TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
souvenirs uit praag

Zo scoor je de leukste souvenirs uit Praag

Heb jij deze zomer de parel van Oost-Europa bezocht? Zo niet, dan wordt het misschien tijd om een stedentrip te plannen naar het mooie Praag. Met lege handen kom je niet thuis, want in Tsjechië kun je de leukste souvenirs voor thuis kopen.. Zo blijven de herinneringen altijd.

5 x leuke souvenirs uit Praag

Misschien ken je dat gevoel wel; je wil iets voor thuis meenemen, maar komt al snel op de cliché souvenirs uit: sleutelhangers met een bieropener of een magneet voor op de koelkast. In Praag zijn veel andere leuke souvenirs:

Boheems kristal

Wie de kunst van het glasblazen kan waarderen, moet zeker een Boheems Kristal overwegen, zoals het in Tsjechië wordt genoemd. Tsjechische glasblazers bieden producten aan van hoge kwaliteit en het aanbod is enorm.

Dit is wat je wilt weten voor een stedentrip naar Praag.

Zoet, zoeter, zoetst

Gek op koek, snoep en eigenlijk alles wat zoet is? Neem een Karlovy Vary spa-wafel mee: een typisch Tsjechisch lekkernij die ook nog lekker smaakt, naar vanille of chocola bijvoorbeeld. Een andere traditionele Tsjechische lekkernij zijn de Horicé rolls. Deze dunne opgerolde wafels zijn gevuld met dikke slagroom en hebben een kaneel of suikerlaagje. Geen fan van wafels? Probeer Studentská pecet, Tsjechische chocolade met rozijnen en ander gedroogd fruit. Een typisch Tsjechisch snoepje is Hašlerky wat lijkt op een keelsnoepje en smaakt een beetje naar drop.

Speelgoed

Waar maak je kinderen blij mee? Juist, speelgoed. Maar niet alleen is Tsjechisch speelgoed leuk voor kinderen, het is vaak heel geschikt als souvenir. Het in Tsjechië welbekende ‘Egel in het hok’ is een mechanische puzzel, waar kinderen uren lang aan kunnen prutsen. Krijg jij het stekelvormige balletje uit het hok?

Dit zijn leuke dagtrips vanuit Praag, zodat je meer van Tsjechië kunt zien!

Diamonds are a girl’s best friend

Diamanten zijn misschien ietwat aan de prijzige kant, maar altijd mooi om mee te nemen. Koop een armband van Tsjechisch graniet, of laat een armband samenstellen met glazen kralen uit de stad Jablonec nad Nisou. Deze pittoreske stad is beroemd vanwege haar lange glastraditie. Een unieke souvenir als je het mij vraagt.

Een borrel

Een fles sterke drank uit Tsjechië is niet mis. Probeer bijvoorbeeld Slivovice, een pruimen brandewijn die in Tsjechië is gedestilleerd. Maar wees er niet te scheutig mee, want er zit wel zo’n veertig à vijftig procent alcohol. Dan gaat het soms nogal snel 😉

Genoeg inspiratie gekregen voor leuke souvenirs uit Praag?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven