zaterdag, 18 september, 2021

5x leuk om te doen in Lissabon tijdens je trip

Vergeet Rome, Parijs of Barcelona, Lissabon is dé plek om even helemaal weg te dromen. Geniet van de overheelijkse snacks, de vele spots met mooi uitzicht en de vriendelijke en vooral lieve locals. Wij verzamelden onze favoriete dingen om te doen in Lissabon. Reis je mee?

Dit zijn de leukste dingen om te doen in Lissabon

Lissabon is een en al genieten. Eten, kunst, winkelen en zon. Perfect toch?

Tweedehands spullen scoren

Kleding, antiek, meubels, op de Feira de Ladra (dat Dievenmarkt betekent) zijn héél veel tweedehands spullen te koop. Hier kun je gemakkelijk een dag doorbrengen tussen alle kraampjes. In het midden van de markt staat een klein, maar fijn eettentje waar je een koude cola of – waarom ook niet – een wijntje kunt drinken. Extra fijn: door de lage prijzen is deze markt prima voor je portemonnee.

Geen zin om lopend (of eigenlijk klimmend) naar de markt te gaan? Met de Lisboa Card betaal je per dag een bedrag waarmee je de hele dag gratis met het openbaar vervoer op pad kunt. Just saying:-)

Doen in Lissabon
Ga op zoek naar snuisterijen op Feira de Ladra

Portugese crème brûlee eten

Een nieuw land leren kennen, betekent natuurlijk ook een nieuwe keuken ontdekken. In Portugal ontkom je niet aan Pastéis de Nata. Crème brûlée, maar dan met een rand van bladerdeeg en een flinke dosis kaneel erop. De lekkerste scoor je bij Pastéis de Belém waar ze al sinds 1837 worden gemaakt. Je zult even in de rij moeten staan, maar geloof ons: ze zijn het waard.

Ook leuk in Portugal, de Algarve. Lees hier wat je kunt doen in de Algarve.

Eten, eten, eten

In een prachtig oud gebouw in het zuiden van de stad is de Time Out Market te vinden. Deze overdekte foodhall is populair bij locals en heeft werkelijk alles waarvan je niet wist dat je het wilde eten. Sommige kraampjes hebben geen Engelstalig menu, maar dat maakt het des te leuker.

Doen in Lissabon
LX Factory tip: vergeet niet Boekenwinkel Ler Devagar te bezoeken.

Kunst kijken

LX Factory is niet alleen een plek met unieke winkels en restaurants, maar ook een gebied waar kunstenaars de vrije hand hebben gekregen. Denk: kleurrijke muurschilderingen, opvallende street art en grappige bouwwerken. Leuk om een middagje rond te struinen, iets te eten en stiekem met de heupen te swingen op muziek.

Zonnen op het strand

Ontsnappen aan de drukte van de stad doe je op het strand van Cascais, niet ver van Lissabon. Dit voormalige vissersdorp heeft een mooi, rustig centrum waar je doorheen kunt wandelen. Op het brede strand is het goed zonnen en heerlijk eten bij een van de vele restaurants aan de boulevard.

Met al deze dingen te doen in Lissabon, ga je je geen enkel moment vervelen. Veel plezier.

Ps: we hebben nog meer leuke lijstjes met tips voor Lissabon:

Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.