Kruip onder een lekker warm dekentje, pak een kop thee erbij – of iets sterkers – en zet een goede docu op. Op Netflix staan genoeg leuke documentaires, en ook een aantal die over reizen gaan. Vandaar dat we de leukste reisdocu’s op Netflix in een handig rijtje hebben gezet.

Licht uit, docu aan. Deze reisdocu’s op Netflix zijn de moeite waard:

Zin in een leuke reisdocu? Deze staan op Netflix:

Travels with my father

De Britse comedian Jack Whitehall reist samen met zijn vader naar Zuidoost Azië/De tegenstellingen tussen de mannen en gevatte opmerkingen leveren hilarische fragmenten op, terwijl de vader-zoon liefde en prachtige plekken, fantastische beelden opleveren, die jouw wanderlust zeker doen opvlammen.

Into the Wild

Het prachtige, waargebeurde verhaal van Chris McCandless, die besluit om met zijn rugzak Amerika rond te trekken, met als eindbestemming Alaska. Hij laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich voor de zoektocht naar totale vrijheid.

Expedition Happiness

Dat het mogelijk is om een schoolbus om te bouwen tot je nieuwe huis en hiermee de wereld rond te reizen, dat bewijzen Felix Starck en Selima Taibi in Expedition Happiness. Het stel reist samen met hond Rudi van Alaska naar Argentinië en houdt gedurende de hele reis een videodagboek bij. Zeker een van onze favoriete reisdocu’s op Netflix.

Pedal the World

Felix Starck maakte nog een prachtige documentaire. Hij zat een jaar lang met zijn voeten op de trappers. In totaal bezocht hij 22 landen en nam hij overal zijn camera mee naar toe. Hij legde zijn fietstocht van 18.000 kilometer vast waardoor wij nu kunnen meegenieten van zijn fantastische en indrukwekkende reis.

Mountain

Waarom klimmen we? Sommige mensen riskeren alles om – letterlijk – boven aan de top te komen. Prachtige shots van de mooiste bergen van onze wereld worden versterkt door de krachtige stem van Willem Dafoe, die er inspirerende oneliner na inspirerende oneliner uitgooit. De klassieke muziek maken dat je direct je hachje zou oppakken en een enkeltje richting Kilimanjaro boekt.

Welke leuke reisdocu’s op Netflix heb jij al gezien?

We hebben ook tips voor inspirerende films over reizen.

Fotocredits header: Unsplash / Lucas Favre

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in