TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
het alhambra in granada bezoeken

Het Alhambra in Granada bezoeken: dit moet je weten!

Terwijl je loopt door de wijken van Granada is de kans groot dat je het Alhambra, een indrukwekkend middeleeuws paleis, ziet liggen op een hoger gelegen gedeelte van de stad. Het lijkt ver, maar vanuit het centrum loop je er in zo’n 25 minuten heen. Lees hier alles wat je moet weten voordat je het Alhambra in Granada gaat bezoeken.

Wat is het Alhambra in Granada?

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort met prachtige tuinen en heeft een oppervlakte van 140.000 m2. Verschillende culturen komen hier samen en zijn te bewonderen tijdens een wandeling door de kamers van het paleis, de tuinen en omgeving. De combinatie van culturen en stijlen is ontstaan doordat dit paleis eerst werd bewoond door de Moorse heersers van het koninkrijk Granada, en later door Karel V, die een gedeelte heeft laten verbouwen.

generalife alhambra granada bezoeken

Leuk in Spanje: een stedentrip naar Madrid of wat dacht je van het mooie Sevilla?

Wat te zien en doen bij het Alhambra?

Wanneer je naar het Alhambra gaat zijn er 4 plekken te bezoeken. Alcazaba, Nasridpaleis, Partal en Generalife. De tijd op je ticket is de tijd waarop je naar het Nasridplaleis moet gaan. Kijk hier dus goed naar! De andere plekken kun je al eventueel eerder heen.

Nasridpaleis

Bij het Nasridpaleis word je meegenomen naar de Islamitische invloeden van het Alhambra. Je loopt hier door verschillende kamers en binnenplaatsen met de prachtigste kleuren en patronen. De mozaïeken zie je door het hele paleis terugkeren. Om het halfuur laten ze hier een groep mensen binnen. Extra fijn, want hierdoor is een bezoek aan het paleis niet te druk.

alhambra granada wat te doen tips
nasridpaleis alhambra granada bezoeken

Zie hier een overzicht van leuke steden in Spanje.
Lees ook: dit kun je allemaal doen in Salamanca.

Alcazaba

De Alcazaba was de residentie van de koninklijke garde die gingen over de veiligheid van het Alhambra en de stad. Vanaf hier heb je namelijk goed zicht over de rest van Granada, en heb je een goed overzicht over eventuele indringers. Klim tijdens je bezoek aan de Alcazaba ook de uitzichttoren op.

alcazaba alhambra granada

Vanaf hier geniet je niet alleen van het uitzicht over Granada maar ook van het uitzicht op de omgeving. Je ziet de Sierra Nevada en verschillende dorpen liggen. Wanneer je weer afdaalt van de toren loop je via een prachtige tuin terug richting het beginpunt van je bezoek aan het Alhambra.

alhambra tuinen wat te doen granada

Dit zijn de 7 wereldwonderen om op je bucketlist te zetten.

Partal

Nadat je in het Nasridpaleis bent geweest kom je vanzelf bij de tuinen van de Partal. De Partal is een mooie constructie met 5 bogen, omringd door water en veel groen. Vanaf hier kijk je mooi uit op de grottenwijk Sacromonte. Een wandeling door deze grottenwijk is iets wat je zeker moet doen in Granada! Door de tuinen van de Partal loop je rustig richting Generalife, waar nog meer mooie tuinen en uitzichten op je staan te wachten.

partal tuinen Alhambra

Generalife

Wanneer de koningen van Granada even weg wilden van het Alhambra, gingen ze richting Generalife, een mooi wit gebouw omringd met kleurrijke tuinen en fonteinen. Een van de plekken die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan het Alhambra.

wat te doen in Granada Spanje

Vergeleken met het Nasridpaleis is de Generalife wat rustiger qua decoratie. Het is dan ook meer een plek waar je tot rust komt. Iets wat je tijdens je bezoek ook merkt. Het geluid van de fonteinen, mooie uitzichten en het vele groen laten je even relaxen. Een fijne plek om door rond te struinen.

uitzicht generalife

Ook leuk: een vakantie naar Mallorca.

Hoe kom je bij Alhambra in Granada?

Vanuit het centrum van Granada loop je in zo’n 25 minuten naar het Alhambra. Het lijkt misschien ver, maar in Granada is het meeste gewoon lopend te doen. Mocht je niet te voet willen gaan, dan is het ook mogelijk om met een bus of auto te gaan. Met de auto moet je de ringweg van Granada nemen, in de richting van Motril (zuiden) en de borden volgen in de richting van het Alhambra (Ronda Sur). Deze route brengt je naar de parkeerplaats.

De buslijnen die naar het Alhambra rijden zijn:

 • C30: Alhambra-Centro (Plaza Isabel la Católica).
 • C32: Alhambra-Albaicín.
 • C35: Cementerio-Barranco del Abogado-Centro.
tuinen Alhambra
partal

Toegangstijden en tickets voor het Alhambra in Granada

Toegangstijden voor het Alhambra

Dagtijden:

 • Van 15 oktober tot 31 maart, maandag tot zondag 8:30 – 18:00 uur
 • Van 1 april tot 14 oktober, maandag tot zondag: 8:30 – 20:00 uur

Avondtour tijden:

 • Van 15 oktober tot 31 maart, vrijdag en zaterdag: 20:00 – 21:30 uur
 • Van 1 april tot 14 oktober, dinsdag tot zaterdag: 22:00 – 23:30 uur

Voor extra informatie over de openingstijden van het Alhambra neem je een kijkje op deze pagina.

We hebben ook tips voor dingen om te doen in Catalonië.

Tickets voor het Alhambra

 • Compleet bezoek: 14 euro
 • Tuinen, Generalife en Alcazaba: 7 euro
 • Nachtbezoek aan het Nasridpaleis: 8 euro
 • Nachtbezoek aan de tuinen en Generalife: 5 euro

Voor kinderen tot en met 11 jaar is het Alhambra in Granada gratis te bezoeken, máár ze hebben wel een ticket nodig die gekoppeld is aan een volwassene.

Op de website van het Alhambra in Granada vind je nog meer informatie over de soorten kaartjes en prijzen, én de uitzonderingen op de prijzen.

generalife granada

Boek je tickets alvast online want het kan, vooral in de drukke toeristische periodes, snel uitverkocht zijn. Er zit een limiet op de hoeveelheid tickets die ze mogen verkopen per dag. En nogmaals: de tijd die op je ticket staat is de tijd waarop je het Nasridpaleis mag bezoeken.

Lees hier onze tips voor een stedentrip naar Barcelona of bezoek deze romantische Spaanse dorpjes.

Vind vast kaartjes en tours voor het Alhambra in Granada:

Wanneer kun je het beste Alhambra in Granada bezoeken?

In de weekenden en vakantieperiodes is het extra druk bij het Alhambra. Heb je de mogelijkheid om buiten deze tijden die kant op de gaan, dan is de kans op een rustig bezoek groter! Daarnaast is het in de vroege ochtend ook rustiger dan in de middag. Dus is het voor jou geen probleem om rond 9 of 10 al daar te zijn, boek dan je tickets voor de ochtend. Ook niet verkeerd: in de ochtend is het qua temperatuur ook wat lekkerder, vooral als je in de zomerperiode die kant op gaat.


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk:

En, staat een bezoek aan het Alhambra in Granada op jouw bucketlist?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven