TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
3 koffers op een rij

Partner nieuws

3 aandachtspunten bij het kopen van een koffer

De meeste mensen die op vakantie gaan pakken hun spullen in een koffer of een grote tas. Heb je nog geen koffer of tas, maar vlieg je binnenkort wel naar de zon? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te kopen.

Je ontdekt waarschijnlijk al snel dat het aanbod ontzettend groot is. Om het jou wat makkelijker te maken, zetten we hier 3 aandachtspunten bij het kopen van een koffer op een rijtje.

1. Afmetingen

Bij het kopen van een koffer raden wij je aan om rekening te houden met de afmetingen. Het is namelijk zonde als je achteraf ontdekt dat de koffer te klein is voor al jouw spullen. In dat geval moet je mogelijk nog een extra koffer kopen. Veel mensen vinden het lastig om in te schatten wat de juiste afmetingen voor een koffer zijn.

Een blauwe kofferset

Vliegen niet je favoriete ding? Dit zijn tips tegen vliegangst.

Twijfel je hier ook over en wil je voorkomen dat je een verkeerde koffer koopt? Kies dan voor een kofferset. Koffersets bestaan uit koffers met verschillende afmetingen. Hierdoor is de kans groot dat er altijd een geschikte koffer tussen zit.

2. Hard of zacht?

Heb je al voorzichtig gekeken naar koffers? Dan heb je mogelijk al wel ontdekt dat er verschil zit in het materiaal waarvan een koffer gemaakt is. zo kun je kiezen voor een harde koffer, maar ook voor een zachte. De meeste mensen baseren hun keuze op de uitstraling, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat harde en zachte koffers allebei hun eigen voor- en nadelen hebben.

Allerlei koffers op bagagekarren

Tip: reizen met alleen handbagage doe je zo!

Voordeel van een zachte koffer is bijvoorbeeld dat het materiaal nog iets uit kan rekken. Hierdoor kun je er mogelijk meer in kwijt dan je denkt. Omdat een harde koffer niet groter wordt, gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar een zachte koffer. Toch zitten hier ook nadelen aan. Zo kan een zachte koffer bijvoorbeeld openscheuren als hij langs iets scherps wordt gehaald.

Doordat je het materiaal in kunt drukken, beschermt een zachte koffer de inhoud bovendien niet goed. Neem je alleen kleren mee? Dan is dit geen probleem. Als je ook waardevolle spullen vervoert, kun je beter voor een harde koffer kiezen.

3. Tillen of rijden?

Een volgepakte koffer weegt vaak al snel zo’n 15 à 20 kilo. Hierdoor is het niet bepaald prettig als je hier grote afstanden mee moet overbruggen. Gelukkig heb je op de meeste luchthavens speciale karretjes om jouw bagage te vervoeren. Kies je voor een koffer met wieltjes?

Mensen met rolkoffers

Tip: 11x handige tips om je koffer in te pakken.

Dan is zo’n karretje overbodig. Je trekt de koffer dan simpelweg met je mee. Vaak kun je een handvat uittrekken, zodat je geen rare houding aan hoeft te nemen om de koffer met je mee te nemen. Let goed op het aantal wieltjes van een koffer. Sommige koffers hebben twee wieltjes, terwijl anderen er vier hebben.  


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Fotocredit header: Efraimstochter – Pixabay
Overige foto’s: Tony Prats – Pixabay

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven