Als wij bij TripTalk ergens gek op zijn is het de oneindige zoektocht naar parels op vlooienmarkten. Oude boeken die bijna uit elkaar vallen, designer tassen en de meest onnodige hebbedingetjes gaan mee terug naar huis. We kunnen er uren zoet mee zijn. Daarom hebben wij de leukste vlooienmarkten in Europa voor je op een rij gezet. Zoeken maar.

De leukste vlooienmarkten in europa die je niet mag missen

Dit zijn de leukste vlooienmarkten in Europa. In Nederland, maar vooral ook over de grens (zo hebben we weer een reden om een tripje te plannen).

Lissabon

De leukste vlooienmarkt in Lissabon is met stip Feira de Ladra (dat Dievenmarkt betekent). Hier scoor je prachtige antieke meubels, oude platen van Portugese artiesten en tik je voor een paar euro leuke kleding op de kop. Je komt hier niet alleen voor het winkelen, maar ook voor de sfeer. Er wordt muziek gemaakt en wijn gedronken bij de toko. Dit allemaal maakt het allemaal maar leuker, net zoals de street art op de omliggende muren.

Athene

Elke zondag wordt in Athene het Avyssinias Square omgetoverd tot een waar vintage/antiek walhalla. Hier vind je velvet fauteuils, Griekse schilderijen en bijzondere zilveren sieraden. Uitgekeken? Loop door naar Flea Market Monastiráki en ontdek in de kleine zijstraatjes de leukste vintage winkeltjes en hidden koffiespots. Grote kans dat je met van alles leuks naar huis gaat.

Luik

Net over de grens bij Maastricht vind je op vrijdag de Luikse Markt. Of het nou regent of niet, dit is de plek om het weekend feestelijk te beginnen. Na de markt duik je namelijk zo de kroeg in. Op de markt staan zo’n honderdtal exposanten met bijzondere items. Van Afrikaanse maskers tot ouderwetse crossfietsen, strijkijzers en natuurlijk hebbedingetjes. Voor ieder wat wils, en zo niet kun je dus altijd nog naar de kroeg om daar iets te halen.

Let op: wees niet bang om te onderhandelen. De verkopers zijn hier op voorbereid.

Istanbul

Istanbul is een waar vintageparadijs. De leukste rommelmarkt is Feriköy Organik Pazar. Iedere zondag staan in de wijk Bomonti, vlak bij de oude bierfabriek, ruim tweehonderd kramen waar je kunt snuffelen. Van interieuritems tot camera’s en boeken. Je geluk kan niet op. Let op: wees niet bang om te onderhandelen. De verkopers zijn hier op voorbereid. Dus wie weet kun je jij je koopjes voor nog minder mee naar huis nemen.

Amsterdam

In Amsterdam vind je de grootste vlooienmarkt van Europa: de IJhallen. Je vindt er niet alleen erg veel vintage en tweedehands kleding, accessoires en schoenen. Je scoort er ook ouderwetse koffers, Franse boeken, oude biologie-posters en prachtige kroonluchters. Leuk: na al dat snuffelen kun je je trek stillen met heerlijke poffertjes van de kraam, of kun je naar een van de leuke hotspots die op de NDSM te vinden zijn.

Parijs

In Parijs is er elke dag een rommelmarkt waar je goede tweedehands items en vintage vondsten kunt scoren. De grootste vlooienmarkt is Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen. Op zaterdag, zondag en maandag kun je op de grens van het 17e en 18e arrondissement uren rondstruinen. De markt bestaat uit ongeveer 15 markten die verdeeld zijn over verschillende straten, pleinen en markthallen. Veel troepjes, maar ook veel leuks.

Berlijn

Op het RAW- Gelände vind je elke zondag de RAW Flohmarkt. Een markt op een voormalig industrieterrein, nu een cultureel complex dat na de val van de Muur tot stand is gekomen. Naast de rommelmarkt, vind je hier ook kunstgalerieën, gezellige barretjes en kantoren van lokale ondernemers. In de zomer kun je zelfs een duik nemen in het zwembad. Een alternatieve spot in Berlijn die niet overgeslagen mag worden.

Oslo

Oslo is dol op haar vlooienmarkten. De meeste worden dan ook drukbezocht. Wil je in alle rust kunnen neuzen? Bezoek de markten Birkelunden of Blå. Hier komen de meeste locals op af om koopjes en musthave items te scoren. In de buurt van deze markten vind je trouwens talloze leuke koffie- en lunchplekjes om je dagje uit mee compleet te maken.

Wat zijn jouw favoriete vlooienmarkten in Europa?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in