9 x tips voor veilig reizen door het mooie Thailand

Thailand is perfect voor zon- en strandaanbidders, door de vele tempels geschikt voor cultuurliefhebbers en door de ongelofelijk lekkere keuken een walhalla voor foodies. Een land ongelofelijk in trek en dus hebben wij een aantal handige tips om veilig te reizen door Thailand.

Veilig reizen door Thailand doe je zo:

Oplichtingspraktijken

In Thailand geldt een simpele regel: een Thai die je in het Engels aanspreekt is vaak uit op geld. Niet direct, maar indirect. Voor je het weet heeft hij ‘gratis’ een tuk tuk geregeld of brengt hij je naar dat ene bijzondere plekje. Eenmaal aangekomen wil hij geld. Thai zijn doorsnee verlegen mensen en zullen op deze manier niet zo snel iemand aanspreken.

Eet tussen de locals

In Thailand kun je prima – daar waar de locals zijn – op straat eten. Het is lekker, goedkoop en in de meeste gevallen veiliger dan in een restaurant. Ze gebruiken een gloeiendhete wokpan en verse ingrediënten. Ze kunnen geen gekke dingen doen, want je staat er met je neus bovenop. Op deze manier leer je het echte Thailand kennen.

Geef je paspoort niet af

Het is in Thailand heel normaal om een paspoort af te geven bij een hotel of verhuurbedrijf. Doe het niet. Hoe deel je dan gegevens? Maak kopietjes (print en digitaal) van je paspoort en streep je BSN op je kopie door met zwarte stift.

Pas op de koning

Het koningshuis in Thailand is heilig en er wordt geen vuil woord over gesproken. Op het beledigen (ook online) van de koning staat een gevangenisstraf. Beter van niet dus.

Let op alcohol

Naast dat je altijd op je drankje moet letten om niet gedrogeerd te worden, moet je in Thailand ook opletten waar je wel en niet alcohol nuttigt. Zo kan het zijn dat je ergens bent waar de alcohol wel héél goedkoop is. In deze gevallen wordt de alcohol vaak vervangen door pure alcohol die normaal bij het schoonmaken gebruikt wordt. In het uitgaansgebied in bijvoorbeeld de wijk Patpong in Bangkok worden vaak geen prijzen aangegeven op de menukaart. Een dure rekening gegarandeerd.

De bus

Houd tijdens busreizen altijd je tas met waardevolle spullen bij je. Tijdens toeristenbusreizen naar bijvoorbeeld het zuiden is het (helaas) heel normaal dat tijdens de reis het bagageruim wordt doorgespit op laptops, camera’s en andere waardevolle items.

De nachttrein

Hetzelfde geldt voor de vele (handige) nachttreinen die door het land heen razen. Slapen met een rugzak op je borst of een tas aan je been is niet heel comfortabel, maar helaas wel nodig. In de bagagebakken boven je hoofd, wordt – als je slaapt – nog wel eens gesnuffeld.

Gewoon goed opletten

De nummer één tip is natuurlijk: let goed op je spullen. Laat waardevolle items nooit achter in hotels, draag je rugzak in drukke gebieden op je borst en let goed op je omgeving.

Voertuig huren: maak foto’s

Huur je een auto, scooter of jetski, maak direct foto’s van het voertuig op eventuele schade en voorkom oplichting. Geef ook bij het huren van het voertuig nooit je paspoort af als onderpand. Wanneer je bijvoorbeeld je scooter weer inlevert kan de verhuurder je aanklagen van schade of diefstal en geeft hij je paspoort pas weer terug nadat je een hoog bedrag betaalt. Daarnaast is het verkeer in Thailand chaotisch en ongeorganiseerd. Bij twijfel niet doen. Maak dan bijvoorbeeld gebruik van de vele goedkope tuk tuks.

PS: Dierenleed in Thailand

Met leeuwen knuffelen, een ritje op een olifant, dansende apen. Het lijkt onschuldig, maar schijn bedriegt. De internationale dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection deed onderzoek naar dierenleed bij toeristische wildlife-attracties en daaruit blijkt dat op zijn minst 550.000 wilde dieren lijden van aanbieders van onverantwoordelijke toeristische attracties. Ook blijkt dat 110 miljoen toeristen zich niet bewust zijn van dit dierenleed en met liefde een ritje maken op een olifant. Oftewel: vermijdt alle attracties met dieren! Wil je toch olifanten spotten of aapjes kijken? Doe goed vooronderzoek en maak je niet schuldig aan dierenmishandeling.

Heb jij nog tips voor veilig reizen door Thailand?

Benieuwd waar je de mooiste eilanden in Thailand vindt trouwens?

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.