zaterdag, 25 juni, 2022

Europees coronacertificaat ook geldig voor Turkije, Noord-Macedonië en Oekraïne

SCHIPHOL – Het Europees geldende digitale coronacertificaat van de Europese Unie kan sinds vorige week ook gebruikt worden door reizigers naar Oekraïne, Turkije en Noord-Macedonië. De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat deze landen nu ook de coronapas accepteren.

Daartegenover accepteert de EU ook de coronacertificaten van burgers uit Turkije, Noord-Macedonië en Oekraïne waarmee zij aan kunnen tonen dat ze volledig zijn gevaccineerd, hersteld van een besmetting of recent negatief zijn getest. Eerder erkenden ook Zwitserland, Vaticaanstad en San Marino de Europese coronabewijzen.

Kanoën in de Matkakloof ten westen van de Macedonische hoofdstad Skopje/Foto: Unsplash

Voor Turkije geldt ondanks de acceptatie van het coronabewijs code oranje, niet-noodzakelijke reizen worden dus nog steeds afgeraden. Voor Noord-Macedonië geldt code geel en ook voor een deel van Oekraïne is code geel van kracht. Voor de Oekraïense regio Donbass en de Krim geldt een negatief reisadvies.

Fotocredit header: Unsplash

Neem een abonnement op TripTalk magazine!

Abonneer je nu en ontvang 3x per jaar het dikke glossy magazine. Liever een los nummer? Dat kan ook!

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.