TripTalk logo mobiel wit
Ski banaan op de piste

Partner nieuws

Zorg nodig in het buitenland? Zo zit het met je zorgverzekering

Deze nazomer aan het genieten van de zon in het buitenland? Heerlijk. Lekker niks moeten en op avontuur in Europa. Dat avontuur kan natuurlijk zo groot of klein zijn als je zelf wilt.

De een vindt het zoeken van de leukste restaurantjes avontuurlijk genoeg, terwijl de ander het meer zoekt in de hoek van raften of lange hikes maken. Wat je ook doet op vakantie, je kunt zomaar opeens zorg nodig hebben. Maar hoe zit het dan met je zorgverzekering?

Zorgverzekering op vakantie

Surfer valt in de golven
Foto: Nicolas Cool – Unsplash

Je houdt van uitdaging? Check dan deze beste surfspots ter wereld en deze surfspots in Peru.

Op het moment dat je op vakantie in het buitenland spoedeisende hulp nodig hebt, dan vergoedt je basisverzekering dit tot maximaal 100% van het Nederlands tarief. Op het moment dat de zorgkosten hoger zijn dan de Nederlandse tarieven, zijn die extra kosten voor jezelf. Mits je je hier aanvullend voor hebt verzekerd tijdens je zorgverzekering vergelijken aan het einde van vorig kalenderjaar.

Jetski op zijn kop op zee
Foto: Quino Al – Unsplash

Ga je op wintersport? Check deze tips voor rijden bij gladheid.
Begin je met wintersporten? Bereid je goed voor en lees deze 12 tips voor de beginnende wintersporter.

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten of je zorgverzekering aanpassen, kan altijd alleen maar tussen half november en eind december. Er zijn een aantal zorgverzekeraars waarbij je de dekking door het jaar heen kunt aanpassen. Neem daarvoor contact op met je zorgverzekering.

Vergeet je verzekeringsbewijs niet

x-ray foto van een schouder
Foto: Harlie Raethel -Unsplash

Hier zit je niet op te wachten: reisziekte. Lees deze 5 tips tegen reisziekte en bereid je voor!

Belangrijk om niet te vergeten is je zorgpas. Op de achterkant staat namelijk je European Health Insurance Card (EHIC). Hiermee bewijs je dat je recht hebt op noodzakelijk medische zorg en hoef je de kosten niet zelf voor te schieten. De zorgverlener verstuurt de rekening dan meteen door naar je zorgverzekeraar in Nederland. En dat scheelt toch een hoop gedoe op vakantie.

Dekking geneeskundige kosten reisverzekering

Een reddingshelikopter
Foto: Fas Khan – Unsplash

Heb jij geen aanvullende verzekering medische kosten in het buitenland op je zorgverzekering en kun je dit tussentijds niet meer aanpassen? Dan geen zorgen. Ook bij je reisverzekering kun je je hiervoor verzekeren. Dit kun je zelfs nog op de dag van vertrek toevoegen aan je reisverzekering. Je eigen risico geldt ook voor de medische kosten in het buitenland, maar dit is vaak meeverzekerd op je aanvullende reisverzekering.

Ben je een echte avonturier? Maak je dan op voor één van de zwaarste hikes in Spanje, condities en doorzettingsvermogen vereist!

Zo bereik je je verzekeraar

Op het moment dat er iets gebeurt op vakantie, dan is het altijd verstandig contact op te nemen met je verzekeraar. Dit kan gaan om advies, hulp met vertalen of het zoeken van een geschikt ziekenhuis. Natuurlijk helpen ze je ook met het regelen van het verzekeringswerk. Snel hulp nodig? Sla dan voor de vakantie het nummer op in je telefoon van je verzekeraar of raadpleeg deze lijst met nummers van de alarmcentrale.

Liever lekker relaxt chillen? Check deze mooiste stranden van de Algarve, de mooiste stranden van Tenerife en de leukste stranden van Curaçao en Aruba.


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Fotocredit header: Martin Büdenbender – Pixabay

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven