Loop jij al groen aan als je incheckt voor je vlucht? Of gaat jouw boottochtje altijd hand in hand met een plastic zak? Niets verpest je vakantie meer dan reisziekte. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je er vanaf te helpen, zodat je voortaan gerust op reis kunt. Wij delen wat tips tegen reisziekte.

Deze tips tegen reisziekte maken je trip extra fijn

Met deze tips wordt je reis extra comfortabel, en hoef je geen angst te hebben voor reisziekte

Tip 1: Eet licht

Klinkt simpel, maar het helpt echt: een lichte, gezonde maaltijd voordat je op reis gaat. Ga voor iets wat je vaker eet, zodat het vertrouwd is voor je maag. Een boterham, cracker of vers fruit is altijd goed. Vette producten als koffie en alcohol kun je beter even laten staan tot na je reis.

Tip 2: Reis ’s nachts

In het donker reizen heeft als voordeel dat je evenwichtsorgaan minder wordt geprikkeld en de kans dat je in slaap valt ook nog eens groter is. Een nachttrein of een avondvlucht is daarom perfect als je last hebt van reisziekte. Oogjes dicht en voor je het weet lig je aan het strand op die zonnige bestemming.

Tip 3: Kies de juiste plek

Handig in het vliegtuig, maar ook in de auto of op de boot: kies de stoel uit waar je het minst last hebt van onverwachte bewegingen. In het vliegtuig is dit vaak naast de vleugels, op een boot buiten of in het laagste compartiment en in de auto helemaal voorin, zodat je kunt zien waar de weg naartoe loopt. Reis je met openbaar vervoer? Vermijd dan achteruit reizen.

tips tegen reisziekte
Persoon die uit het raam kijkt (c) Unsplash / Sofia Sforza

Tip 4: Zoek niet (te)veel afleiding

Het klinkt verleidelijk: afleiding zoeken zodat je niet hoeft te focussen op de reisziekte. Toch maar niet meer doen… Lezen, gamen of schrijven zorgt er vaak juist voor dat je je misselijk of duizelig gaat voelen. Toch zin om iets te doen? Luister naar muziek of download van tevoren een podcast.

Tip 5: Reispilletjes

Alle bovenstaande tips al geprobeerd, maar zonder succes? Gelukkig zijn er nog zat andere middeltjes die ervoor zorgen dat jij je plastic zak aan de wilgen kunt hangen. Zo zijn er bij elke drogist reispilletjes beschikbaar, bestaan er speciale pleisters tegen zeeziekte en zweren sommige reizigers bij een watje in hun oor (hebben we zelf nog niet geprobeerd).

Laten we hopen dat je volgende reis soepel verloopt door deze tips tegen reisziekte.

Droom alvast weg naar je volgende reis met deze leuke reisdocu’s die op Netflix staan.

Fotocredits header: Unsplash / Andras Vas

Vorig artikel8 x shoppen in Londen doe je hier
Volgend artikel8 x travelhacks die het reisleven makkelijker maken
Avatar
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in