TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
op reis met karin bloemen

Op reis met… Karin Bloemen

Wat reizen betreft kent Karin Bloemen geen grenzen. Hoewel ze zichzelf geen avontuurlijke reiziger vindt, heeft ze toch flink wat stoere vakanties achter de rug. Cilly Dartell in gesprek met de theaterdiva: “Ik dacht altijd: als je oud bent, dan ga je reizen. Maar ik moet het juist nu doen, nu ik nog wat durf.”

Wat voor reiziger ben je?

“Ik wil altijd iets doen wat ik nog nooit heb gedaan. Zo heb ik in Nieuw-Zeeland honderd meter geabseild in een grot. Ik was de zwaarste, dus ging ik ook het snelst en dat was uiteindelijk niet zo leuk. Ik was bont en blauw. Tijdens die reis hebben we ook nog geraft. Dat was niet bepaald voorzichtig in een bootje dobberen, het ging keihard.”

Waarom doe je dat?

“Leuk voor de kinderen. Vroeger dacht ik: je gaat reizen als je oud bent, maar ik realiseerde me al snel dat je het juist moet doen als je jong bent. Dan durf je nog wat. Dan kun je nog paardrijden in Turkije. Of wildwatervaren in Nieuw-Zeeland. Afdalen in grotten, helikoptervluchten maken boven de Grand Canyon en diepzeeduiken op de Malediven. Of de stilte ervaren in het prachtige IJsland. Ik heb het allemaal gedaan. Oh, en ik heb in Oostenrijk ook geparaglided. Weet je, het is te leuk om niet te doen.”

op reis met Karin Bloemen

Wat was de vakantie-bestemming in je jeugd?

“Sommige mensen gingen inderdaad met hun ouders op vakantie, maar ik niet. Ik werkte in de zomer altijd bij ons in de winkel. Mijn eerste echte vakantie was in Ommen, Overijssel. Mijn moeder was net van mijn stiefvader gescheiden en had een caravan gehuurd op een totaal uitgeleefde camping. De camper stonk en ik moest voor het eerst van mijn leven met een wc-rolletje naar een toilet. Daar zat ik dan, met mijn zorgvuldig uitgezochte leuke rokjes en sandaaltjes met een enig hakje. Dat was niet echt een goeie combi.”

Wat was je meest indrukwekkende reis?

“Als ik moet kiezen dan is het mijn trip naar Moskou. Voordat de muur viel ben ik voor de VARA in een Cadillac convertible via Berlijn en Minsk naar Moskou gereisd. De omstandigheden waren nog echt slecht: gaten in het wegdek en slechte verlichting. Ik vond het doodeng. De politie was corrupt en niemand sprak een woord Engels. De mensen waren gewoon een beetje gek. Toen ik moest tanken vroegen ze: “In Rubia or Dollarie?”. Ik had dollars en werd naar een achteraftankstation geleid waar ik voor tien dollar een volle tank kreeg. In het Metropole Hotel naast het Rode Plein bestelde ik biefstuk. Voor die werd opgediend, gingen eerst alle gordijnen dicht. Niemand mocht zien dat er biefstuk en wijn geserveerd werd, heel bizar. Er is tijdens die reis nog tweeduizend dollar van mij gestolen. Ik had cash geld bij me, veilig opgeborgen onder in een kast. Terwijl ik onder de douche stond, hoorde ik de deur opengaan. Of ik nog was had? “No, thank you”, riep ik nog en daarna was het geld weg. Achteraf zie je dan in je fantasie een Russische familie helemaal blij zijn, omdat er opeens zoveel geld is, waar ze normaal alleen maar van kunnen dromen.”

Lees ook het interview met Milene & Yuri, zij maken een roadtrip voor Centraal-Azië.

Wat was je slechtste reiservaring?

“Een kampeervakantie met een vriendje in voormalig Joegoslavië. We lagen in een tentje en midden in de nacht werd ik wakker van een hele grote hand die naast mijn lichaam aan het tasten was naar mij of iets waardevols. Vervolgens hoorde ik wegrennende voetstappen in de natte prut. Ik voelde me zo onveilig in dat tentje, dat wilde ik nooit meer.

Pas nadat ik mijn man Marnix had ontmoet, leerde ik echt wat kamperen was: je tentje opzetten op een mooie plek in Oostenrijk of Zwitserland, genieten van de berglucht en wandelingen maken langs meertjes. We zijn ooit met onze dochters gaan kamperen in Engeland, waar het aan een stuk door regende. Bij een reisagent zagen we de aanbieding: ‘Fly to Menorca for only 800 pound’. We hebben meteen de tent dichtgeritst en zijn naar Menorca gevlogen, waar we een week heerlijk van de zon hebben genoten. Eenmaal terug in Engeland hebben we de campingeigenaar gevraagd of we de tent konden laten staan en er vervolgens een bordje ‘for sale’ op gezet.”

karin bloemen vakantie

Wil je ook naar Zwitserland? Lees onze tips voor een stedentrip naar Zürich.

Welke stad is bij jou favoriet?

“Ik heb drie maanden in New York gestudeerd en vind dat ieder mens minstens een keer in zijn leven naar die stad moet gaan.”

Wat moet je daar zeker zien en doen?

“Gewoon lopen door Chinatown, door Soho en de kunstbuurt. Of door Little Italy, je hoeft niks te kopen. Ja, misschien een keertje een cherry cheesecake ergens in Greenwich Village. Of even de Empire State Building op. Al is het maar om te ervaren hoe hoog die wolkenkrabber is. Je moet die stad gewoon voelen. New York is echt te gek.”

Wat wordt je volgende reis?

“We gaan naar een prachtig huis op een heuvel in de buurt van Rome. Het wordt een vakantie-vakantie. Een huis met een zwembad en verder helemaal niemand, met heel veel privacy. Daar word ik helemaal gelukkig van.”

Dit artikel is verschenen in de derde editie van TripTalk Magazine. Word jaarabonnee.

Dit interview is tot stand gekomen in samenwerking met Cilly Dartel en exclusief voor TripTalk Magazine.

Fotocredit header: DagnyWalter via Pixabay

Deel dit blog ↓

TripTalk Magazine neemt je mee naar bereikbare en betaalbare bestemmingen! Onze vaste reporters geven inspirerende en persoonlijke tips.

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven