maandag, 26 september, 2022

Zonder test op vakantie naar Turkije met gezondheidsverklaring

DEN HAAG – Turkije heeft de toegangsprocedure voor reizigers uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland, vergemakkelijkt. Door de snel groeiende vaccinatiegraad en de beheerste coronabesmettingen kan het land, volgens het Turkse Verkeersbureau, de toelatingseisen versoepelen.

Reizigers naar Turkije vullen online het ‘entry-from’ in en tonen bij aankomst in Turkije een geautoriseerde gezondheidsverklaring. Volledig gevaccineerde reizigers, die hun laatste vaccinatie minstens veertien dagen voor vertrek hebben gekregen, dienen niet langer een PCR-test te laten zien. Hetzelfde geldt voor reizigers met een medische verklaring waarin staat dat diegene in de afgelopen zes maanden is hersteld van een besmetting met het virus.

Strand in Antalya, Turkije/Foto: Unsplash

In alle andere situaties is een reis naar Turkije mogelijk met een negatieve PCR-testuitslag niet ouder dan 72 uur of een antigentest niet ouder dan 48 uur.

Het online entry form dient uiterlijk 72 uur voor vertrek online worden ingediend bij de Turkse overheid.

Fotocredit header: Unsplash

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.