Zaragoza! Zara-wat? Zaragoza. Ondanks dat dit de op vier na grootste stad van Spanje is, is het niet zo bekend onder het grote publiek. En dit is zeker niet terecht. Zaragoza doet niet onder voor Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga en Sevilla. Deze supermooie stad heeft heel veel te bieden. Denk aan tapaswijken, typisch Spaanse marktjes en een geschiedenis waar je u tegen zegt.

Traditioneel Spanje

Het mooie is: ik heb meegelopen bij het Toerisme Bureau van Zaragoza, dus ik kan je alle lokale highlights van de stad vertellen. En ik kan je zeggen: de inwoners zijn hier maar al te trots op. Maar verwacht geen stad waar je alleen maar Nederlanders zal vinden. Het tegenovergestelde is waar: hier ervaar je de echte, Spaanse cultuur.

We gaan namelijk terug naar de Romeinse tijd, met 3 grote monumenten uit de Middeleeuwen als toppunt! De geschiedenis van Zaragoza gaat terug naar de eerste eeuw voor Christus.  In de stad zie je dan ook veel overblijfselen terug van de vele overheersers die het door de eeuwen heen heeft gehad. Van de Romeinen tot de Moren en Napoleon… Zaragoza was door haar gunstige ligging eeuwenlang een belangrijk handelscentrum. Dit maakt de cultuur en historie van de stad zo speciaal.

winkelstraat Zaragoza (c) Unsplash

La Seo

Deze gotische Kathedraal is het oudste en interessantste gebouw. Hij is gebouwd op de plaats van een Moorse moskee. De combinatie van verschillende stijlen maakt het gebouw zo bijzonder.

Kathedraal Basilica del Pilar

El Pilar is het meest karakteristieke monument van Zaragoza en wordt elk jaar door acht miljoen mensen bezocht. De kathedraal staat bekend om zijn pilaar, waar heilige maagd Maria zou zijn verschenen. De kerk is gratis te bezoeken. Ga voor €3 naar de top van de 92 meter hoge mozaïeken toren, hier heb je een prachtig uitzicht op de stad.

TIP! Jaarlijks op 12 oktober is het El Pilar Festival voor deze prachtige kathedraal. Denk hierbij aan een plein vol live- muziek, gekleurde marktjes en heel veel gezelligheid.

Lees ook: welke bezienswaardigheden in Sevilla je gezien moet hebben

La Aljaferia

Dit kasteel is Zaragoza’s grootste trekpleister. Met zijn fotogenieke binnenkant is dit kasteel zeker de moeite waard om langs te gaan.

La Aljaferia (c) Floor

Tapas

In de oude binnenstad kijk je je ogen uit. Elke muur is een kunstwerk en op elke hoek zit een Instagramwaardig tapastentje. Het centrum heeft grote promenades, brede pleinen en levendige winkelstraten. De lekkerste tapas vind je in het stadscentrum, op de pleinen Santa Cruz, San Pedro Nolasco en Santa Marta. Ook de Calle Tubo staat bekend om zijn vele tapasbars. Een aanrader is het typisch Spaanse ‘Vinos Nicolas’ in El Tubo. De brede Paseo de la Indepencia is dé place to be voor de shopaholics onder ons.

Tip! Koop voor €12 een Tapas-card, verkrijgbaar bij het toeristenbureau. Hiermee kun je uit een keuze van 20 restaurants op 5 plekken een hapje en drankje krijgen.

Ook aan te bevelen is de Choco-tour, waarbij je zaterdags voor €13 onder begeleiding van een gids in 2 uur de beste chocolatiers van de stad bezoekt. Je leert hier over de geschiedenis van chocolade en proeft het in al zijn vormen: gesmolten, als reep en als ijsje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in