dinsdag, 1 december, 2020

6x leuk om te doen in Los Angeles tijdens je trip

LA, City of Angels, of gewoon voluit Los Angeles. Een stad in het mooie Californië, die zeker in mijn top 5 lievelingssteden staat. Veel mensen snappen niet per se waarom. Maar als je de stad écht goed meemaakt, dan kom je er vanzelf wel achter. En eerlijk, nee, de stad kun je niet goed meemaken wanneer je er maar een paar dagen bent. Zelf ben ik er een keer een maand geweest, en nog steeds zijn er dingen die ik er zou willen doen. Ga jij binnenkort die kant op? Dan zijn hier een paar tips voor dingen om te doen in Los Angeles.

Wat te doen in Los Angeles? Onder andere dit.

In een grote stad als Los Angeles kun je je weken vermaken. Maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. Ben je er niet al te lang? Dan raad ik je aan om in ieder geval dit te doen in Los Angeles. 

Hike naar het Hollywood Sign

Een bezoekje aan LA is niet compleet zonder te hiken. Toen ik er een langere tijd was, deed ik dit dan ook 2 keer per week. En niet alleen om te compenseren voor al dat eten dat ik daar at… Er zijn verschillende hikes om te doen (Runyon Canyon is mijn favoriet), maar een hike naar de bekende letters is natuurlijk een must. Zoek online een route op, neem genoeg water mee, trek schoenen aan die lekker zitten en je bent ready to go. 

Huur een fiets op het strand

Aan het strand liggen is fijn, maar langs het strand fietsen is ook té leuk. Er zijn verschillende plekken aan de kust, zoals Venice en Santa Monica. Huur bij een van de twee een fiets, en fiets lekker rond. Geen zin meer om langs het strand te fietsen? Fiets dan in Venice naar de straat Abbott Kinney, en haal een ijsje bij Salt & Straw. Trust me: dit ijs ga je niet snel vergeten.

Fietsen santa monica en venice beach
Fietsen bij Santa Monica en Venica Beach (c) Door Janne

Ben je bij het strand? Ga dan ook zeker lekker lunchen in Venice Beach. Genoeg opties!

Ga naar Universal Studios

Los Angeles staat bekend om het feit dat er zo veel films en series worden opgenomen. Wil je dit met eigen ogen zien? Ga dan naar Universal Studios. Ze hebben hier van alles. Achtbanen, 4D films & rides (waar je na een tijdje wel misselijk van kunt worden), Harry Potter World (!!) maar ook een studiotour die je meeneemt langs verschillende filmsets. Genoeg te doen en zien dus. Het is misschien een beetje prijzig, maar het is het meer dan waard. 

Ga naar een opname van een tv-show

Nog iets anders dat veel wordt opgenomen in LA: tv-shows. En natuurlijk zoeken ze daar ook publiek voor, zodat het niet helemaal stil is wanneer de host en grapje maakt. Via de site 1iota kun je je aanmelden om in het publiek te zitten bij shows zoals The Late Late Show met James Corden. Bij die opnames ben ik zelf geweest, en ik vond het echt leuk om te zien hoe alles ging. Van mensen die zeggen dat je moet klappen (of juist weer stoppen) tot publiek die verplaatst wordt omdat anders een shot nogal leeg eruitziet. Dus ik zou zeggen: kijk op de site, en wie weet wordt er iets opgenomen wanneer jij in LA bent. Soms zoeken ze ook mensen die naar film premières willen. Ook niet verkeerd.

Zie de zonsondergang vanaf Griffith Observatory

Een dag mooi eindigen in LA doe je bij Griffith Observatory. Je kunt er helemaal heen hiken, als je daar zin in hebt. Maar met Uber kom je er net even iets makkelijker. Bij deze sterrenwacht kijk je uit over de hele stad, en zie je mooi hoe de stad verandert in duizenden lichtjes. Soms staan er ook verrekijkers, waardoor je naar de maan of naar andere planeten kunt kijken. Dus heb je zin in een mooie bijzondere avond? Dan moet je zeker hier zijn. Overdag is het ook open trouwens.

zonsondergang Griffith Observatory
Zonsondergang Griffith Observatory – (c) Janne

Een bezoekje aan Downtown Los Angeles

Niet iedereen gaat naar Downtown Los Angeles. Wat ik wel kan snappen. Er zijn genoeg andere en mooiere plekken te vinden in LA, maar toch zijn er wat spots die DTLA bijzonder maken. Zo heb je The Last Bookstore. Klinkt misschien als een gewone boekenwinkel, maar dat is het zeker niet. Hier kun je namelijk letterlijk verdwalen tussen de boeken, in het boekendoolhof. In DTLA vind je ook leuke musea zoals The Broad of MOCA. En lunchen doe je bij Grand Central Market. Genoeg te doen en zien dus om een hele dag vol te plannen.

Hier vind je de locaties


Wat zou jij gaan doen in Los Angeles?

Ps. hier kun je lekker lunchen in Los Angeles.

Janne Biersma
Janne Biersma
Kom je mij ergens tegen, dan is de kans groot dat ik met een (analoge) camera in m’n handen sta. Fotografie is namelijk een van mijn grootste passies. Daarnaast houd ik ervan om nieuwe plekken te ontdekken. Van vegan lunch spots tot aan bijzondere musea.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.