TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Mensen op bankje en fietsen

Partner nieuws

Welke reisverzekering past bij jou?

Ondanks dat een reisverzekering niet verplicht is, sluiten veel Nederlanders deze verzekering wel af. Niet gek, want hiermee ben je verzekerd voor schade die je tijdens je reis of vakantie oploopt. Heb je nog geen reisverzekering afgesloten, maar ga je binnenkort wel op vakantie of staat er een verre reis op de planning?

Dan raden wij je aan deze verzekering alsnog af te sluiten. Ga hierbij niet over één nacht ijs, want reisverzekeringen verschillen behoorlijk van elkaar. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, helpen wij je in dit blog de reisverzekering te vinden die het beste bij je past.

Veilig met de fiets op pad met een reisverzekering
Foto: Pexels – Pixabay

Kortlopend of doorlopend?

Als je voor het eerst een reisverzekering afsluit, denk je misschien dat alle reisverzekeringen hetzelfde zijn. Ondanks dat ze veel op elkaar lijken, zijn er vaak (grote) verschillen. Zo kun je kiezen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Wil je slechts één reis of vakantie verzekeren? Dan is een kortlopende reisverzekering de juiste keuze. Bij het afsluiten van zo’n verzekering kies je zelf de begin- en einddatum.

Dit hoeft bij een doorlopende reisverzekering niet. Deze verzekering loopt namelijk het hele jaar door. Met een reisverzekering verzeker je overigens niet alleen reizen en vakanties, maar ook weekendjes weg en onverwachte tripjes.

Check ook de voorwaarden van je zorgverzekering in combinatie met de dekking van een reisverzekering.

Dekking

De standaarddekking van veel reisverzekeringen komt in grote lijnen overeen. Wanneer je enkel voor deze dekking kiest, ben je bijvoorbeeld verzekerd voor calamiteiten. Maak je bijvoorbeeld extra kosten doordat je eerder terug moet naar huis? Of kun je door omstandigheden niet verder reizen? Dan valt dit binnen de standaarddekking van een reisverzekering. Daarnaast ben je vaak standaard verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade aan een vakantieverblijf. Hier zit bij de meeste verzekeraars overigens wel een maximumbedrag aan vast.

Tropisch eiland met een typisch bootje
Foto: Julius Silver – Pixabay

Het gebeurt maar zelden dat mensen enkel de standaarddekking afsluiten. Vaak wordt deze dekking uitgebreid met één of meerdere aanvullende modules. Ga je op wintersport en wil je ook tijdens deze actieve vakantie goed verzekerd zijn? Breid jouw reisverzekering dan uit met de aanvullende module Wintersport. Daarnaast kun je ook een aanvullende annuleringsverzekering afsluiten.

Skipiste en skilift in Canada
Foto: Ebowalker – Pixabay

Gaat je reis onverwacht niet door of moet je eerder naar huis? Dan krijg je vaak de hele reissom terug als je jouw reisverzekering uitbreidt met de aanvullende module Annulering. Andere zaken waar jij je aanvullend voor kunt verzekeren zijn: bagage, vervoer en verblijf, medische kosten en personenschade. Denk goed na welke modules jij het beste kunt gebruiken, want je betaalt een hogere premie als je jouw reisverzekering uitbreidt.

Tips voor wintersport: kijk eens naar de leukste skigebieden in Canada of wintersport in Valle d’Aosta in Italië.

Dekkingsgebied

Om te bepalen welke reisverzekering het beste bij je past, raden wij je ook aan naar het dekkingsgebied te kijken. Niet elke reisverzekering is namelijk van toepassing op ieder gebied. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit de dekkingsgebieden Europa en Wereld. Ga je niet buiten Europa op reis of vakantie? Dan heb je voldoende aan de dekking Europa.

Mensen wachtend op een trein op het station
Foto: songping wang – Pixabay

Schade die je tijdens een reis of vakantie binnen dit werelddeel oploopt, wordt dan vergoed. Als je van plan bent om buiten dit werelddeel op reis of vakantie te gaan, kun je beter voor de dekking Wereld kiezen. Je bent dan overal ter wereld goed verzekerd.

Leuk om het hele jaar te doen: een vakantie naar Gran Canaria of een vakantie naar Tenerife. Liever verder weg? Kijk dan eens naar een vakantie op Curaçao of Bonaire!

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: Piet van de Wiel – Pixabay

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven