TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
reizen corona

Partner nieuws

Op reis maar corona gooit roet door het eten: zo voorkom je dat

Tijdens de coronapandemie kan op vakantie gaan best een uitdaging zijn. Niet alleen zit ons eigen land geregeld in lockdown, ook andere landen passen zich aan op de verspreiding van het virus. Vaak worden reizigers geweigerd of worden er nieuwe regels ingevoerd zoals verplicht in quarantaine gaan bij aankomst van bestemming.

Wil je ondanks al deze obstakels toch zo goed mogelijk kunnen genieten van je vakantie? Met het afsluiten van een reisverzekering voorkom je dat corona de vakantiepret drukt.

Goed voorbereid op reis

Met een reisverzekering ben je tijdens je vakantie zeker van hulp in geval van nood. Kijk voor vertrek goed na wat allemaal onder de dekking van jouw reisverzekering valt, zoals bij een ongeluk of een ziekte zoals corona, en alle extra kosten die daarbij komen kijken. Ook dekt een reisverzekering vaak de extra reis- en verblijfskosten die hierdoor ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe vlucht moet boeken of langer in een hotel moet verblijven. Er zijn twee soorten reisverzekeringen:

  • Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een enkele reis. Na deze reis stopt de verzekering automatisch.
  • Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering iets voor jou. Deze sluit je af per jaar en dekt alle reizen die je in dat jaar maakt.
reizen corona voorbereid
(c) Unsplash – John Matychuk

Bereid je voor om te cancelen

In onzekere tijden, zoals nu tijdens de coronapandemie, kan het altijd voorkomen dat je op het laatste moment je hele reis moet afblazen. Bijvoorbeeld doordat je zelf ziek bent, of doordat een gezinslid ziek is geworden. Met een doorlopende annuleringsverzekering hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Afhankelijk van het soort annuleringsverzekering krijg je vaak een deel van de reissom vergoed, zoals de kosten van het vakantieverblijf en een deel van de kosten van de vliegtickets. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreide dekking waarbij je bent verzekerd van terugbetaling van de volledige reissom.

In Europa op reis? Dit zijn originele bestemmingen voor een stedentrip!

Reisadvies

Hou het reisadvies goed in de gaten. Zo zie je welke reisbeperkingen en coronamaatregelen in het land van jouw bestemming gelden. Ook tijdens je vakantie is het handig om dit af en toe te checken aangezien een reisadvies op korte termijn kan veranderen en er bijvoorbeeld strengere maatregelen op je vakantiebestemming kunnen gaan gelden.

vliegtuig uitzicht reizen
(c) Unsplash – Eva Darron

Zorg voor de juiste documenten

Wees goed voorbereid door de juiste documenten bij je te hebben wanneer je op reis gaat. Als je naar het buitenland reist heb je in veel Europese landen het Europese Digitale Corona Certificaat nodig. Ook moet je in veel landen een negatieve uitslag van een PCR-test of sneltest laten zien om het land in te mogen. Binnen Nederland is de QR-code op de Corona Check-app voldoende.


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk:

Fotocredits header: Unsplash – Damian Park Kim

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven