donderdag, 6 oktober, 2022

5x de leukste reisdocu’s op Netflix om te kijken

Kruip onder een lekker warm dekentje, pak een kop thee erbij – of iets sterkers – en zet een goede docu op. Op Netflix staan genoeg leuke documentaires, en ook een aantal die over reizen gaan. Vandaar dat we de leukste reisdocu’s op Netflix in een handig rijtje hebben gezet.

Licht uit, docu aan. Deze reisdocu’s op Netflix zijn de moeite waard:

Zin in een leuke reisdocu? Deze staan op Netflix:

Travels with my father

De Britse comedian Jack Whitehall reist samen met zijn vader naar Zuidoost Azië. De tegenstellingen tussen de mannen en gevatte opmerkingen leveren hilarische fragmenten op, terwijl de vader-zoon liefde en prachtige plekken, fantastische beelden opleveren, die jouw wanderlust zeker doen opvlammen.

Our Planet

Tijdens de docu-serie Our Plant word je meegenomen naar verschillende plekken op de wereld. Bossen, de oceaan, zandvlaktes. Kom meer te weten over de dieren die in bepaalde bedieden leven, of over de natuurverschijnselen die zich daar afspelen. Altijd leuk: de voice-over wordt gedaan door David Atterborough.

Expedition Happiness

Dat het mogelijk is om een schoolbus om te bouwen tot je nieuwe huis en hiermee de wereld rond te reizen, dat bewijzen Felix Starck en Selima Taibi in Expedition Happiness. Het stel reist samen met hond Rudi van Alaska naar Argentinië en houdt gedurende de hele reis een videodagboek bij. Zeker een van onze favoriete reisdocu’s op Netflix.

Pedal the World

Felix Starck maakte nog een prachtige documentaire. Hij zat een jaar lang met zijn voeten op de trappers. In totaal bezocht hij 22 landen en nam hij overal zijn camera mee naar toe. Hij legde zijn fietstocht van 18.000 kilometer vast waardoor wij nu kunnen meegenieten van zijn fantastische en indrukwekkende reis.

Dark Tourist

Van een kernmeer tot een spookbos, de Nieuw-Zeelandse filmmaker en journalist David Farrier bezoekt ongewone – en vaak macabere – toeristische plekken over de hele wereld. Dus houd je er wel van om naar bijzondere films en docu’s te kijken? Dan is Dark Tourist iets voor jou. Er staan 8 afleveringen voor je klaar op Netflix.

Meer kijken? Dit zijn 10 films over reizen die wij tippen!


Welke leuke reisdocu’s op Netflix heb jij al gezien?

We hebben ook tips voor inspirerende films over reizen.

Fotocredits header: Unsplash / Lucas Favre

Laura
Hoi! Ik ben Laura en net afgestuurd aan de universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik al veel gereisd, ik verleg graag mijn grenzen. Ik schrijf graag over mijn reisavonturen en belevenissen, heb je tips voor mij die ik zeker zou moeten toevoegen aan mijn bucket list? Laat het weten onder één van mijn artikelen!
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.