TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
De locall laat je Nepal zien

Virtueel op reis naar Nepal

Zou je graag Nepal virtueel willen bezoeken? Die mogelijkheid heb je nu! Een groot voordeel is dat je toch door Nepal kan reizen en je helpt daarmee direct de lokale bevolking!

Virtuele reis door Nepal met een lokale gids

Voor reizigers die graag Nepal willen bezoeken is er nu de mogelijkheid om ook virtueel op reis te gaan naar dit Aziatische land. Via het internetplatform ‘MyNepal.online’ kunnen reizigers vanuit huis onder begeleiding van een lokale gids tijdens een live virtuele tour het land ontdekken. De tours genereren daarmee direct inkomen voor Nepalezen die door COVID 19 hun baan in het toerisme zijn kwijtgeraakt.

Nepalese dame voor een tempel

Waarom je een virtuele reis door Nepal zou moeten maken

Het uitbreken van COVID-19 heeft grote gevolgen voor iedereen die wereldwijd in het toerisme werkt. Nepal bevindt zich sinds eind maart in nationale en lokale lockdowns. Dit heeft grote gevolgen voor de lokale bevolking en de ruim 1,3 miljoen Nepalezen die werkzaam zijn in het toerisme. Geen werk, betekent geen inkomen. Het is te verwachten dat het nog maanden gaat duren, voordat het toerisme in Nepal weer op gang komt.

typische vlaggen in Nepal met de bergen op de achtergrond
Foto: Sanjay Hona – Unsplash

Sonja Rusticus van Bardia Homestay in Nepal en Helmich Riezebos van reisorganisatie travel Nepal in Groningen hebben samen het non-profit platform MyNepal.online opgezet. Met als belangrijkste doel om de Nepalezen die werkzaam zijn in het toerisme te ondersteunen, in ruil voor een virtuele kennismaking met Nepal.

Bekijk alvast onderstaande video van Nepal

Als we straks weer kunnen reizen, denk dan aan duurzaam reizen.
Kijk bijvoorbeeld eens naar een duurzame reis naar Thailand.

Welke virtuele tours kan je maken?

Via het non-profit platform MyNepal.online bieden hosts (lokale experts) hun virtuele tours en workshops aan. Op dit moment kun je samen met een host wandelen door de middeleeuwse straten van de koningsstad Bhaktapur en het nog onbekende handelsstadje Tansen. Daarnaast kun je kennismaken met de Nepalese manier van leven op het platteland en leer je over de tijgers en andere fauna en flora in Bardia Nationaal Park.

Tijdens een kookworkshop ‘dal bhat’ leer je het nationale gerecht van Nepal bereiden. De ervaringen van de deelnemers zijn zeer positief. “Het voelde alsof ik in Nepal was”, is een veel gehoorde terugkoppeling van de deelnemers.

De kok in Nepal laat je zien hoe je een lekkere maaltijdmaakt

Impact van MyNepal.online

Naast het genereren van inkomen voor familie is het voor de lokale hosts ook belangrijk om hun kennis en passie te blijven delen. En vaardigheden te onderhouden plus nieuwe (online) vaardigheden te ontwikkelen. Het grootste deel van de opbrengst van de tickets gaat rechtstreeks naar de host. Een vijfde deel van de opbrengst gaat naar de community. Denk bijvoorbeeld aan een chauffeur of kamermeisje, die geen mogelijkheid hebben om een virtuele tour te organiseren. Het platform wil ook hen ondersteunen.

Straatbeeld in Bhaktapur
Winkelstraatje in Bhaktapur / Foto: Jonny James – Unsplash

Virtueel reizen is zowel in deze tijd van corona, als ook in de toekomst een nieuwe manier van reizen. Help je mee?
Je kunt al een tour of workshop boeken vanaf 10 euro per persoon via www.mynepal.online.

Houd je van avontuur? Check dan eens de reizen van Elske, zij ging fietsend door Thailand, India en Maleisië.

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven