TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
KLM opstijgend vliegtuuig

Wanneer zijn de KLM Werelddeal weken?*

De KLM Werelddeal * zijn dé weken waarin je extra goedkope vliegtickets kan scoren naar veel bestemmingen waarop KLM vliegt. De KLM Werelddeal weken vinden 2x per jaar plaats.

Wanneer zijn de volgende KLM Werelddeal weken?

Deze voordeelweken van KLM vinden meestal plaats aan het begin van de maand januari en het begin van de maand september. Het is niet precies te zeggen, KLM kondigt dit enkele dagen van tevoren aan. KLM en samenwerkende luchtvaartmaatschappijen hanteren speciale actietarieven waarbij je snel zal moeten beslissen. Overigens volgen de andere luchtvaartmaatschappijen meestal direct de KLM tarieven vanaf Amsterdam. Er is dus in korte tijd veel keuze, maar de lage ticketprijzen en de beschikbaarheid gaan razendsnel.

De volgende “KLM Real Deal Dagen” zijn begin september 2022 gestart

Duizenden actietickets worden per dag online en via de (online) reisbureaus ingeboekt. De actie duurt meestal 2/3 weken hoe eerder je boekt hoe beter! Na de losse vliegtickets weken zijn er alleen nog pakketreis acties (meestal 1 week) waarbij “KLM Packages” citytrips aanbiedt voor gunstige deals. Op is Op !

Kan je niet wachten op de Werelddeal Weken, kijk dan bij Skyscanner voor goedkope vliegtickets boeken naar alle delen van de wereld en dichtbij!

Wil je weten wanneer de KLM Werelddeal Weken beginnen? Schrijf je in voor onze mailing en je weet het als een van de eerste!
[mc4wp_form id=”10288″]

Hoe lang duren de KLM Werelddeal Weken?

De KLM Werelddeal weken duren meestal ongeveer een kleine 2 weken. Aan het begin van de actieperiode heb je natuurlijk veel meer keuze aan bestemmingen en goedkope vliegtickets dan aan het einde van de actieperiode.

Vliegticket boeken tijdens de KLM Werelddeal weken
Genieten van het uitzicht bij helder weer! / Foto: Unsplash

Naar welke bestemmingen kan ik dan vliegen?

De bestemmingen waar je heen kan vliegen met korting worden pas bekend gemaakt als de Werelddeal Weken starten. We weten uit ervaring dat je bijna altijd wel goedkope vliegtickets kan boeken naar alle delen van de wereld, ook Europa. En uiteraard dan wel waar de KLM zelf op vliegt of eventueel met een partner van KLM. Een goedkoop vliegticket naar de Bora Bora eilanden zit er dus helaas niet in … 😉

Naar welke bestemmingen kan ik dan vrijwel zeker een vliegticket boeken?

Dat hangt vooral af hoeveel vliegtickets er al naar zo’n bestemming verkocht zijn. Ook de prijs is daarvan afhankelijk, maar vrijwel zeker kun je goedkope vliegtickets boeken naar:

Brooklyn bridge in New York
Boek je vliegticket naar New York tijdens de KLM Werelddeal Weken / Foto: Unsplash

Tips voor als je een KLM vliegticket boekt

Als je van plan bent een reis te maken en een vliegticket te boeken tijdens de KLM Werelddeal weken, lees dan de volgende tips:

  • Bepaal van tevoren met je reisgenoten een aantal data waarop je kan vertrekken. Vliegticketprijzen kunnen namelijk per vertrekdag variëren
  • Maak je een citytrip naar Barcelona bijvoorbeeld? Check dan ook vertrekken op donderdag en terug op zondagochtend, of vertrekken op woensdagochtend en zaterdagavond terug. Dan heb je vaak een nog voordelige prijs als dat je vrijdag heen vliegt en maandag terug
  • Als jij de vliegtickets boekt, vraag je reisgenoten van tevoren naar belangrijke data, zoals de namen zoals deze in het paspoort staan en de geboortedata. Dan kun je in 1 keer de boeking maken!
  • Als je er direct een hotel bij boekt profiteer je vaak ook nog van een voordelige pakketprijs!
Vliegtuig landt bij strand Sint Maarten
Foto Angelique Zwanenburg

Let op het volgende bij het boeken van een KLM vliegticket

Voordat je razendsnel je vliegticket gaat boeken tijdens de KLM Werelddeal weken omdat je een fantastische prijs ziet, let op het volgende:

  • Zorg ervoor dat je exact de juiste namen van je reisgenoten intypt. Verkeerd ingevulde namen kan in het ergste geval betekenen dat je reisgenoot niet mee kan. Het wijzigen van een naam, ook al is het een typefout, neemt kosten met zich mee
  • De vliegtickets tijdens de KLM Werelddeal Weken zijn actietarieven. Omdat deze vliegtickets voordelig zijn gelden er ook strengere voorwaarden.
  • Deze voorwaarden zijn vaak dat je het vliegticket niet meer kosteloos kan wijzigen of annuleren.

Vliegticket geboekt? Ga je een lange vlucht maken? Dan hebben we tips voor je over slapen in het vliegtuig en inpaktips voor je koffer!

*

KLM heeft besloten om in 2022 een nieuwe naam te geven aan de actietarieven: KLM Real Deal Dagen

Boekingsperiode: 8 t/m 21 september 2022.
Reisperiode: 18 september 2022 t/m 31 maart 2023

Gelimiteerd aantal stoelen beschikbaar. Het vervoer van ruimbagage is niet bij de getoonde tarieven inbegrepen. Vanaf-prijzen op retourbasis, excl. € 10 boekingskosten (excl. eventuele creditcardtoeslag).

Foto header: KLM

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven