TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
skivakantie reisverzekering

Partner nieuws

Heb je voor een skivakantie een reisverzekering nodig?

Ben je dol op skiën? Dan sta je mogelijk ieder jaar op de pistes in één van de wintersportgebieden binnen Europa. Voordat je vertrekt, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Hierbij denken de meeste mensen niet direct aan een reisverzekering. Dit komt vooral doordat het niet duidelijk is of zo’n verzekering nodig is voor wintersport. Wij geven hier graag meer duidelijkheid over. Daarom vertellen wij je in deze tekst of je een reisverzekering nodig hebt voor een skivakantie.

Sluit altijd een reisverzekering af voor een skivakantie 

Je bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten als je op wintersport gaat. Toch is het niet verstandig om onverzekerd op skivakantie te gaan. Waarom niet? Omdat de kans op een verwonding tijdens zo’n vakantie een stuk groter is. Je kunt bijvoorbeeld een arm of been breken als je vervelend ten val komt. Door een klein moment van onoplettendheid kun je bovendien iemand anders blesseren. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten die zo’n gebeurtenis met zich meebrengt, sluit je een reisverzekering af. De kosten worden dan namelijk vergoed door de verzekeraar waarbij jouw reisverzekering loopt.

Kinderen met skies in de sneeuw
(c) Foto: lade Optics – Unsplash

Deze 8 wintersport termen zou iedere wintersporter moet kennen!

Speciale wintersportdekking voor skivakanties

Sommige Nederlanders denken dat de standaarddekking van een reisverzekering volstaat voor een wintersportvakantie, maar dat is niet het geval. De meeste verzekeraars bieden namelijk een speciale wintersportdekking aan. Hiermee verzeker je je voor onverwachte gebeurtenissen waar je tijdens een skivakantie mee te maken kunt krijgen. Als gevolg hiervan kun je hulp nodig hebben, schade lijden of extra kosten maken.

Skipiste en skilift in Canada
Foto: Ebowalker – Pixabay

Sluit je voor vertrek een reisverzekering met wintersportdekking af bij Klaverblad? Dan ben je – naast de standaarddekking – ook verzekerd voor persoonlijke hulp, medische kosten en personenschade als je op wintersport bent. Hierdoor ben je tijdens je skivakantie voor dezelfde gebeurtenissen verzekerd als op elke andere vakantie. Daarnaast hoef je met de wintersportdekking niet bang te zijn dat je zelf opdraait voor kosten als gevolg van onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw skivakantie. 

Wat dacht je van een wintersport in Dalarna in Zweden, of in skigebied Valle d’Aosta in Italië?

Voor welke looptijd kies je?

Wie een reisverzekering afsluit, moet een aantal keuzes maken. Bijvoorbeeld een looptijd. Bij het afsluiten van een wintersport reisverzekering heb je keuze uit kortlopend en doorlopend. Ga je één weekje op skivakantie? Dan neig je waarschijnlijk naar een kortlopende reisverzekering. Niet gek, want hier geef je zelf de begin- en einddatum van de verzekering op. Je kunt het precies zo invullen dat je alleen tijdens jouw skivakantie verzekerd bent.

Met een sleeplift omhoog
Foto: lisa1487 – Pixabay

Toch is een kortlopende reisverzekering niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat je dan niet gedekt bent tijdens de andere vakanties en weekendjes weg. Je kunt hier telkens een nieuwe verzekering voor afsluiten, maar dit kost je onnodig veel geld. Sluit in dat geval een doorlopende reisverzekering af. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Voor de skivakantie kun je dan de aanvullende wintersportdekking afsluiten, zodat jij onbezorgd kunt skiën.

Met de auto op wintersport? Met deze checklist ga je goed voorbereid op weg.Dit vind je misschien ook leuk:

Fotocredits header: Unsplash – Patrick Robert Doyle

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven