zondag, 2 oktober, 2022

Vakantie naar Engeland na de Brexit

VisitBritain, het Brits toeristenbureau, verzekert bezoekers uit de EU dat reizen naar het Verenigd Koninkrijk dit jaar niet wijzigt en stelt hiermee bezoekers gerust als het land op 31 januari 2020 de EU verlaat.

Kan ik nog met de identiteitskaart naar Engeland na de Brexit?

Meer dan tweederde van de bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk komt uit Europa en VisitBritain laat weten dat reizen voor EU-bezoekers in 2020 niet verandert. Vluchten, veerboten, busdiensten en treinen blijven volgens de normale dienstregeling opereren en de documenten die EU-burgers nodig hebben om voor een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, veranderen pas in 2021.

Bootjes in een rivier in Engeland

EU-burgers kunnen nog steeds met ID-kaarten reizen, gebruik maken van hun European Health Verzekeringskaart (EHIC’s) en het land blijven bezoeken voor vakanties of een kort verblijf zonder dat daar een visum voor nodig is. Reizigers die in het bezit zijn van een elektronisch paspoort kunnen tijdens hun reis gebruik blijven maken van de e-gates voor snelle en eenvoudige toegang tot het VK.

Wat verandert er dit jaar aan reizen naar Engeland?

VisitBritain Director Europe, Robin Johnson zegt hierover:
“Europa is en blijft een ontzettend belangrijke markt voor het Verenigd Koninkrijk. De toeristische industrie verwelkomt elk jaar ongeveer 27 miljoen Europese bezoekers.

Weekendje naar Londen? Lees dan onze 8 tips voor shoppen in Londen of
8 tips voor vintage shoppen in Londen.

“We kunnen bezoekers uit Europa geruststellen. Er verandert dit jaar niets aan het reizen naar het Verenigd Koninkrijk, bezoekers kunnen zonder zorgen hun reis boeken. Tijdens hun bezoek wacht ze een warm welkom en met onze prachtige landschappen, wereldberoemde cultuur, rijke erfgoed en bruisende steden is het altijd een goed moment om het land te bezoeken.

vintage shoppen in londen

“We zijn gesterkt door de positieve reacties die we afgelopen jaar ontvingen op onze campagne om Europeanen gerust te stellen en een warm welkom te garanderen in Groot-Brittannië. We zijn er van overtuigd dat bezoekers Groot-Brittannië als een topbestemming zullen blijven zien. Met onze hotels, winkels en bezoekersattracties, die dit jaar een aantrekkelijke prijs bieden, is het nu een goed moment om een reis naar Groot-Brittannië te boeken. ”

Reizigers willen ook na de Brexit naar Engeland reizen

Onderzoek van VisitBritain toont aan dat voor de meeste potentiële bezoekers uit Europa het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU geen invloed heeft op hun beslissing om een vakantie naar Groot-Brittannië te boeken. De bestemming wordt nog steeds gezien als een gastvrije bestemming.

Bezoek ook andere steden dan Londen. Lees onze 5 tips voor steden in Engeland om te bezoeken

VisitBritain werkte de afgelopen maanden samen met toeristische partners in heel Europa om een boodschap van geruststelling over te brengen en bezoekers duidelijk te maken dat ze ook na het vertrek uit de EU, ongeacht de omstandigheden, nog steeds naar het Verenigd Koninkrijk kunnen reizen.

Shoppen in Londen

Het nationale bureau voor toerisme plant dit voorjaar een grote Europese campagne om de fantastische ervaringen die uniek zijn voor Groot-Brittannië te promoten door middel van verhalen van de mensen en plaatsen die het moderne Groot-Brittannië tot een spannende, levendige en gastvrije bestemming maken. De campagne zal lopen in Frankrijk en Duitsland, twee van de grootste markten voor inkomend toerisme, maar ook in Italië, Nederland, Scandinavië en Spanje.


Wat is de Brexit?

De Brexit is het uitstappen van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Meer informatie over de Brexit kun je lezen op Wikipedia.

Is er sprake van het Verenigd Koninkrijk, Groot-Brittannië of Engeland?

Dit is wellicht verwarrend. Engeland ligt in (op) Groot-Brittannië en Groot-Brittannië is weer onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.

Uit welke landen bestaat Groot-Brittannië?

Groot Brittannië bestaat uit de volgende landen: Engeland, Schotland en Wales, deze landen liggen op het eiland Groot-Brittannië.

Uit welke landen bestaat het Verenigd Koninkrijk?

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Noord-Ierland en de landen op Groot-Brittannië, dus Engeland, Schotland en Wales.

Wanneer veranderen de regels?

Dit jaar verandert er voorlopig niets ten aanzien van reizen. In 2021 veranderen de regels wel. Waarschijnlijk kun je dan niet meer met een identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Fotocredit header : Charles Postiaux – Unsplash

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.