donderdag, 6 oktober, 2022

TUI: weer op vakantie naar Curaçao, Aruba en Bonaire

Steeds meer vakantiebestemmingen gaan weer open voor toeristen. De meeste verre bestemmingen houden de grenzen nog gesloten, maar het Caraïbische deel van Nederlandse Koninkrijk verwelkomt weer Nederlandse vakantiegangers vanaf 1 juli. TUI start daarom haar vakanties weer op en zal op 2 juli weer van Amsterdam naar Curaçao vliegen. Bonaire volgt op 9 juli en Aruba op 11 juli.

Curaçao, Bonaire en Aruba zijn zeer geliefde bestemmingen voor ons als reiziger, daar komen we graag! TUI is dan ook zeer verheugd dat de grenzen weer open gaan in juli en er weer reizigers heen kunnen. Curaçao wordt als eerste aangevlogen, vanaf 2 juli, in een frequentie van drie maal per week. Bonaire wordt daar aan toegevoegd vanaf 9 juli met één vlucht per week en op Aruba zal vanaf 11 juli twee maal per week gevlogen worden.

Strand bij Curaçao

Boek je vakantie naar Curaçao, Aruba, Bonaire of bekijk andere lastminutes van TUI.

Veilig vliegen en verblijven in de accommodaties

De eilanden zijn er klaar voor, de accommodaties hebben maatregelen getroffen om een veilig verblijf te garanderen. Curaçao, Aruba en Bonaire hebben nauwelijks coronabesmettingen gekend en willen dat ook graag zo houden. Reizigers kunnen zich vrij bewegen, maar moeten wel rekening houden met lokale regels, zoals dat ook in Nederland het geval is. De ‘social distancing’ blijft van toepassing en dat betekent dat er twee meter afstand gehouden moet worden. Er zijn heldere protocollen en maatregelen beschreven die de veiligheid van de eilanders én de gasten waarborgen. 

Tips voor je verblijf op Curacao, van 7x eten op leuke plekken tot 5x leuke actieve dingen om te doen en zie deze tips voor stranden op Curaçao. Check onze tips voor Bonaire.

Tijdens de vlucht

Tijdens de vlucht gelden alle veiligheidsmaatregelen zoals die door internationale luchtvaartinstanties en het RIVM zijn goedgekeurd. Dat betekent onder andere dat er gedurende de vlucht een mondkapje gedragen moet worden.

brass boer bonaire
Genieten op Bonaire / Fotocredit: Brass boer via Facebook

Zie ook onze tips voor best beoordeelde hotels op Curaçao.

Belangrijk

Omdat de lokale autoriteiten en bewoners de eilanden coronavrij willen houden, is een verplichting voor een goedgekeurde COVID-19 test ingesteld, een zogenaamde PCR-test. Deze test dient maximaal 72 uur voor vertrek in Nederland te worden uitgevoerd. Het certificaat van de uitslag, dat aangeeft dat de reiziger negatief getest is, is voorwaardelijk om toegang te krijgen tot de eilanden.

TUI biedt deze test tot en met 31 augustus gratis aan alle reizigers aan, inclusief degenen met alleen een vliegticket. Bovendien ontvangen reizigers voor Curaçao, in samenwerking met de lokale hotelsector CHATA, een resort credit ter waarde van 40 euro per persoon. Deze ontvangen zij ter plaatse van de accommodatie waar zij verblijven. De resort credit is te besteden in het hotel aan bijvoorbeeld eten en drinken, een wellness behandeling of andere services. 

De reizigers die deze zomer naar Curaçao, Aruba of Bonaire zullen afreizen, ontvangen van TUI nog nadere informatie over de test.

Kralendijk op Bonaire

Reisverzekering

Reizigers die naar de eilanden afreizen moeten bovendien kunnen aantonen dat ze een reisverzekering hebben afgesloten. Een reisverzekering is altijd een goede zaak en gelukkig al gebruikelijk voor de meeste Nederlandse reizigers naar verre bestemmingen.

Fotocredit header: Sterre – TripTalk

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.