donderdag, 8 december, 2022
PARTNER NIEUWS

Kamperen in Noorwegen

De meeste kampeerders in Europa trekken voor hun vakantie naar de landen rondom de Middellandse zee. Ben jij iemand die het massatoerisme liever mijdt? En ben je gek op mooie ongerepte natuur? Dan is Noorwegen voor jou dé ultieme kampeerbestemming. Noorwegen kent (nog) geen massatoerisme. Hierdoor kun je in alle rust dit veelzijdige land ontdekken. En doordat er wel veel campings zijn, is het echt de perfecte kampeerbestemming.

Groot aanbod campings in Noorwegen

Noorwegen is vooralsnog niet zo heel bekend bij het grote publiek. Dit is fijn voor eenieder die graag in alle rust een land ontdekt. Maar doordat er geen massatoerisme is, verwacht je wellicht ook niet direct veel kampeerplekken. Maar niets is minder waar. Noorwegen is een land met een heel groot en bovendien gevarieerd aanbod campings. Vind je het leuk om op een camping te verblijven nabij een leuk stadje?

Camping aan een meer in Noorwegen

Ga je naar Oslo toe? Dit kun je allemaal gratis doen in Oslo.

Dat kan! Er zijn genoeg campings die gelegen zijn nabij levendige plekken. Zoek jij liever de rust op en waan je je graag alleen op de wereld? Ook dan zijn er genoeg mooie campings te vinden. Voor welke camping Noorwegen kies jij?

Campings nabij de hoofdstad

Ook als echte natuurliefhebber kun je af en toe de behoefte hebben aan een bruisende stad. Camping Oslo is in dat geval een uitkomst. Campings die nabij de hoofdstad zijn gelegen, bieden de perfecte balans tussen rust en drukte. Zo kun je gedurende de dag het stadsleven in Oslo proeven. Terwijl je in de avond de rust van de natuur weer opzoekt.

Kade met terrasjes in Oslo

Op de campings nabij de hoofdstad ervaar je dus het beste van twee werelden. Je kunt winkelen en cultuur snuiven in Oslo. En je kunt in alle rust slapen en ontwaken midden in de natuur. Een combinatie die veel mensen wel aanstaat. Klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Dan kun je met het grote aanbod campings nabij Oslo je hart ophalen.

Lees ook: 5 tips voor een magische vakantie in Lapland.

Oslo: een veelzijdige bruisende stad

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en hoofdsteden worden vaak met drukte geassocieerd. Maar wat is er in Oslo eigenlijk allemaal te beleven? Is het een stad met veel bezienswaardigheden of valt dit wel mee? Oslo is een stad waar voor eenieder wat te beleven valt. Wil je jouw garderobe graag vernieuwen? Dan zal je je ogen uitkijken in de grote lange winkelstraat genaamd Karl Johans Gate.

het koninklijk paleis in Oslo
Koninklijk paleis in Oslo

TIP: combineer Noorwegen met een weekendje Helsinki.

Hier vullen grote modeketens en kleine unieke boetiekjes het straatbeeld. Ben jij meer een cultuurliefhebber? Ook dan is Oslo voor jou een leuke stad. Er is hier namelijk genoeg cultuur en historie te vinden. Oslo en Noorwegen in het algemeen heeft voldoende te bieden voor iedereen.


Handig voor je reis:
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Boek een taxi vanaf je huisadres naar het vliegveld van vertrek


Duurzaam op reis:
Reis per trein naar je bestemming in het buitenland.
Check de prijzen en vertrektijden vanaf een station bij jou in de buurt.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Foto’s: Pixabay

De inhoud van dit ingezonden artikel is opgesteld door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.