TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
welke soorten reisverzekering

Partner nieuws

Welke soorten reisverzekeringen zijn er?

Omdat een vakantie vaak al duur genoeg is, zit je niet te wachten op onverwachte kosten. Als je niet goed verzekerd op reis gaat, kun je hier wel mee te maken krijgen. Wie geen reisverzekering afsluit, draait zelf op voor kosten voor het verhelpen van schade of hulpverlening. Tijdens een vakantie kan jouw bagage gestolen worden en kun je betrokken raken bij een ongeval. Reden genoeg om een reisverzekering af te sluiten voordat je vertrekt. Wie op zoek gaat naar zo’n verzekering, ontdekt snel genoeg dat er meerdere mogelijkheden zijn. Om jou goed voor te bereiden, vertellen we je hier welke soorten reisverzekeringen er zijn.

Doorlopende reisverzekering

Wie een reisverzekering af wil sluiten, kan voor een doorlopende reisverzekering kiezen. Zoals de naam je mogelijk al doet vermoeden, is dit een verzekering die het hele jaar doorloopt. Wie deze verzekering afsluit, is standaard verzekerd voor de volgende zaken:

  • – Dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland. 
  • – Trips in Nederland met een geboekte overnachting. 
  • – Terugreis als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt. 
  • – Terugreis als je zaakwaarnemer of oppas ernstig ziek wordt of overlijdt. 
  • – Kosten van vervoer na een ongeval of overlijden.

De basisdekking van een doorlopende reisverzekering kun je aanvullen met één of meerdere modules. Zo kun je bij veel verzekeraars kiezen voor modules als Bagage, Annulering, Geneeskundige kosten, Pechhulp en vervangend vervoer, Winter- en onderwatersport en zakenreizen. Dit betekent dat je jouw doorlopende reisverzekering dus grotendeels zelf samenstelt. 

Kaart met camera en andere reisbenodigdheden
(c) Unsplash – Annie Spratt

Kortlopende reisverzekering

Ga je eigenlijk maar één keer per jaar op vakantie? Dan vind je het misschien zonde om hier een doorlopende reisverzekering voor af te sluiten. Logisch, want je betaalt dan maandelijks premie. In dat geval biedt een kortlopende reisverzekering uitkomst. Doordat deze verzekering een vaste ingangsdatum en einddatum heeft, kun je er precies jouw vakantie mee verzekeren. In tegenstelling tot een doorlopende reisverzekering betaal je hier niet iedere maand premie voor. De kosten tik je namelijk in één keer af op het moment dat je de verzekering afsluit. Ondanks dat het hier om een andere reisverzekering gaat, zit er geen verschil in de dekking.

Boek een leuke stedentrip met de trein in Europa.

Wat kost een reisverzekering?

Voordat je een reisverzekering afsluit, wil je ongetwijfeld weten wat je hiervoor betaalt. Dit is op voorhand alleen niet precies te zeggen. De hoogte van de premie hangt namelijk af van de keuzes die je maak. Wie voor de basisdekking met een aanvullende module kiest, betaalt minder dan iemand die de basisdekking aanvult met meerdere modules. Daarnaast hangt de premie ook af van andere keuzes die je maakt, zoals het soort reisverzekering dat je afsluit en het dekkingsgebied dat je kiest.

geld besparen op reis
(c) Unsplash – OhTilly

Omdat de prijs van een reisverzekering nogal kan verschillen, raden wij je niet aan over één nacht ijs te gaan bij een reisverzekering afsluiten. In dat geval betaal je mogelijk onnodig veel voor de verzekering. Wil je dit voorkomen? Vergelijk reisverzekeringen dan altijd met elkaar. Hier kun je het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Dankzij zo’n site heb je binnen de kortste keren de goedkoopste en beste reisverzekering gevonden.

Lees deze tips voor het inpakken van je koffer.


Dit vind je misschien ook leuk:

Fotocredits headerafbeelding: Unsplash – Briana Tozour

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven