeles 

Zelf vind ik het altijd belangrijk dat een hostel of op een fijne plek zit, of juist een sociale sfeer heeft zodat je makkelijk nieuwe mensen ontmoet. Gelukkig bieden sommige hostel beide. Ik zou zeggen: doe research, boek er een waarbij het goed voelt, en ga niet altijd voor de goedkoopste. 

USA Hostels Hollywood

Dit hostelketen vind je in meerdere steden in de USA. En dus ook een in Los Angeles, in Hollywood. Binnen 1 minuut sta je op Hollywood Boulevard, wat je eigenlijk na 1x wel gezien hebt. Maar wat ik nou zo leuk vond aan dit hostel was de sfeer, de kamers zijn top en ze organiseren van alles leuks zoals een BBQ, verschillende tripjes en ze hebben een busje die je naar Venice Beach brengt. Aan dit hostel heb ik ook wel echt de leukste herinneringen, en zou hier 100% zeker weer gaan slapen als ik terug naar LA ga.

Lees ook: leuk om te doen in Los Angeles.

Freehand Los Angeles

Een hotel met rooftop zwembad, in Down Town Los Angeles? Niet iets waar je naar gaat zoeken waarschijnlijk als je (solo) reist met een budget. Maar wat nou als ik je vertel dat dit hotel met rooftop zwembad, in DTLA ook gedeelde kamers heeft? Dan klinkt het al anders toch. De prijzen liggen alsnog net iets hoger dan bij sommige andere hostels, maar het is bij Freehand ook wel net wat luxer, dus daar betaal je dan wel voor. Misschien leuk om je trip naar LA hier te eindigen, en jezelf even extra verwennen.

HI Santa Monica

Zoek je een hostel dichtbij het strand? Dan moet je bij HI Santa Monica zijn. Ik moet zeggen dat de sfeer niet heel sociaal is (tenminste, toen ik er was), wat denk ik komt doordat het hostel zo groot is. Maar de locatie is perfect. Je loopt zo naar het strand, of nog dichterbij: 3rd Street Promanade, waar je leuke winkels en eetplekjes vindt. 

Bezoek ook een van deze musea in Los Angeles.

Samesun Venice Beach

Nog een ander hostel bij een ander strand is Samesun Venice Beach. Qua kamers misschien niet zo luxe als bij USA Hostels Hollywood of Freehand, maar wel een hele fijne locatie. Ook hier sta je namelijk zo op het strand, en ben je meteen dichtbij de skaters in Venice. Daar was ik zelf bijna iedere avond wel te vinden. Perfect hostel dus voor als je een paar nachten bij de zee wilt zijn, en niet al te prijzig. Tip: huur een fiets bij Jay’s Rentals, wat letterlijk om de hoek zit. 

Hier vind je deze hostels in Los Angeles


Heb jij nog goede tips voor hostels in Los Angeles?

Vergeet ook niet deze musea in Los Angeles te bezoeken.

Avatar
Janne Biersma
Hoi hoi! Ik ben Janne. Normaal vertellen mensen in een bio wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Maar omdat ik eigenlijk van alles en nog wat leuk vind, zal dat een lange opsomming worden. Dat zal ik jullie besparen.. Oké, een paar dingen dan: reizen, lekker (en vaak ook vegan) eten, fotografie plus dus nog 100+ dingen. Veel plezier op TripTalk, en hopelijk kan ik jullie helpen met wat reisinspiratie 🙂

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.